כללית און-ליין
יחידות פארא-רפואיות
זימון תור צור קשר

דרכי התקשרות

מס' טלפון: 03-9372219/2529  

מס' פקס:  03-9372828/2304 

דואר אלקטרוני:
HAGITL2@clalit.org.il

ימים ושעות פעילות

​ימים א'-ה' בשעות 08:00 - 16:00

מרכז רב תחומי בטיפול בהשמנת יתר:
ימי א' – בשעות , 14:00-11:00
ימי ד' – בשעות  14:30-08:00

מטופלי דיאליזה ומרפאת אי ספיקת כליות:
השירות ניתן למטופלי המרפאה בתיאום עם הדיאטנית.

מכון גסטרו:
ימי ג' בשעות – 12:00-09:00
מרפאה לאנדוקרינולוגיה (סכרת) ימי א' בשעות 12:00-09:00

כיצד מגיעים ליחידה

כניסה מ​רח' בן יהודה 32. בית הספר לאחיות לשעבר, קומה 2

היחידה לתזונה ודיאטה - השרון

מנהלת היחידה: חגית לוסטיגמן

​על היחידה

היחידה לתזונה ודיאטה מונה -11 דיאטניות קליניות בעלות רישיון מטעם משרד הבריאות, בוגרות תואר ראשון במדעי התזונה וחלקן בוגרות תואר שני.
לדיאטניות התמחויות שונות כגון: כירורגיה, סוכרת, נפרולוגיה, הזנות מיוחדות ובריאטריה.
עבודת הדיאטניות נעשית בשיתוף עם הצוות הרפואי והסיעודי בבית החולים והיא מהווה חלק אינטגראלי וחשוב מהטיפול הכולל בחולים המאושפזים בכל מחלקות האשפוז ובמטופלים במרפאות החוץ.
דיאטניות היחידה לוקחות חלק בכנסים, ימי עיון ובהשתלמויות מקצועיות בתחום התזונה ומתן הרצאות בנושא תזונה לצוותי בית החולים. 

הטיפול התזונתי בחולים כולל:

• הערכת מצבו התזונתי של המטופל.
• חישוב הצרכים  התזונתיים של המטופל עפ''י מצבו הבריאותי.
• התאמת תכנית תזונתית למטופל. לרבות הזנות מיוחדות כגון: הזנה דרך צנתר (זונדה) הזנה תוך ורידית או שילוב ביניהן.
• הדרכת המטופל ומשפחתו להטמעת הטיפול.
• הערכת יעילות והשפעת הטיפול התזונתי — לפני, במהלך ובסיום הטיפול.
• מתן ייעוץ לחולה ולמשפחתו לקראת שחרורו מהמחלקה.
• העברת המידע הרלוונטי לקהילה /מוסד שיקומי/ טיפולי להבטחת המשך טיפול.

טיפול תזונתי - אמבולטורי (מרפאות-חוץ ומכונים):

השירות לתזונה ודיאטה נותן ייעוץ ומעקב תזונתי גם במרפאות ובמכונים.

  • במרכז רב תחומי בטיפול בהשמנת יתר — ליווי תהליך ירידה במשקל עם טיפולים תרופתיים  וכן לפני ואחרי ניתוחים בריאטריים (ניתוחי קיצור קיבה). במסגרת המרפאה, הערכה וליווי מטופלים לפני הניתוח, במהלך האשפוז במחלקה ולאחר הניתוח. פרטים ראה – המרכז הרב תחומי לטיפול בהשמנה ובהשלכותיה.  
  • מרפאת אי ספיקת כליות מטופלי פרה- דיאליזה ומושתלי כליה.
  • שיקום לב — ליווי מטופלים במרפאה לשיקום הלב כחלק מהטיפול הכוללני בשיקום.
  • מרפאה אנדוקרינית — ליווי והדרכה תזונתית למטופלי סכרת.
  • מרפאת גסטרו — טיפול ומעקב תזונתי במחלות מעי דלקתיות. הפרעה תפקודית של מערכת העיכול ומחלות כבד.
  • מרפאת הכנה לקראת ניתוח – מטופלים בסיכון תזונתי ומטופלים בגיל השלישי. המרפאה משולבת עם יחידת הפיזיותרפיה להכנה תזונתית ותפקודית לקראת ניתוחים במערכת העיכול.

תחומי פעילות ייחודיים:

  • קבוצות תמיכה לאחר ניתוחים בריאטריים – מפגשים בהנחיית דיאטנית המרפאה לבריאטריה בליווי עובדת סוציאלית. במפגשים עוסקים בהקניית הרגלי אכילה נכונים ותמיכה בהרגלי שינוי התנהגותיים, שימוש נכון בניתוח ככלי לשיפור בריאות ואיכות חיים, התמודדות עם אכילה רגשית והתמודדות עם יחס הסביבה לתהליך הירידה במשקל.
  • סדנאות  לשינוי הרגלי אכילה ואורח חיים בריא  — הדרכה לאורח חיים בריא וסיוע בהקניית הרגלי אכילה נכונים .

 

חזון היחידה לתזונה – בית חולים השרון:

  • להוביל את תחום התזונה בבית החולים תוך דגש על מתן טיפול תזונתי איכותי, מקצועי, עדכני ואמין תוך ראייה כוללנית של הטיפול במטופלים.
  • פיתוח קידום והעצמת המשאב האנושי.
  • שמירה על רצף טיפול בית חולים-קהילה.
  • בנייה והטמעת תהליכי שיפור בתחום התזונה.
  • הדרכת מטופלים.
  • קידום המחקר בנושא תזונה בשיתוף עם הצוות הרפואי והסיעודי.
  • הרחבת שיתוף הפעולה הבין תחומי, בין מחלקתי ובינלאומי.

 

 פעילות אקדמית ומחקרית

היחידה לתזונה ודיאטה מקבלת מדי שנה סטאז'רים לתזונה קלינית. לצורך התמחות והכשרתם המעשית במחלקות השונות בבית החולים.
כמו כן, הדיאטניות משתתפות במחקרים הנעשים עם הרופאים במחלקות (במחלקה הפנימית, הכירורגית ובמחלקה לנפרולוגיה). 

 צוות היחידה


מנהלת היחידה:
חגית לוסטיגמן

דיאטניות:
אודיל אזולאי
הדס נחשון שטרית
טאיטה משלזון
ליהי שליידר פלגי
נועה קוסובר
מור חיימי דיקלר
נועה סירי
תהילה כהן
שני אשכנזי
מורן אבידן