יחידות פארא-רפואיות

פורסם בראשונה: 30.04.2012

  • מאת: סיגל פרישמן - מנהלת היחידה לתזונה ודיאטה, בילינסון | מרכז רפואי רבין

מספר עצות מועילות לשמירה על הדיאטה גם בחו"ל

דיאטה בחו"ל 

"בחו"ל - לא עושים דיאטה!" זה המשפט השגור בד"כ בפי כל מי שמתכנן יציאה מגבולות הארץ ...
פעמים רבות פגשתי אנשים החוזרים מנסיעה לחו"ל המצטערים שלא הצליחו בכל זאת לרסן את אכילתם כיוון שלתחושתם אם היו מצליחים להיות מעט יותר מרוסנים, זה היה מגביר את תחושת ההנאה מהנסיעה.
נסיעות לחו"ל, תמיד מוציאות משגרת היומיום תהא סיבתן אשר תהא - נסיעת עסקים, טיול משפחתי, ביקור אצל משפחה ו/או ארץ מולדת, ספורט אתגרי (סקי, טראקים, גלישה) נסיעה זוגית רומנטית, נסיעת חברות לשופינג, נסיעת חברים לכדורגל ועוד...
חלק חשוב ב"חבילת ההנאה" של הנסיעה הוא לאכול את האוכל המקומי, להפסיק לחשב כל קלוריה היוצאת או נכנסת לגופנו ו"לטעום" מהרגלי הבילוי וההנאה של המקומיים ביעד שאליו הגענו.
בכל נסיעה, יש שינוי בהרגלי האכילה וכן בהרגלי הפעילות, הגורמים בלבול רב ולעיתים מצוקה לכל מי שרוצה ליהנות מהחופשה מחד ולא "לסבול" מאידך מ: עלייה במשקל, מעצירות, משלשולים, מכאבי בטן, מכבדות וכדומה.

אנסה לתת עצות מועילות בכדי שתוכלו לסיים את החופשה בסיפוק מקסימאלי וללא תחושת החמצה בנושא הבריאותי ...

נסיעות עסקים:

נסיעות אלה מתאפיינות בפעילות מינימאלית (רוב הזמן יושבים בישיבות), ארוחות עסקיות רבות במסעדות (בהן לא נעים להעליב את המארחים) ולעיתים בכיבוד בישיבות ארוכות.

המלצותיי:

  • לנסות לשלב הליכות בחדר הכושר במלון ו/או בזמן פנוי בין הישיבות.
  • לא להגזים בכמויות בארוחת הבוקר - להתאים את הכמות לארוחת הבוקר בבית ולנסות לשלב ירקות ו/או סלט פירות אם יש.
  • להכין מבעוד מועד (מהבית/ תוצרת מקומית) פירות, חטיף דגנים, קרקרים - לשעות הישיבות או הביניים.
  • בארוחות העסקיות - לוותר על חלק מהמנות או לחילופין לבחור בתבונה מזונות בריאים יותר ודלי קלוריות.

נסיעות בילוי:

נסיעות אלה ניתן לחלק לכמה סוגים - נסיעה לאתר בילוי שבו "הכל כלול" ולא מתוכנן בו ספורט אתגרי, טיול מאורגן שרובו ככולו כולל ישיבה באוטובוס ונסיעה מאתר לאתר, או טיול בערים ובנופים הכוללים טיולים רגליים. מכל אלה, כמובן שהאחרון הוא הפחות בעייתי בשל ההוצאה הקלורית הגבוהה, יחד עם זאת, גם כשמסתובבים כל היום באופן רגלי, רצוי להיערך בהתאם.

המלצותיי:

  • לא רצוי לאכול שלוש פעמים ביום במסעדה או בחדר האוכל במלון. מומלץ לאכול ארוחת בוקר מעט גדולה יותר וארוחת ערב מוקדמת במסעדה. בין הארוחות ניתן לשלב פירות, חטיף דגנים, קרקרים דלי קלוריות ו/או גלידה מקומית.
  • שלבו הליכה אם הנסיעה לא כוללת טיולים רגליים.
  • במסעדות: טעמו טעמים חדשים אך במידה.
  • הימנעו משתייה מתוקה, גם אם היא מפירות טבעיים, כמות הסוכר בכוס שתייה רבה מדי - העדיפו לאכול את הפירות בשלמותם כארוחות ביניים. שתו הרבה מים על מנת לשמור על יציאות סדירות.
  • שמרו על הרגלי אכילת הירקות בארוחות, אלה יעזרו לשמירה על מסגרת קלורית סבירה וכן על יציאות סדירות.
  • בדקו את מידת הרעב ואל תתפתו לאכול מעבר למה שגופכם זקוק. תחושת כובד עלולה להעיב על הנאתכם.

נסיעות לביקורי מולדת ומשפחה בחו"ל:

נסיעות אלה כרוכות בהרבה מפגשים משפחתיים הכוללים ארוחות גדולות וכן זיכרונות של טעמי ומאכלי ילדות.
המלצותיי בנסיעות מסוג זה דומות להמלצות הקודמות. כדאי לנסות ולשמור ככל האפשר על הרגלי פעילות ואכילה דומים להרגלים הביתיים ואם ניתן לרתום את המארחים כשותפים להשגת המטרות ע"י הכנת המאכלים המתאימים וע"י דילול המפגשים הכוללים ארוחות מלאות - מה טוב.
חלק חשוב בהנאה ליציאה לחו"ל הינו עצם ההתעסקות ב"כיף" ולא במטלות יומיומיות. כדאי להרבות בהנאות שאינן דווקא קשורות באוכל.

נסיעה טובה ומהנה!