על המרפאה
מטופלים שעוברים או שעברו טיפולים נגד סרטן נוטים לסבול גם מבעיות בלב ובכלי הדם. לכן במהלך השנים החלו לשים דגש על בריאות הלב וכלי הדם אצל חולי סרטן. הצורך הזה נובע מהשיפור המשמעותי בשיעורי ההצלחה של הטיפולים בסרטן, שכן לטיפולים האלה יש תופעות לוואי, ובהן פגיעה ברקמות של הלב ושל כלי הדם. הפגיעה הזאת הופכת להיות גורם משמעותי לתחלואה ולתמותה עקב הארכת תוחלת החיים של המטופלים.
על מנת למנוע מוות מסיבות לבביות בקרב אוכלוסייה, זו יש צורך להתעמק הן בהיבטים הקרדיאליים והן באונקולוגיים - במיוחד מכיוון שהפרופיל הדמוגרפי של מטופלים עם מחלת הסרטן ומחלות הלב די דומה, אם לא זהה, וכתוצאה מכך, בלא מעט מקרים אנו רואים באותו מטופל תחלואה לבבית ומחלה ממארת בו זמנית. בהרבה מאד מקרים בעיות קרדיווסקולריות גורמות לסיבוכים במהלך טיפולים מורכבים ואגרסיביים נגד סרטן.
הקרדיולוגים היום נדרשים יותר ויותר להכיר, לדעת, לעקוב ,לטפל ולמנוע את הסיבוכים האפשריים של טיפולים נגד סרטן ומאידך ללוות את המטופלים עם בעיות לב כרוניות הלוקים במחלת הסרטן ועומדים לקבל טיפולים עם פוטנציאל לסיבוכים לבביים.
המטרה של פיתוח תחום הקרדיו-אונקולוגיה היא להביא להקמת צוותים מקצועיים מדיסציפלינות שונות, על מנת מחד להעניק למטופל את הטיפול המיטבי, שראשית יהיה יעיל כנגד המחלה הממארת המסכנת את חייו, ומאידך להעניק גם תמיכה וייעוץ קרדיאלי במהלך הטיפולים נגד הסרטן אשר עלולים לפגוע במערכת הלב וכלי הדם. כתוצאה מגישה אינטגרטיבית זו ניתן להערכתנו להשיג תוחלת חיים ארוכה יותר למטופלים.