My Clalit
יחידות פארא-רפואיות
זימון תור צור קשר

דרכי התקשרות

מס' טלפון: 03-9372219/2529  

מס' פקס:  03-9372828/2304 

דואר אלקטרוני:
zionaa@Clalit.Org.il

ימים ושעות פעילות

​ימים א'-ה' בשעות 07:00 - 15:00

מרכז רב תחומי בטיפול בהשמנת יתר:
ימי ד' בשעות 10:00 - 14:00

מרפאה נפרולוגית:
ימי ד' בשעות 10:00- 12:00

כיצד מגיעים ליחידה

​רח' בן יהודה 32. בית הספר לאחיות לשעבר, קומה 2

היחידה לתזונה ודיאטה - השרון

מנהלת היחידה: ציונה אברהם

​על היחידה

היחידה לתזונה ודיאטה מונה כ-9 דיאטניות קליניות בעלות רישיון מטעם משרד הבריאות, בוגרות תואר ראשון במדעי התזונה וחלקן בוגרות תואר שני.
לדיאטניות התמחויות שונות כגון: כירורגיה, נפרולוגיה, הזנות מיוחדות, בריאטריה.
עבודת הדיאטניות נעשית בשיתוף עם הצוות הרפואי והסיעודי בבית החולים והיא מהווה חלק אינטגראלי וחשוב מהטיפול הכולל בחולים המאושפזים בכל מחלקות האשפוז ובמטופלים במרפאות החוץ.

הטיפול התזונתי בחולים כולל:

  • הערכת צרכיו התזונתיים של המטופל עפ''י מצבו הבריאותי (קביעת סטאטוס תזונתי).
  • התאמת תכנית תזונה למטופל.
  • הטמעת התכנית, לרבות מתן רכיבי מזון בדרכים שונות: אוראלית (דרך הפה), אנטרלית (דרך צנתר זונדה), פראנטרלית (הזנה תוך וורידית) או שילוב ביניהן.
  • הדרכת המטופל ומשפחתו להטמעת הטיפול.
  • הערכת יעילותה והשפעתה של המעורבות הטיפולית — לפני, במהלך ובסיום הטיפול.
  • מתן ייעוץ לחולה ולמשפחתו לקראת שחרורו הביתה.

טיפול תזונתי - דיאטטי אמבולטורי (מרפאות-חוץ ומכונים):

  • מרפאת אי ספיקת כליות על כל שלביה ומושתלי כליה, מטופלי פרה-דיאליזה ודיאליזה.
  • מרכז רב תחומי בטיפול בהשמנת יתר —  לפני ואחרי ניתוחים בריאטריים (ניתוחי קיצור קיבה). במסגרת המרפאה, הערכה וליווי מטופלים לפני הניתוח, במהלך האשפוז במחלקה ולאחר הניתוח.
  • שיקום לב — ליווי מטופלים במרפאה לשיקום הלב כחלק מהטיפול הכוללני בשיקום.

תחומי פעילות ייחודיים:

  • קבוצות תמיכה לאחר ניתוחים בריאטריים – מפגשים בהנחיית דיאטנית המרפאה לבריאטריה בליווי עובדת סוציאלית. במפגשים עוסקים בהקניית הרגלי אכילה נכונים ותמיכה בהרגלי שינוי התנהגותיים, שימוש נכון בניתוח ככלי לשיפור בריאות ואיכות חיים, התמודדות עם אכילה רגשית והתמודדות עם יחס הסביבה לתהליך הירידה במשקל.
  • סדנאות הרזיה — הדרכה לאורח חיים בריא, והקניית הרגלי אכילה נכונים.
  • הרצאות והדרכה בשיקום הלב.
  • השתתפות הדיאטניות בכנסים, בימי עיון ובהשתלמויות מקצועיות בתחום התזונה.
  • מתן הרצאות בנושא תזונה לצוות הרפואי והסיעודי בבית החולים.
  • מתן הרצאות לקהל הרחב – "מדברים רפואה" בנושאי: תזונה בגיל המבוגר, תזונה נכונה.
  • הרצאות בתזונה "בריאות ובטיחות בגיל השלישי".

חזון היחידה לתזונה – בית חולים השרון:

  • להוביל את תחום התזונה בבית החולים תוך דגש על מתן טיפול תזונתי איכותי, מקצועי, עדכני ואמין תוך ראייה כוללנית של הטיפול במטופלים.
  • פיתוח קידום והעצמת המשאב האנושי.
  • שמירה על רצף טיפול בית חולים- קהילה.
  • בנייה והטמעת תהליכי שיפור בתחום התזונה.
  • הדרכת מטופלים.
  • קידום המחקר בנושא תזונה בשיתוף עם הצוות הרפואי והסיעודי.
  • הרחבת שיתוף הפעולה הבין תחומי, בין מחלקתי ובינלאומי.

 

 פעילות אקדמית ומחקרית

היחידה לתזונה ודיאטה מקבלת מדי שנה סטאז'רים לתזונה קלינית. לצורך התמחות והכשרתם המעשית במחלקות השונות בבית החולים.
כמו כן, הדיאטניות משתתפות במחקרים הנעשים עם הרופאים במחלקות (במחלקה הפנימית, הכירורגית ובמחלקה לנפרולוגיה). 

 צוות היחידה


מנהלת היחידה:
ציונה אברהם

דיאטניות:
שרון טיברג
שרון ברקה
אודיל אזולאי
אורלי אגוזי חלפון
שמרית אליהו מילר
הדס שטיינברג כהן
הדס נחשון שטרית