יחידות פארא-רפואיות

trueבתי חולים > רבין > דף הבית > מחלקות ומרפאות > יחידות פארא-רפואיות > מתכון לשנה טובה
הצג עוד

מתכון לשנה טובה

פורסם בראשונה: 12.09.2017

  • מאת:
  • מאת: סיגל פרישמן – מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון | מרכז רפואי רבין

חודש תשרי הבא עלינו לטובה, מביא אותנו לתקופה של חשבון נפש על השנה שחלפה ובמיוחד לחשיבה על מה שנרצה שיהיה בשנה שתהיה...
במסגרת חשבון נפש זה, כדאי לשקול שינויים שנרצה לערוך באורח חיינו הכוללים כמובן צעדים לשיפור התחושה הנפשית וגם הגופנית. הקשר גוף-נפש ידוע זה מכבר והמשפט נפש בריאה בגוף בריא גם הוא שגור בפינו...

החיים במילניום הנוכחי, מציבים אותנו באופן יומיומי בהתמודדות עם השפע מחד ועם ירידה משמעותית בפעילות הגופנית מאידך. אלה גורמים לעליה מתמדת בשיעור ההשמנה בארצנו ובעולם המערבי בכלל. ההשמנה הוכחה כגורם סיכון למחלות רבות. במקום להישאר בפער מהרצוי ולתת לעצמנו תירוצים למה לא- אפשר ורצוי למצוא את הדרך איך כן לעשות זאת...

ממליצה לכולם לנצל את חשבון הנפש השנה גם לכיוון זה ולהתחיל בשינוי הכולל אכילה מתונה, מספקת ושאיננה עוברת את הגבול שממנו מתחילים להרגיש שכבר לא נעים לנו שם וכן שילוב של פעילות הגורמת מעבר לבריאות תחושה נפלאה של רעננות, מצב רוח טוב ומסוגלות.

ולהתמודדות עם ארוחות החג:

  • ארוחת החג היא בערב החג בלבד, אין צורך לאכול מהשאריות למשך כל השבוע! במידה שמארחים כדאי להכין מראש כלים חד פעמיים ולחלק שאריות.
  • אל תגיעו מורעבים לארוחה. הקפידו לאכול ארוחות קלות לאורך היום ולשתות מים ומשקאות דיאטטיים (לפחות 10 כוסות ביום).
  • בין אם מארחים ובין אם מתארחים, דאגו שיהיו גם מאכלים דלי שומן וקלוריות. אפשר לדאוג לתבשילים וסלטים מבוססי ירקות מעניינים וטעימים
  • לעסו מסטיק או סוכרייה ללא סוכר, שתו מים או חליטותבזמן הבישולים וההכנות.
  • העדיפו לאכול מאכלים המיוחדים לחג וותרו על מאכלים שיש בבית כל השנה.
  • שבו ליד איש שיחה מעניין.
  • אל תשבו ליד מי שמעודד אתכם לאכול יותר מדי.
  • מלאו את הצלחת במאכלים המועדפים עליכם – פעם אחת. וותרו על מילוי חוזר.
  • איכלו לאט, הניחו את המזלג מדי פעם.
  • קומו מהשולחן מדי פעם. גם אם לא מארחים מומלץ לעזור בהגשה ובפינוי השולחן (חשוב! הימנעו מנישנושים וטעימות בעת הפינוי מהשולחן).
  • העבירו את ימי החג גם במסלולי הליכה וטיולים (ולא רק בין מסעדה למסעדה וארוחה לארוחה). במידה שנוסעים רחוק מומלץ להצטייד בכריכים ומשקאות דיאטטיים.
  • זכרו! לא עולים במשקל מארוחה אחת. חשוב לא להיגרר לאכילה לא מבוקרת לאורך כל התקופה.

 

כמה זה עולה לנו ?

רבע רימון ​

40 קק"ל

כפית דבש ​

​20 קק"ל

פרוסת חלה ​

​100 קק"ל

חצי תפוח עץ גדול ​

​50 קק"ל

קציצת גפילטע פיש/ נתח דג ברוטב ​

150​ קק"ל

2 כפות כבד קצוץ​

160​ קק"ל

2 כפות סלט ביצים עם מיונז ​

​120 קק"ל

מנת בשר עם תפוחי אדמה ואורז+צימוקים ושקדים​

כ-700 קק"ל​

פרוסת עוגת דבש ​

​200 קק"ל

פרוסת עוגת פירות ​

​300 קק"ל

מוס שוקולד ​

כ-350​ קק"ל

כוס לפתן עם פירות יבשים ​

כ-120 קק"ל

כוס תירוש ​

160​ קק"ל

כוסית יין מתוק ​

​140 קק"ל

כוסית יין יבש ​

​80 קק"ל

50 גרם שקדים ואגוזים​

330​ קק"ל

כוס משקה ממותק או מיץ​

200-150​ קק"ל


כל מה שרציתם לדעת על הרימון

  • בפרי הרימון יש כ- 155 קלוריות שהם 3 מנות פרי.
  • הפרי עשיר באשלגן, בין תפקידיו של האשלגן- הורדת יתר לחץ דם, יצירת גליקוגן בשריר ובכבד (הגליקוגן הוא מאגר הפחמימות בגוף), בניית חלבונים בגוף, איזון חומצה- בסיס בדם.
  • הרימון מכיל כמות יפה של ויטמין B6. ויטמין זה חשוב לפעילות תקינה של הרבה מאד אנזימים השותפים במסלולים מטבולים רבים ומגוונים. למשל- הורדת רמות הומוציסטאין (הומוציסטאין גבוה הוא גורם סיכון למחלות לב), יצירה ופרוק של חלבונים בדם, מניעת אנמיה, מניעת בחילות ועוד.
  • הפרי גורם לעצירות, יש הממליצים לשתות מיץ רימונים כנגד שלשולים, מומלץ למי שנוטה לעצירות, לא להגזים בכמויות צריכתו.
  • הפרי מכיל קרוטנואידים. קרוטנואידים הינם קבוצה של פיגמנטים המצויים בעיקר בצמחים. המשפחה מכילה חומרים כגון- קארוטנים, ליקופן, לוטאין וכו'. קרוטנואידים מוכרים כבעלי תכונות נוגדות חימצון (אנטי אוקסידנטים) ועקב כך הם נמצאים במוקד מחקרים רבים אשר בודקים את יכולתם האפשרית לעכב את התפתחות מחלת הסרטן ומחלות לב- כלי דם (קרדיו-ווסקולריות).

שנה טובה!

האם תוכן זה היה מועיל?

אני רוצה...

להדפיס

לשתף בדוא"ל