מרכז דוידוף לסרטן

הצג עוד

אודות מרכז דוידוף

מרכז דוידוף הוא המרכז הייעודי הראשון מסוגו בישראל למניעה, לטיפול ולמחקר מחלות הסרטן.
המרכז מאגד את המערכים לאונקולוגיה, להמטואונקולוגיה והמערך התומך של שני בתי החולים בילינסון והשרון, המרכיבים את מרכז רפואי רבין.

הקמת המרכז התממשה הודות לתרומתה הנדיבה של משפחת דוידוף. המרכז הפך למודל מצוינות בקנה מידה לאומי ומשתווה למרכזים הרפואיים המובילים בעולם בתחום הסרטן.
מרכז דוידוף הוא מודל לשילוב של כוח אדם מקצועי ומיומן, טכנולוגיות ומערכות מידע ומחשוב מתקדמות, ותפיסה להקמת מרכזי מצוינות שכולם מכוונים להעניק טיפול מיטבי לציבור חולי הסרטן בישראל.

המרכז מאגד תחת קורת גג אחת את מכלול השירותים והטיפולים לחולי הסרטן  ומשרת אלפי חולים אונקולוגיים והמטואונקולוגיים, המגיעים מכל רחבי הארץ.
במתחם זה מרוכזים כל הטיפולים והמחקרים בתחום המחלות הממאירות: המערך לאונקולוגיה המטפל בגידולים ממאירים מוצקים (solid tumors), המערך להמטו-אונקולוגיה בו מטופלים חולים במחלות ממאירות של הדם והמערך התומך המציע טיפול המאפשר התמודדות טובה יותר עם המחלה ותופעות הלוואי שלה , במשולב עם הטיפול הקונבציונאלי הניתן למטופל. צוות המרכז עושה הכל על מנת להבטיח מתן רפואה איכותית ואנושית לחולי הסרטן.

הטיפול ניתן על ידי מומחים למחלות הסרטן ומומחים בתחומים רפואיים הקשורים בהם — אונקולוגים, המטולוגים, מומחים בכירורגיה אונקולוגית, מומחים בדימות ועוד. זאת לצד שימוש במיטב הטכנולוגיות והציוד הרפואי המתקדם, המותאם לכל סוגי הטיפולים. 

במרכז דוידוף משתקפת תפיסת תכנון חדשנית של בית חולים של "המטופל במרכז", אשר בנוי ומנוהל תוך שימת דגש על כבודו, פרטיותו ונוחיותו של החולה. במרכז תנאי אשפוז ייחודיים לרווחת החולה ובני משפחתו ברמה הגבוהה ביותר.
תכנון זה, המשלב בין תפיסה טיפולית - רפואית חדישה לתפיסה תכנונית חדשה, הינו צעד גדול עבור חולי הסרטן בישראל. 

חזון משפחת דוידוף

חזונה של משפחת דוידוף אשר הודות לתרומתה הוקם המרכז, היה להקים מרכז רפואי יוצא דופן ברמתו בישראל לחולים במחלות ממאירות, שיעסוק בחקר מחלת הסרטן וישקיע במניעה ובייעוץ גנטי לחולה ולבני משפחתו.

מרכז רפואי רבין הוא שותף מוביל במאמץ האינטנסיבי הכלל עולמי למיגור מחלת הסרטן ולקידום חזית רחבה של טכנולוגיות טיפול חדשניות, מחקר רפואי מתקדם והעלאה מתמדת של איכות הטיפול הרפואי והסיעודי בחולי סרטן, בשילוב עם יחס חם ותומך לחולים.

המרכז שואף להוות גוף המרכז מידע בתחום המחלות הממאירות, ומחזק את הקשר עם הקהילה הרפואית באמצעות חינוך והסברה. שאיפתם ותקוותם של התורמים, האחים ליאון וז'אק דוידוף ונשותיהם רות ומוניק היה שמרכז הסרטן יהיה לאחד מהמרכזים המובילים בעולם וייתן מענה לחולים מארצות שכנות במזרח התיכון וממדינות רחוקות ללא הבדל של גזע ודת.

סיפורו של מרכז דוידוף, החל לפני כמעט שני עשורים. צוות ההקמה כלל אונקולוגים בכירים מבית החולים בעלי תפקידים מהנהלת בית החולים ומומחים מארצות הברית בתחום מחלות הסרטן.

משפחת דוידוף החליטה בשנת 1999 לתרום סכום של 18 מיליון דולר להקמת המרכז הייחודי. מר יורם פטרושקה, שהיה ידידו הטוב של מר ליאון דוידוף ז"ל, היה שותף מרכזי בהסכם שנחתם, תרם גם הוא לפרויקט ועומד בראש חוג ידידי מרכז דוידוף.

הנהלת ועמותת ידידי בית החולים גייסו תרומות נוספות כדי לאפשר הקמה והצטיידות של המבנה שתוכנן, אשר הוגדל באופן משמעותי מהתכנון המקורי.

