יחידות פארא-רפואיות

פורסם בראשונה: 26.09.2011

  • מאת: סיגל פרישמן – מנהלת יחידת התזונה והדיאטה בבילינסון | מרכז רפואי רבין

הרימון

  • בפרי הרימון יש כ-155 קלוריות שהם 3 מנות פרי.
  • הפרי עשיר באשלגן, בין תפקידיו של האשלגן - הורדת יתר לחץ דם, יצירת גליקוגן בשריר ובכבד (הגליקוגן הוא מאגר הפחמימות בגוף), בניית חלבונים בגוף, איזון חומצה-בסיס בדם.
  • הרימון מכיל כמות יפה של ויטמין B6. ויטמין זה חשוב לפעילות תקינה של הרבה מאד אנזימים השותפים במסלולים מטבולים רבים ומגוונים. למשל - הורדת רמות הומוציסטאין (הומוציסטאין גבוה הוא גורם סיכון למחלות לב), יצירה ופירוק של חלבונים בדם, מניעת אנמיה, מניעת בחילות ועוד.
  • הפרי גורם לעצירות, יש הממליצים לשתות מיץ רימונים כנגד שלשולים, מומלץ למי שנוטה לעצירות, לא להגזים בכמויות צריכתו.
  • הפרי מכיל קרוטנואידים. קרוטנואידים הינם קבוצה של פיגמנטים המצויים בעיקר בצמחים. המשפחה מכילה חומרים, כגון: קארוטנים, ליקופן, לוטאין וכו'. קרוטנואידים מוכרים כבעלי תכונות נוגדות חמצון (אנטי אוקסידנטים) ועקב כך הם נמצאים במוקד מחקרים רבים אשר בודקים את יכולתם האפשרית לעכב את התפתחות מחלת הסרטן ומחלות לב- כלי דם (קרדיו-ווסקולריות).