המערך לקרדיולוגיה
היחידה להדמיית הלב
טל': 03-9376666 פקס': 03-9372780
מטופל/ת יקר/ה
הנך מוזמן/ת לביצוע MRI של הלב.
בסורק בתהודה מגנטית (MRI) משתמשים בשדה מגנטי לקבלת תמונה. בדומה לבדיקות דימות אחרות גם בבדיקת MRI משתמשים בחומר ניגודי כדי להדגיש הבדלים בין רקמות שונות. החומר הניגודי נקרא גדוליניום(Gadolinium) שאינו על בסיס יוד. בין יתרונותיה הבולטים של בדיקת ה- MRI שהיא אינה כרוכה בחשיפה לקרינה מייננת. ראוי לציין שהבדיקה ארוכה יחסית ומחייבת שיתוף פעולה מלא של הנבדק ואינה מתאימה לאנשים הסובלים מפחד ממקומות סגורים - קלאוסטרופוביה.
שימוש ב-MRI לבירור ולאבחון תחלואה לבבית:
בזכות השיפורים בטכנולוגיה שחלו בשנים האחרונות, גובר השימוש במכשיר ה- MRI לבירור ולאבחון תחלואה לבבית. ע"י שימוש בטכניקות שונות ניתן להדגים את תנועת שריר הלב וכך למדוד תפקוד ונפח מדורי הלב, למדוד את זרימת הדם, ולאפיין היטב את מבנה הלב. בעזרת שימוש בגדוליניום ניתן להדגים פרפוזיה (זילוח) וכן להעריך קיום צלקת בשריר הלב. אנו מבצעים כיום בדיקה זו בעיקר לבירור מגוון מחלות של שריר הלב (קרדיומיופתיות), דלקת שריר הלב (מיוקרדיטיס), מיקום וכימות הצטלקות הלב עקב אוטם שריר הלב, וכן מחלות המסננות את השריר כגון אמילואידוזיס וסרקואידוזיס. כמו כן מבוצעות סריקות להערכת גידולים בלב או בסביבתו ולהערכת מחלות של כלי הדם הגדולים בחזה (אנוריזמה של האאורטה, וסקולויטי).
יש להגיע למזכירות מכון ה- MRI ביום ובשעה הרשומים בהזמנה לבדיקה. לידיעתך, אנו משתדלים לקבל את המטופלים לפי השעה הרשומה בהזמנה, אך לעיתים הסדר משתנה בהתאם לשיקולים רפואיים.
יש להצטייד בתעודה מזהה ובהתחייבות כספית מתאימה (טופס 17).
אם אינך יכול/ה להגיע לבדיקה אנא הודע/י על כך שבוע לפני הבדיקה למזכירות המכון.
הוראות לקראת הבדיקה
- עליך לקבל מכתב מרופא המשפחה על מצבך הרפואי כולל רגישויות לתרופות, אבחנות והמצאות שתלים מתכתיים, מסתמים מלאכותיים, קוצב לב. יש להודיע לצוות בבית החולים על מצב זה לפחות שבועיים לפני הבדיקה כדי שיוכל להיערך לבדיקה מותאמת.
- יש לבצע בדיקת דם לקראטינין למי שמיועדים לקבל חומר ניגוד.
ביום הבדיקה
- אין צורך בצום.
- יש להמשיך בנטילת התרופות כפי שנהגת עד כה, כולל בבוקר הבדיקה.
- יש לבוא בבגדים ובנעליים נוחים שאינם מכילים מתכות.
- יש להסיר תכשיטים לפני הבדיקה.
מהלך הבדיקה
הבדיקה מתבצעת בשכיבה על מיטה בתוך מכשיר ה- MRI. מכשיר ה- MRI מפיק קולות בדומה לנקישות/דפיקות במהלך הבדיקה ולכן תקבל מכשיר אוזניות להפחתת הרעשים. במהלך הבדיקה תתבקש/י לשכב למשך כחצי שעה או יותר ללא תזוזה בתוך מכשיר ה- MRI ולהישמע להוראות טכנאי הרנטגן שינחה אותך מתי להכניס ולהוציא אוויר מבית החזה במהלך צילום הבדיקה (ההוראות ישמעו דרך האוזניות). יש חשיבות רבה לשיתוף פעולה בשלב זה של הבדיקה שכן הוא עשוי להשפיע במידה רבה על איכות הבדיקה ותוצאותיה.
משך זמן הבדיקה, כולל זמן ההכנה, הוא כשעה וחצי. נא להתאזר בסבלנות.
לאחר הבדיקה
- בתום הבדיקה תוכל להשתחרר לביתך.
- אם קיבלת תרופה המונעת חרדה לפני הבדיקה אסור לנהוג ברכב באותו יום.
- תשובות הבדיקה יישלחו לרופא המשפחה/המטפל בתוך כ-10 ימים.
בהצלחה,
צוות היחידה להדמיה קרדיווסקולרית