בתמונה, מימין: ד"ר ליאור פרל, מיכל גרוסבלד יער, ד"ר איתן וירטהיים, אורלי מסקין, ד"ר בעז תדמור, ד"ר אפרת ברון הרלב
בשבוע הבא תערך באמאזון התחרות "פטנט נולד"
השבוע מציין בית החולים בילינסון שנה להקמת חממת החדשנות שהיא בית לרעיונות חדשניים ברפואה. מטרת החממה שנפתחה בסיוע
עמותת ידידי מרכז רפואי רבין בהובלת פיני כהן ואורלי מסקין ובסיוע מור יישומים ומנוהלת על ידי הקרדיולוג,
ד"ר ליאור פרל למצוא פתרונות טכנולוגיים לבעיות בתחום מערכת הבריאות. מנהלת הפרוייקטים של חממת החדשנות נעה גולומב והמנהל העסקי בנצי גרין.
זו הייתה שנה פורייה בחממת החדשנות, מאות רעיונות הוצעו לפיתוח למען בריאותם ואיכות חייהם של מטופלים על ידי צוות בית החולים ובכללם רופאים ורופאות, אחים ואחיות, סניטרים ועובדי סקטורים שונים.
באירוע שהתקיים אמש באמאזון נערכה תחרות בין כלל הפרויקטים שנמצאים כעת בשלב פיתוח מתקדם יחסית כאשר חלק מהציון יינתן על ידי השופטים וחלק על ידי הקהל. הזוכה בתחרות פטנט נולד יזכה בחבילת ייעוץ מחברת context לעיצוב ואפיון משתמשים. שווי הפרס כ-10,000 שקלים.
הפרויקט שזכה הוא של המיילדת מיכל גרוסבלד יער - פיתוח מכשיר שיוצמד לגופה של יולדת על מנת למנוע קרעים קשים בלידות מהם סבלות נשים רבות בכל רחבי העולם.
השופטים בתחרות:
היזם ואיש העסקים קובי ריכטר, דן שוורצמן מנכ”ל של חממת MindUP, יודפת בוכריס מנהלת קרן ההון סיכון בלומברג קפיטל, פיני בן אלעזר מנכ"ל מור יישום מחקרים משירותי בריאות כללית,
פרופ' רן קורנובסקי מנהל מערך הקרדיולוגיה בבילינסון, ירון יצהרי מנכ"ל מדטרוניק, אלון ברנע מנכ"ל אפקה יישומים, עו"ד גדעון פישר, חגית הנדל עוזרת מנהל בי"ח בילינסון לתכנון ולארגון
ופרופ' סלומון שטמר מנהל
יחידת המחקר במערך האונקולוגי בבילינסון.

בתמונה, מימין: ד"ר איתן וירטהיים, גיא שפיגלמן, פיני כהן
בין הפרויקטים שרושמים פטנט החודש פרויקט של
פרופ' ערן הדר, מנהל
היחידה לרפואת אם ועובר בבילינסון שמפתח מכשיר שיסייע לרופא לבצע היפוך של עוברים במצג עכוז. הוא מקווה כי בזכות הפטנט מספר ההיפוכים המוצלחים יעלה וכך ימנעו חלק מהניתוחים הקיסריים והפרוייקט שזכה של המיילדת
מיכל גרוסבלד יער - מכשיר שיוצמד לגופה של יולדת על מנת למנוע קרעים קשים בלידות.
הרפואה מתקדמת בצעדי ענק בזכות המצאות פורצות דרך, פיתוחים טכנולוגיים ורעיונות שמבשילים לכדי מימוש. כבר היום, בבילינסון אנו זורעים את הזרעים למוצרים רפואיים ולפתרונות שיהיו הרפואה של המחר.
לדברי
ד״ר בעז תדמור מנהל רשות המחקר ומהוגי החממה מטרת החממה היא לייצר סביבה סקרנית המספקת פתרונות חכמים לצרכי המטופלים. החממה פתוחה לרעיונות ולמהלכי יזמות עבור כל צוותי בית החולים, בה הם יכולים לממש רעיונות לפתרונות ממשיים כאן ועכשיו.
חממת החדשנות בבילינסון עובדת על פי אבני היסוד של מרכז הביו-דיזיין באוניברסיטת סטנפורד, שהיא האוניברסיטה המובילה בעולם בתחום היזמות הרפואית. החממה מהווה בית לעובדים שרוצים למצוא פתרון לבעיה בעולם הרפואה. צוות החממה בניהולו של ד"ר ליאור פרל מלווה משלב הרעיון הראשוני ועד למימוש ויישום קליני.
ד"ר ליאור פרל, מנהל החממה וקרדיולוג בכיר
במערך לקרדיולוגיה בבילינסון, מוסיף: "יזמות מוצלחת בעולם הרפואה מתבססת בראש ובראשונה על צרכים גדולים ובעלי השפעה, להם אין מענה ראוי. מדובר בתהליך מתמשך אשר מתחיל במחקר, הבנה מעמיקה של מהלך המחלה והכשלים שבאבחונה ובטיפולה. על סמך זאת אנו מאתרים צרכים שאין להם מענה. היזמים מתמקצעים בהבנת צרכי המטופלים, מנתחים את הצרכים על פי מסלול הביודיזיין, במענה על מספר רב של שאלות חיוניות – כל זאת על מנת להגיע לכיוון נכון של פיתוח מענה. בשילוב יכולות הנדסה ומסדי נתונים גדולים, אנו מוצאים פתרונות פורצי דרך. זה קונספט ייחודי ושונה בזירה הישראלית - פיתוח מבוסס הבנה קלינית ואמפטיה, בתוך כותלי בית החולים, המוביל לפתרונות יעילים".
ד"ר איתן וירטהיים מנהל מרכז רפואי רבין (בתי החולים בילינסון והשרון): "החיבור בין הסביבה הקלינית, הצוות הרפואי, צוות מחקר ופיתוח בבית החולים ושותפים מהאקדמיה והתעשייה מאפשר יצירת פרויקטים יוצאי דופן בחממת החדשנות שלנו. יש פה יכולת יוצאת דופן לחקור ולפתח פתרונות רפואיים העונים להגדרת "רפואת העתיד" זו רפואה שלמה וחכמה יותר".
תפקידי חממת החדשנות מגוונים:
- משיכה של ממציאים ממחלקות בית החולים השונות
- עידוד חשיבה יצירתית, שיתוף פעולה בין-מחלקתי למחקר, יזמות ויישום
- תמיכה קלינית ביזמים חיצוניים
- תמיכה ביוזמות משלב איתור הרעיון
- פיתוח הרעיונות תוך מציאת פתרונות ובניית אבות טיפוס
- הבנת המודל העסקי, הרגולטורי והקניין הרוחני
- חיבור למהנדסים, אנשי עסקים ומומחים רלוונטיים
- איתור מקורות מימון למחקרים