יחידות פארא-רפואיות
  • ציונה אברהם, מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה, בית חולים השרון

תוויות המזון – מה הן אומרות?

​אריזות המזון נושאות כיתובים שונים כמו: דיאט, דל, מופחת .... שלעיתים עשויים לבלבל. חשוב להבין את ההבדלים ביניהם ע''מ לעשות את הבחירות הנכונות.

''0% שומן'' – במוצר אין שומן אך יכול להיות בו סוכר.
''ללא סוכר'' – במוצר אין סוכר אך הוא יכול להכיל הרבה שומן.
''ללא תוספת סוכר'' – המוצר אינו מכיל תוספת סוכר אך יכול להכיל סוכר כחלק ממרכיביו הטבעיים.
''טבעי''לא אומר דבר על ערכו התזונתי של המוצר.
''דיאט'' – המוצר לא מכיל שומן ולא מכיל סוכר.
''קל'' או ''לייט'' או ''מופחת'' – המוצר מכיל 2/3 מהקלוריות שיש באותו מוצר רגיל.
''מופחת שומן'' - מוצר המכיל עד 2/3 מכמות השומן במוצר רגיל.
''דל קלוריות'' — יכיל עד 20 קלוריות ל-100 מ''ל משקה. יכיל עד 40 קלוריות ל-100 גר' מוצר מזון.
''דל שומן'' — יכיל עד 2 גר' שומן ל-100 גר' מזון.
''דל כולסטרול'' — יכיל עד 30 מ''ג כולסטרול ל-100 גר' מזון.
''דל נתרן'' - יכיל עד 100 מ''ג נתרן ל-100 גר' מזון.
''ללא'' — הכוונה שהרכיב לא קיים מלכתחילה במזון, כמו שמן ללא כולסטרול.
''נטול''הרכיב הוצא מהמזון, כמו קפה נטול קפאין.