פורסם בראשונה: 01.10.2020
בשורה למאות הממתינים הסובלים מעודף משקל, הניתוח הרובוטי מעלה משמעותית את סיכויי הצלחת הניתוח עבורם
בילינסון המוביל בניתוחי רובוטיקה בישראל מבצע מדי שנה מאות ניתוחים במגוון רחב של תחומים: גינקולוגיה, אורולוגיה, ניתוחי חזה, אף-אוזן-גרון וכירורגיה כללית - ביצע לראשונה בישראל ובין הבודדים בעולם ניתוח השתלת כליה.
ד"ר אביתר נשר מנהל מחלקת השתלות בבילינסון וצוותו ביצע את הניתוח יחד עם ד"ר אנדריי נדו, מנתח בכיר במחלקה לאורולוגיה בבילינסון ומומחה ברובוטיקה.בכך הפך בילינסון לאחד ממספר מרכזים מעטים בעולם ובעיקר בבלגיה ובארה"ב, המבצעים את ניתוח השתלת הכליה באמצעות רובוט. איתי, מושתל הכליה הראשון בישראל שהושתל באמצעות רובוט, שוחרר לביתו במצב טוב מספר ימים לאחר הניתוח.
איתי בן דוד, 28 מנתניה גילה שיש לו בעיה בכליה בצו הראשון בגיל 17 אולם מצבו הרפואי אפשר לו להמשיך לחיות כמו שאר בני גילו. לפני כשנתיים התבשר כי הכליות שלו הפסיקו לעבוד ושהוא להתחיל דיאליזה. הוא נזקק להשתלת כליה והחל לחפש יחד עם בני משפחתו וחבריו תורם. בזכות עמותת מתנת חיים נמצא לו לבסוף תורם אלטרואיסט מתאים – סטודנט לרפואה בן גילו. השבוע הוא עבר את השתלת הכליה באמצעות רובוט, לראשונה בישראל. הוא מספר כי עכשיו כשעבר את השתלת הכליה בהצלחה הוא מחכה לרגע בו יוכל להציע נישואים לבת זוגתו.
ד"ר אביתר נשר: "זו פריצת דרך בעולם השתלות האיברים המשדרגת את היכלות והאיכות הרפואית וזו בשורה בפרט עבור מאות ממתינים להשתלת כליה הסובלים מבעיית עודף משקל שהניתוח היה עבורם קשה ומורכב מהרגיל".
צלם: יגאל אלימלך
לתשומת ליבך, השימוש באפשרויות השונות של "פייסבוק" עשוי לשתף את המידע עם אחרים