יחידות פארא-רפואיות

trueבתי חולים > רבין > דף הבית > מחלקות ומרפאות > יחידות פארא-רפואיות > תזונה ודיאטה - הידעת?
הצג עוד

תזונה ודיאטה - הידעת?

איך שותים מספיק ובצורה בריאה?

שותים בעיקר מים. אפשר להעניק טעם למים
עם פרי חתוך, ג'ינג'ר ו/או צמחי תבלין.
מרבים באכילת ירקות ופירות, העשירים בנוזלים.
נמנעים ממשקאות מתוקים (כולל מיצים טבעיים)
וממעטים במשקאות דיאטטיים.

מיקרוביום

בגופנו "שוכנים" טריליונים של מיקרואורגניזמים
באיברים השונים ובעיקר במעי הגס.
אוכלוסיית חיידקים גדולה ומגוונת תורמת לבריאות
ומונעת תחלואה.
אכילה של מגוון מזונות צמחיים ועשירים בסיבים
תזונתיים (ירקות, פירות, קטניות ודגנים מלאים)
תבטיח מצב זה.

אוכל ואקולוגיה

אכילת בשר נחשבת בעיה סביבתית בקנה מידה
עולמי בשל פגיעת עדרי הבקר בגזי החממה.
יחד עם רפורמות במגזרי האנרגיה והתחבורה,
אפשר לייצר שינוי גם דרך הצלחת שלנו.
אימוץ "יום שני ללא בשר" מהווה דרך טעימה,
 מהנה ומזינה שמטרתה לתרום לבריאות שלנו
 ולצמצום הפגיעה בסביבה.

מזון אולטרה מעובד

מגיע ארוז ומוכן לאכילה.
מכיל חומרים המשפיעים על צבע, מרקם וטעם.
עתיר מלח, סוכר ושומן.
קשור לעלייה בהשמנה, סוכרת ותחלואה בסרטן.
פוגע בהרכב החיידקים במערכת העיכול
ומעלה את מדדי הדלקת בגוף.
מזון אולטרה מעובד – לא בתפריט שלי!

תזונה ים תיכונית לבריאות הלב

העדיפו מזון לא מעובד, מן הצומח
(פירות, ירקות, קטניות ודגנים מלאים(,
מעט מזון מהחי(דגים, עוף, ביצים, יוגורט, גבינה)
ושומן בריא צמחי (שמן זית, אגוזים וטחינה).
המלצות נוספות: ארוחות משפחתיות של אוכל
 בהכנה ביתית סביב השולחן.

עושים ספורט?

תזונה בריאה מותאמת לעוסקים בפעילות גופנית,
חיונית להכנת הגוף לפני הפעילות, לכוח ולאנרגיה
במהלכה, להתאוששות אחריה וגם למניעת פציעות.

הגעתם לגיל השלישי?

צריכה נאותה ומספקת של חלבון בגיל השלישי
חשובה לשימור הבריאות, מקדמת החלמה
ממחלות, מאטה את הירידה במסת השריר ועוזרת
בשמירה על התפקודיות.

קטניות (שעועית, עדשים, חומוס, פול)

חלק מהתזונה הים תיכונית המומלצת.
עשירות בחלבון ביחס למזונות מהצומח,
בסיבים תזונתיים, ברזל וויטמינים מקבוצת B.
בונוס אקולוגי: בעזרת הייחודיות של קיבוע
החנקן בשורשיהן , מועשרת הקרקע בחומרי הזנה.

תזונה בת קיימא

לבריאות האדם והסביבה חשוב לתכנן את הקניות
ולמנוע בזבוז מזון ככל הניתן.
והנה סיבה נוספת לצרוך תפריט עשיר במזון טרי,
בריא, מקומי ועונתי, עשיר בחלבון מהצומח,
דל בחלבון מהחי ובמזון מעובד.

האם תוכן זה היה מועיל?

אני רוצה...

להדפיס

לשתף בדוא"ל