מרפאת מטיילים - בילינסון

trueבתי חולים > רבין > דף הבית > שירותים מחוץ לסל > מרפאת מטיילים - בילינסון > מה חשוב לדעת לפני שיוצאים לדרך?
הצג עוד

מה חשוב לדעת לפני שיוצאים לדרך?

  1. טרום הנסיעה חשוב לקבל ייעוץ אישי של רופא מומחה, המתייחס למסלול הנסיעה, לאורכה, לאופי הטיול ולפעילות המתוכננת, למצבו הבריאותי של המטייל וכן לחיסונים שקיבל בעבר ולתוקפם. עדיף להגיע לקבלת יעוץ וחיסוני מטיילים כחודשיים לפני הטיול.
  2. מתכננים טיול לארצות עולם שלישי? רצוי לגשת מבעוד מועד לבדיקת רופא שיניים ורופא נשים.
  3. מטיילים עם מחלות רקע –
    רצוי להצטייד מראש במכתב בשפה האנגלית מהרופא המטפל ובו ציון של מחלות הרקע ומהי רשימת התרופות המומלצות לה. מטיילים עם אלרגיה ידועה למוצרים או לתרופות - רצוי שיצטיידו במכתב מתאים או בצמיד מזהה. אנשים שעשו תגובה אלרגית קשה בעבר כדאי שיצטיידו באפיפן אוטומטי (ניתן ע"י מרשם רופא משפחה).
  4. תרופות – חשוב לדעת, שתרופות בארצות העולם השלישי אינן תמיד יעילות, גם אם נקנות בבתי מרקחת מוסדרים, ועלולות להיות מזויפות. לפיכך, מטיילים הנוטלים תרופות באופן קבוע רצוי שיצטיידו במנה מספקת למשך הטיול ואך מספר כדורים מעבר, וכן לקחת אותן בתיק היד העולה לטיסה ולא במזוודה. רצוי להצטייד במרשם מאת הרופא המטפל למקרה בו נשאלים לגביהן ע"י פקיד המכס במעברי הגבול.
  5. למרכיבי משקפיים/עדשות מגע
    רצוי להצטייד במרשם של אופטומטריסט, למקרה של אובדן או שבירה של המשקפיים/העדשות.
  6. התנהלות בטוחה עם מזון ומים
    זיהומי מעיים הם השכיחים ביותר בטיולים במדינות עולם שלישי, לרוב נגרמים על ידי אכילה ושתייה של מים או מזון מזוהם, על כן יש להימנע משתיית מים ממקורות מים שאינם מטוהרים, חשוב לציין שגם קרח ממי ברז יכול להיות מזוהם.
    מים ניתן לטהר על ידי הרתחתם למשך 5 דקות, שימוש בכדורי כלור או תמיסת יוד.
    יש להקפיד על אכילת מזון מבושל ובעיקר להימנע מאכילת בשר דגים או מאכלי ים שאינם מבושלים היטב. פירות וירקות יש לקלף היטב.
  7. יש להימנע מכניסה למקווי מים מתוקים.
    במדינות עולם שלישי רבות המים נגועים בבילהרציה (מחלה טפילית המועברת דרך מים מזוהמים). תולעים היכולות לחדור דרך העור גם בחשיפה קצרה מאוד של כפות הרגליים ולגרום למחלה קשה באברי הגוף.
  8. התמגנות מפני עקיצות יתושים  מחלות רבות מועברות על ידי יתושים בארץ ובחו"ל, כדוגמת קדחת הנילוס המערבי, זיקה, דנגה, ציקנגוניה ומלריה. מחלות שונות מועברות על ידי סוגי יתושים שונים. למשל מלריה מועברת על ידי יתושת האנפלוס העוקצת בעיקר בשעות הלילה, ומחלות הזיקה ודנגה על ידי יתושת האדס שעוקצת במהלך שעות היום, על כן יש להקפיד להתמגן בכל שעות היממה.
    דרכי ההתמגנות כוללים:
    - לבישה של בגדים ארוכים המכסים כמה שיותר משטח הגוף.
    - שינה בחדרים סגורים עם מיזוג או לוודא שהחלונות סגורים עם רשתות/כילות על המיטות.
    - מריחה של תכשיר דוחה יתושים, עדיפות לתכשיר עם DEET בריכוז של מעל 25%.
    - ניתן לרסס על הבגדים תרסיס "פרמתרים" ( permethrim) הדוחה יתושים וקרציות.
  9. בעלי חיים, יכולים להעביר מחלות שונות, חלקן (כמו כלבת) מסכנות חיים. לכן, רצוי להימנע מהתעסקות/מהאכלה או מהתגרות בבעלי חיים אלו כאשר מטיילים בארצות עולם שלישי.
  10. מחלות המועברות ע"י יחסי מין ודם כמו צהבת, HIV, עגבת, כלמידיה וזיבה, נמצאות בשכיחות גבוהה משמעותית במדינות עולם שלישי יחסית למדינת ישראל. לפיכך ההמלצה היא להימנע מעשיית כתובות קעקע ומהכנסת עגילים ונזמים וקיום יחסי מין - מוגנים תוך שימוש בקונדום.
  11. והטיפ הכי חשוב!!! אל תשכחו ליהנות!

האם תוכן זה היה מועיל?

אני רוצה...

להדפיס

לשתף בדוא"ל