על המרפאה
תת-תזונה היא מצב של חוסר, עודף או אי איזון של אנרגיה, חלבון ומרכיבי מזון אחרים שמשפיע ברמת הרקמות, התפקוד ועל התוצאים הקליניים.
הגורמים לתת תזונה הם: הכנסה קלורית נמוכה, בעיות בליעה, תת ספיגה, הוצאות אנרגטיות גבוהות (למשל במצב דלקתי), מחלות נלוות, ניתוחים, השפעה של תרופות, דיאטות מגבילות והרגלי אכילה לא תקינים.
ההשפעות השליליות של תת-תזונה הן רבות, החל מהפרעות בתפקוד של מערכות שונות בגוף ועד לפגיעה במערכת החיסון.
מרפאת התזונה שבמערך לגסטרואנטרולוגיה מיועדת לבצע הערכה תזונתית לחולים בסיכון, לתת שירות ועזרה לחולים הסובלים מתת-תזונה, ללוות חולים אלה במהלך האבחון והטיפול ולמנוע מהם את הסיבוכים.
המרפאה היא חלק מהמערך לגסטרואנטרולוגיה ונותנת ייעוץ מקצועי ותמיכה לשאר יחידות המערך, כמו-כן המרפאה מספקת ליווי וייעוץ מקצועי למחלקות וליחידות רבות בבית החולים, כגון: כירורגיה, ריאומטולוגיה, אונקולוגיה ואחרות.