פירות יבשים - הגודל לא קובע
פירות יבשים נראים קטנים ותמימים אך הם מכילים כמות לא מבוטלת של סוכרים והאגוזים מכילים כמות גבוהה של שומנים. פירות יבשים הם פירות שעברו תהליך ייבוש. כמות המים בהם הוקטנה, אך רמת הסוכר ליחידת פרי לא השתנתה (מייבוש ענבים מתקבלים צימוקים). כמו כן, בשל תהליך הייבוש שהם עוברים, הפירות היבשים מכילים פחות ויטמינים.
סוכר המגיע מפירות וכן שומן בריא המגיע מאגוזים - מהווים איום על המשקל, על ערכי הסוכר והטריגליצרידים (שומנים), אם הם נאכלים בכמות גדולה מדי.
להלן נתונים על פירות יבשים ואגוזים נבחרים:
פרי | קלוריות ל-100 גרם | גרם סוכר ב-100 גרם | כמה כפיות סוכר |
משמשים מיובשים | 238 | 62 | 12 כפיות |
צימוקים | 300 | 79 | 16 כפיות |
שזיפים מיובשים | 239 | 63 | 13 כפיות |
תמרים מיובשים | 275 | 74 | 15 כפיות |
תאנים מיובשות | 255 | 65 | 13 כפיות |
- מנת פרי המכילה כ-60 קלוריות = 2 יחידות פרי יבש / כף צימוקים.
- חשוב לציין שהפירות היבשים "חיים" באותה צלחת עם הפיצוחים.
יש לזכור שהפיצוחים עתירי שומן ולכן ערכם הקלורי גבוה יותר.
100 גרם פיצוחים מכילים כ-600 קלוריות
וכ-60% שומן השקול ל- 1/3 כוס שמן