כירורגיה

trueבתי חולים > רבין > דף הבית > מחלקות ומרפאות > כירורגיה > למנותח/ת לאחר כריתה של כיס המרה - בילינסון
הצג עוד

למנותח/ת לאחר כריתה של כיס המרה - בילינסון

מרכז רפואי רבין – קמפוס בילינסון
מחלקה כירורגית א'
טלפון: 03-9376250/7/8


את/ה בדרכך הביתה לאחר שעברת ניתוח לכריתת כריתת כיס המרה, עדיין חלש/ה, כאוב/ה, עדיין אינך בריא/ה אך נמצא/ת בתהליך החלמה. 
הטיפול המומלץ לאחר הניתוח:

  1. טיפול בכאב - בימים הראשונים שלאחר הניתוח צפויים עדיין כאבים והרגשת אי נוחות.  
    כאבים אלו ילכו ויפחתו עם הזמן.יש ליטול משככי כאבים לפי הצורך בהתאם לעוצמת הכאב.
  2. דיאטה-  אין כל הגבלה תזונתית. יש לחזור לתזונה הרגילה בהדרגה, התאם להרגשתך האישית.
  3. פעולת מעיים (יציאות)- הופעת עצירות לאחר ניתוח הינה תופעה טבעית ונפוצה. כדי להימנע ממנה, יש להרבות בשתייה ולאכול באופן סדיר. במידה ומתעוררת בעיה, יש להתייעץ עם רופא המשפחה.
  4. טיפול בחתך הניתוח:
    א. רחצה- כיממה לאחר הניתוח ניתן להתקלח באופן חופשי במים וסבון. לאחר המקלחת אין צורך בחבישה,למעט במקרים בהם יש הפרשה מהחתך הניתוחי.            
     ב. הוצאת התפרים/הסיכות- היא פעולה פשוטה ולא מכאיבה, המתבצעת בדרך כלל לאחר שבוע עד עשרה ימים לאחר הניתוח. לשם כך תקבל/י זימון למרפאתנו בצירוף למכתב השחרור.
  5. פעילות - יש להימנע מפעילות מאומצת כגון  הרמת משאות. ב-3 השבועות הראשונים אין להרים משאות כלל, ובהמשך רצוי להימנע מהרמת  משאות מעל 2 ק"ג למשך כשלושה חודשים.
  6. חופשת מחלה – חופשת המחלה המומלצת היא של שלושה שבועות, אך אין מניעה לחזור לעבודה קודם לכן. את אישור המחלה ניתן לקבל מרופא המשפחה.
  7. שים/שימי לב- במידה ומופיעות התופעות הבאות עליך לפנות לרופא/מיון:
    עליית חום מעל 38 מעלות בשבוע שלאחר הניתוח, הופעת אודם נפיחות או הפרשה מאזור הניתוח, או כל תופעה חריגה אחרת.


במידה ותתעורר בעיה או שאלה, אנו כאן לשירותך 24 שעות ביממה.
ניתן ליצור עמנו קשר בטלפונים הבאים:
03-937-6250
03-937-6258

בברכת החלמה מהירה, 
צוות כירורגית א'​

האם תוכן זה היה מועיל?

תגיות

אני רוצה...

להדפיס

לשתף בדוא"ל

הכנה לבדיקות ולניתוחים

כירורגיה כללית א' בילינסון

כירורגיה כללית ב' בילינסון