הנהלת שירותי בריאות כללית שראתה בהקמת המרכז פרויקט הדגל של הקופה וייחסה למרכז דוידוף חשיבות לאומית ממדרגה ראשונה, נרתמה לקידום המרכז וליוותה את הפרויקט מתחילתו. שירותי בריאות כללית סייעה בהקמת המבנה החדש ורכשה את הציוד המתקדם ביותר בעולם בתחום המאיצים הקוויים (מכשירים לטיפול בקרינה) כמו גם פריטי ציוד אחרים, זאת כדי להבטיח את המצוינות של מרכז דוידוף גם בתחום הטכנולוגי. 

נדיבותה של משפחת דוידוף המשיכה והיא תרמה להבטחת מצוינותו ואיכותו הרפואית של מרכז דוידוף דרך הקמת קרן שמטרתה להבטיח את קידום הידע הרפואי וההשקעה במשאב האנושי - סגל הרופאים, האחיות והפיזיקאים של מרכז דוידוף.
הקרן מממנת, מכשירה ומשקיעה בתחום האונקולוגיה וההמטואונקולוגיה, באמצעות השתלמויות במרכזים המובילים בחו"ל ואירוח מומחים בעלי שם במרכז דוידוף.

חוג ידידי מרכז דוידוף אשר הוקם ביוזמתו של מר יורם פטרושקה, ממשיך בגיוס כספים המיועדים לקידום מחקר הסרטן ולרכישת ציוד מתקדם נוסף. 

הוועדה המייעצת הבינלאומית של מרכז דוידוף, שהוקמה במטרה לפתח ולעודד שיתופי פעולה מקצועיים עם מומחים בינלאומיים, מתכנסת מעת לעת. במפגשים אלה נקבעת האסטרטגיה לפיתוח מקצועי של מרכז דוידוף בשנים הבאות.

אדריכלות

מרכז דוידוף לסרטןמרכז דוידוף משקף תפיסה תכנונית חדשנית של בית חולים בדגש מיוחד על פרטיותו, כבודו ונוחותו של החולה ועל סביבה אסתטית המשרה תחושת רוגע, ידידותיות ואופטימיות.

תכנון המרכז ארך כ-5 שנים על ידי שתי קבוצות אדריכלים, אמריקאית וישראלית, בעלות מוניטין בתכנון בתי חולים:  חברת KP – שותפות אמריקאית המתמחה בתכנון בתי חולים בעולם בכלל ומרכזי סרטן בפרט, וקבוצת אדריכלים ישראלים – המשרדים: ספקטור-עמישר ולרמן-סדומי, אף הם בעלי ניסיון בתכנון בתי חולים.
צוות האדריכלים ומעצבי הפנים יחד עם הנהלת המרכז הרפואי ואנשי צוות מתחום האונקולוגיה, השקיעו מאמצים רבים כדי לאפשר למטופלים ולסגל הרפואי תנאי טיפול מיטביים, ההולמים את המובילות המקצועית של מרכז דוידוף בתחום רפואת מחלות הסרטן וקשובים לצרכי המטופלים והצוות.

המרכז, המצויד במכשור רפואי מתקדם בסטנדרט בינלאומי,   מעוצב כדי לספק למטופלים ולמבקריהם אווירה מרגיעה וידידותית, אשר מתבטאת בעיצוב חם, רך ותומך של המקום. בעיצוב מרכז דוידוף נעשה שימוש בתאורה ייחודית, בצבעים מרגיעים ובאלמנטים עיצוביים ייחודיים, שנבחרו באופן אישי על ידי התורמים, כגון: שטיחי קיר, ציורים וצילומים הכוללים תמונות נוף מרהיבות, מפלי מים, יצירות אומנות ופריטי ארכיאולוגיה.

המרכז, שנבנה ברמת גימור גבוהה ביותר משתרע על פני שטח של כ-20,000 מ''ר ומתנשא לגובה של 8 קומות, אשר חלקן תת קרקעיות. במסגרת התפיסה של ה"מטופל במרכז" — הוקמו שתי קומות חנייה תת קרקעיות, המיועדות למטופלים בלבד וללא תשלום. המעליות הנמצאות בקומות החנייה מובילות את המטופלים הישר לקומות הטיפולים, ובכך, למעשה, מאפשרות להם להגיע בנוחות, מבלי לכתת את רגליהם ברחבי בית החולים.

  • קומה תת קרקעית (2-)
  • היחידה לטיפול קרינתי

כוללת 5 מכשירי קרינה – מאיצים, משוכללים ביותר. אזור ההמתנה של הקומה מעוצב בצבעי ים ומים.
בחדרי המאיצים התקרות מעוצבות באלמנטים צבעוניים, מתוך חשיבה שהמטופל שוכב במהלך הטיפול דקות ארוכות, כשהוא מתוח וחרד וכאשר עיניו מופנות לתקרה. לפיכך ניתן דגש לעיצוב התקרה בחדרי המאיצים, ליצירת אווירה אופטימית ומרגיעה.
עוד בקומה זו חדר המתנה לילדים לפני טיפול קרינתי, הצבוע בגווני כתום וירוק בהיר, בשילוב רצפת פרקט כחלחלה. בחדר תקרת אליפסה בגבהים שונים. החדר מאובזר בעמדות מחשב, שולחן עבודה, כורסאות, מדפי צעצועים ופינת ישיבה להורים ולילדים.

