דלקת עור ממגע היא אחת ממחלות העור השכיחות ביותר, והיא יכולה לבוא לידי ביטוי כבכשליש מהחולים המגיעים לרופא העור. חלק מהחולים יסבלו מדלקת עור אטופית שהרקע שלה גנטי, וחלקם מדלקת עור ממגע הנובעת ממגע עם חומרים החיי היום יום או בהקשר תעסוקתי.
דלקת עור באה לידי ביטוי באודם, קשקשת ולפעמים שלפוחיות או עור עבה וגס – כל זה מלווה לרוב בגרד רב. דלקת עור מסיבותיה השונות גורמת סבל רב לחולים, מגבילה את תפקודו בחיי היום יום, בעבודתו ובחברה. בצורתה הכרונית יכולה דלקת העור להגביל את הקשרים החברתיים של החולה ולפגוע בקשריו עם בן זוגו. במיוחד כאשר היא באה לידי ביטוי באיזורים חשופים לעין, כאשר האיזור בעור השכיח ביותר הוא בידיים.
דלקת עור ממגע יכולה להיות איריטנטית- כלומר עקב מגע עם חומרים הגורמים גירוי לעור, כאשר החומרים השכיחים ביותר הם חומרי הניקוי השונים. היא יכולה להיות אלרגית – כלומר התפתחות של תגובה אלרגית לאלרגן מסויים.
מכיוון שחלק מהחולים מפתחים דלקת עור ממגע אלרגית לאלרגן בעבודתם, מה שנקרא דלקת עור ממגע אלרגית תעסוקתית, הרי יש צורך בחולים אילו לא להמשיך לבוא במגע עם אותו אלרגן. לכן, חלק מהחולים צריכים להחליף את מקום עבודתם.
כאשר חולה מפתח תגובה אלרגית, יש צורך לאתר את האלרגן אליו פיתח תגובה זו, כי ללא הימנעות ממגע עם אלרגן זה, הוא ימשיך לסבול מדלקת העור.
במרפאות המיוחדות לדלקת עור ממגע, כמו זו הקיימת במרכז הרפואי רבין, אנו מנסים לאבחן את הסיבה לדלקת העור. לצורך זה אנו משתמשים בתבחיני מטלית. תבחיני מטלית הם טסטים המודבקים לגבו של החולה ל-48 שעות ומנסה לחקות את מגע האלרגן עם עורו של החולה. כאשר יש תגובה חיובית לאחד האלרגנים אנו מנסים לבדוק האם הוא רלבנטי לדלקת העור של החולה.
במרפאתנו סדרות רבות של תבחיני מטלית. חלקן הן סדרות מחיי היום יום, כמו: קוסמטיקה, נעלים, טקסטיל, בשמים ועוד, וחלקן סדרות הקשורות לתעסוקות ספיצפיות, כמו: שמנים ודלקים, אופים, ספרים ועוד.
במידה ומצליחים לאתר אלרגן הרלבנטי לבעייתו של החולה והחולה נמנע ממגע איתו, יש סיכוי שבעיית העור של החולה תחלוף ואיכות חייו תשתפר באופן משמעותי.