
ד"ר טוביה בן גל, מנהל היחידה לאי ספיקת לב במערך לקרדיולוגיה בבילינסון: "לשמחתי, כמי שעומד בראש היחידה הגדולה בישראל בתחום, חולי אי ספיקת לב רבים אינם מגיעים לצורך בהשתלה הודות לטיפול הרפואי המתקדם עם תרופות מהדור החדש והמעקב הצמוד שאנו מציעים להם ביחידה. עבור חולים הסובלים מאי ספיקת לב קשה, המטרה שלי ושל צוות היחידה היא לוודא כי בריאותם יציבה דיו כדי שיגיעו להשתלה במצב המיטבי. לעיתים, הפתרון המתאים ביותר לחולים הוא השתלה של "לב מלאכותי". הדור החדש של המכשירים התומכים בחדר השמאלי (או בלשון עממית: לבבות מלאכותיים) מקדם אותנו לקראת מצב שיאפשר לטפל בחולי לב קשים שעד עכשיו לא יכולים היינו לעזור להם ולתת להם לחיות עוד שנים רבות ובאיכות חיים טובה. למרות שגם כיום רמת הבטיחות והיעילות של המכשירים החדשים מצוינת, הדור החדש שנמצא כעת בשלבי תכנון מתקדם יגיע עם יכולת הטענה דרך העור כך שלא יידרש חיבור עם כבל לסוללות, וזאת בשורה של ממש עבור חולי אי ספיקת לב רבים".
מרתה גלקופ, אחות אחראית במערך ניתוחי לב-חזה בבילינסון: "כולנו נרתמים על מנת שהמטופל ומשפחתו יידעו שהוא נמצא בידיים המקצועיות, המסורות והבטוחות ביותר, הפועלות להחלמתו ובמהרה. אין ספק שהמון רגשות מעורבים בעשייה הייחודית שלנו. לראות את המטופלים שלנו מחייכים ואופטימיים לאחר השתלה נותן לנו סיפוק עצום".
גולן שוקרון, ראש צוות מפעילי מכונת לב – ריאה בבילינסון: "חולים המגיעים להשתלת לב הם כאלה שחייהם בסכנה ממשית וסכנת מוות מרחפת מעל ראשם. לראות את המטופלים קמים והולכים הביתה לאחר השתלה – זו הסיבה בגללה אנו מוכנים בכל רגע ובכל שעה, בשבת או בחג, להגיע לביה"ח, כדי להציל חיים."
מירי אבוחצירה, מתאמת השתלות לב וריאות בבילינסון: "אני מלווה את המטופלים מרגע הגיעם למרפאה, כשהם עדיין בשלב של אי וודאות גדולה מאוד דרך הניתוח, ההתאוששות ושלבי ההחלמה. יחד, יד ביד , אנחנו עוברים את התהליך. אני רואה בתפקידי זכות גדולה – כל מועמד להשתלה וכל משפחה הם עולם ומלואו ואני זוכה ללוותם בדרך להגשמת החלום האנושי והבסיסי ביותר – לחזור לחיים.