יחידות פארא-רפואיות

פורסם בראשונה: 12.09.2017

  • מאת: סיגל פרישמן – מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה בבילינסון | מרכז רפואי רבין

מתכון לשנה טובה

חודש תשרי הבא עלינו לטובה, מביא אותנו לתקופה של חשבון נפש על השנה שחלפה ובמיוחד לחשיבה על מה שנרצה שיהיה בשנה שתהיה...
כמעט בכל שבוע ובוודאי בתחילתה של שנה, אנו מבטיחים לעצמנו להתחיל ספורט ברצינות, להכין ארוחות מבושלות ובריאות, לא להתעצל לחתוך סלט לארוחות, לא לקנות הביתה נשנושים מפתים ועוד..
שנה חדשה היא בהחלט מועד ראוי לשינויים
בכל תהליך שינוי ישנן נקודות קריטיות-
הראשונה היא ההחלטה: החלטה תקרה אם נדגיש בפנינו את יתרונות השינוי וחסרונות ההישארות במצב הנוכחי
השנייה היא התמדה: ידוע כי התמדה קלה יותר עם תמיכה (אישית או קבוצתית) לכן כדאי להצטרף לקבוצה או מסגרת אישית שתעזור להתמיד עם שינויי התזונה והפעילות הגופנית

חשוב לציין שאופנות של דיאטות בזק מתחלפות ואינן משנות את אחוזי ההשמנה באוכלוסייה, יחד עם זה שינויים ארוכי טווח משפחתיים או אינדיבידואליים בהחלט יכולים לשנות את התפלגות

חודש החגים הוא בהחלט חודש מאתגר מבחינת הפיתויים, יחד עם זאת ניתן ליהנות מהמפגשים המשפחתיים, ימי החופש, הארוחות הטעימות ועדיין להרגיש בשליטה ומתוכננים:

  • ארוחת החג היא בערב החג בלבד, אין צורך לאכול מהשאריות למשך כל השבוע! במידה שמארחים כדאי להכין מראש קופסאות לחלוקת שאריות
  • אל תגיעו מורעבים לארוחה. הקפידו לאכול ארוחות קלות לאורך היום ולשתות מים ומשקאות דיאטטיים (לפחות 10 כוסות ביום).
  • בין אם מארחים ובין אם מתארחים, דאגו שיהיו גם מאכלים דלי שומן וקלוריות מבוססי ירקות
  • בזמן הבישולים השתדלו לטעום טעימה קטנה ולא משמעותי ואם בכל זאת תרצו לטעום מנה שלבו את המנה כארוחת צהריים באותו יום
  • העדיפו לאכול מאכלים המיוחדים לחג וותרו על מאכלים שיש בבית כל השנה.
  • שבו ליד איש שיחה מעניין.
  • אל תשבו ליד מי שמעודד אתכם לאכול יותר מדי.
  • מלאו את הצלחת במאכלים המועדפים עליכם – פעם אחת. וותרו על מילוי חוזר.
  • איכלו לאט, הניחו את המזלג מדי פעם.
  • קומו מהשולחן מדי פעם. גם אם לא מארחים מומלץ לעזור בהגשה ובפינוי השולחן (חשוב! הימנעו מנשנושים וטעימות בעת הפינוי מהשולחן).
  • העבירו את ימי החג גם במסלולי הליכה וטיולים (ולא רק בין מסעדה למסעדה וארוחה לארוחה). במידה שנוסעים רחוק מומלץ להצטייד בכריכים, ירקות ופירות
  • זיכרו! לא עולים במשקל מארוחה אחת. חשוב לא להיגרר לאכילה לא מבוקרת לאורך כל התקופה.

כמה זה עולה לנו ?

רבע רימון ​

40 קק"ל

כפית דבש ​

​20 קק"ל

פרוסת חלה ​

​100 קק"ל

חצי תפוח עץ גדול ​

​50 קק"ל

קציצת גפילטע פיש/ נתח דג ברוטב ​

150​ קק"ל

2 כפות כבד קצוץ​

160​ קק"ל

כפות סלט ביצים עם מיונז ​

​120 קק"ל

מנת בשר

500-300  קק"ל

מנת עוף

​350-250 קק"ל

כף הגשה של תוספת פחמימה​

​100  קק"ל

פרוסת עוגת דבש ​

​200 קק"ל

פרוסת עוגת פירות ​

​300 קק"ל

מוס שוקולד ​

כ-350​ קק"ל

כוס לפתן עם פירות יבשים ​

כ-120 קק"ל

כוס תירוש ​

160​ קק"ל

כוסית יין מתוק ​

​140 קק"ל

כוסית יין יבש ​

​80 קק"ל

50 גרם שקדים ואגוזים​

330​ קק"ל

כוס משקה ממותק או מיץ​

200-150​ קק"ל


שנה טובה!