היחידה לדיאליזה צפקית ביתית בבית חולים השרון פועלת משנות ה-80.
ביחידה מטופלים מגוון חולים עם אי ספיקת כליות מסיבות שונות, וכן חולים שחזרו לדיאליזה לאחר השתלת כליה, ונמצאו מתאימים לטיפול בדיאליזה ביתית.
יתרונות הדיאליזה הצפקית כוללים עצמאות גדולה של המטופל, מעט מגבלות תזונתיות והגבלות שתייה, אפשרות לניידות גדולה, בארץ ובחו"ל, שמירה על תפוקת שתן לאורך זמן, מעט אירועים של לחץ דם נמוך או שינויים דרסטיים במלחים בדם.
כל חולה עם אי ספיקת כליות מתקדמת אשר נמצא במעקב טרום דיאליטי עובר הערכה למידת ההתאמה שלו לביצוע דיאליזה צפקית. ההערכה נעשית על ידי הצוות הרפואי הכולל אחות ורופאה עם התמחות ייעודית בדיאליזה צפקית, ועובדת סוציאלית של מכון הדיאליזה. כחלק מההערכה וכן במהלך הטיפולים נערכים ביקורי בית לשם התאמת הסביבה הביתית לדיאליזה.
מופנים ליחידה חולים אשר נמצאים במעקב בבית החולים וחולים ממרפאות קהילתיות מכל קופות החולים.
היחידה מטפלת כיום ב-20-10 חולים באופן קבוע.
הדיאליזה מתבצעת דרך צנתר המוטמן בחלל הבטן (בפרוצדורה פשוטה יחסית). המטופל ומשפחתו עוברים הדרכה צמודה על ידי אחות הדיאליזה ובעזרת סרטונים והדגמות. ההדרכה נמשכת מס' שבועות. רק לאחר מכן המטופל מתחיל בביצוע הדיאליזה בביתו תוך המשך מעקב ותמיכה של צוות היחידה. הציוד השוטף מסופק ישירות לביתו של המטופל.
כל מטופל בדיאליזה צפקית מגיע לביקורת חודשית הכוללת הערכה קלינית ומעבדתית של מצבו, וכן הערכה תזונתית והערכה של יעילות הדיאליזה.
שכיחות האשפוזים של מטופלי דיאליזה צפקית נמוכה באופן יחסי.
היחידה עסקה, וממשיכה לעסוק במחקר קליני הקשור לדיאליזה צפקית.