פורסם בראשונה: 25.01.2012
פירות יבשים נראים קטנים ותמימים אך הם מכילים כמות לא מבוטלת של סוכרים והאגוזים מכילים כמות גבוהה של שומנים. פירות יבשים הם פירות שעברו תהליך ייבוש. כמות המים בהם הוקטנה, אך רמת הסוכר ליחידת פרי לא השתנתה (מייבוש ענבים מתקבלים צימוקים). כמו כן, בשל תהליך הייבוש שהם עוברים, הפירות היבשים מכילים פחות ויטמינים.סוכר המגיע מפירות וכן שומן בריא המגיע מאגוזים - מהווים איום על המשקל, על ערכי הסוכר והטריגליצרידים (שומנים), אם הם נאכלים בכמות גדולה מדי.להלן נתונים על פירות יבשים ואגוזים נבחרים:
פרי
קלוריות ל-100 גרם
גרם סוכר ב-100 גרם
כמה כפיות סוכר
משמשים מיובשים
238
62
12 כפיות
צימוקים
300
79
16 כפיות
שזיפים מיובשים
239
63
13 כפיות
תמרים מיובשים
275
74
15 כפיות
תאנים מיובשות
255
65
לתשומת ליבך, השימוש באפשרויות השונות של "פייסבוק" עשוי לשתף את המידע עם אחרים