קומה תת קרקעית (1-)

אשפוז יום המערך לאונקולוגיה  ואשפוז יום המערך להמטואונקולוגיה. קומת אשפוז יום כוללת כ-60 עמדות טיפול. חלק מן העמדות מיועדות לטיפול בישיבה, וחלקן לטיפול הניתן במיטת אשפוז.
לכל אחד מהמטופלים אזור טיפול המופרד על ידי מחיצה מאזור הטיפול של חולים אחרים עם אפשרות צפייה בטלוויזיה. מרבית המטופלים יכולים להשקיף מבעד לחלונות הגדולים (12 מ''ר!) על גן הפסלים הייחודי המקיף את מרכז דוידוף, אשר בו מוצבות יצירותיהם של גדולי הפסלים בישראל (יגאל תומרקין, יעל ארצי, אלי אילן, עפרה צי'מבליסטה ואחרים).    
אזור ההמתנה של קומה זו מעוצב בצבעי האדמה.

 עמדת טיפול כימותרפי
עמדת טיפול כימותרפי

קומת הכניסה

ברחבת הכניסה ניצב פסל שיש של פסל איטלקי ידוע, פבלו אצ'וגרי ושמו כוח החיים. הפסל נבחר על ידי התורמת רות דוידוף ז"ל, בשל הערך אותו הוא מסמל.

מרפאות החוץ של המערך לאונקולוגיה ו מרפאות החוץ של המערך להמטואונקולוגיה. הקומה מחולקת לאשכולות מרפאות שבהן יושב כל הצוות הייעודי המטפל בחולים בסוג מחלה מסוים.

מרפאות חוץ - חדר המתנה

מרפאות חוץ - חדר המתנה

קומה 1

  • משרדי הנהלת מרכז דוידוף וכן חדרי הרופאים וצוות  דוידוף. קומה זו מופרדת מקומות הטיפול בבניין אליהן מגיעים מטופלים ומבקרים. החשיבה במבנה זה הייתה להעניק לרופאים תנאים לקידום המחקר, ולאפשר להם לקיים מפגשים אקדמיים ודיוני התייעצות לגבי דרכי טיפול בחולים בחדרי הסמינריונים, באולמות הכינוס, ובכיתות ההדרכה שניבנו בקומה זו כמקובל במרכזים המובילים בארצות הברית.

בשתי הקומות העליונות, קומות 2 ו – 3 נמצאות מחלקות האשפוז — המחלקה לאונקולוגיה והמחלקה להמטואונקולוגיה, הכוללת יחידת השתלות מח עצם. כל חדרי המאושפזים ממוקמים בהיקף המבנה, כשלכולם חלונות גדולים. במחלקות  חדרים מרווחים, רובם פרטיים ובהם שירותים ומקלחת פרטיים לכל חדר, ארון, שולחן כתיבה, טלוויזיה,גלישה חופשית באינטרנט ((Wi-Fi ומיטה נוספת לבן משפחה המבקש להישאר עם החולה במהלך הלילה. כל זאת מתוך מחשבה על פרטיות החולה ורווחתו.

קומה 2

  • המחלקה לאונקולוגיה, הנותנת מענה ייעודי למטופלים, לצורך מתן טיפול כימותרפי אינטנסיבי, טיפול קרינתי לחולים לא אמבולטוריים, טיפול בסיבוכים של המחלה או הטיפול ואשפוז למתן טיפול תומך.

קומה 3

  • המחלקה להמטואונקולוגיה
  • המחלקה להשתלת מוח עצם


שתי המחלקות נותנת מענה ייעודי למטופלים עם מחלות ממאירות של הדם. במחלקה מאושפזים חלק מהחולים בתנאי בידוד וסטריליות בחדרים המצוידים באמצעים מתקדמים, כגון מסננים ודלתות כפולות, המאפשרות תנאי לחץ חיובי המקנים הגנה מרבית מפני זיהומים. הציוד הרפואי בחדרים אף הוא חדיש ועומד בתקנים גבוהים ועדכניים.

הרחבת מרכז דוידוף

מרכז דוידוף נפתח בשנת 2004, והפך למרכז המוביל בישראל בתחום מחלות הסרטן. במהלך השנים, לאור ההתפתחות באפשרויות הטיפוליות במחלות הסרטן, והפיכתו של מרכז דוידוף למוביל בתחומו, תוך מתן מענה לחולים מכל הארץ, עלתה משמעותית כמות המטופלים ביחידות השונות. הצפיפות, הצורך בשדרוג תשתיות להענקת טיפולים מתקדמים יותר והצורך בהרחבת אזורי הטיפול והתפעול, הביאו לכך שמשפחת דוידוף החליטה לתרום תרומה נוספת להרחבת הבניין. זאת מתוך רצון שמרכז דוידוף ימשיך להיות מוביל, הן בתחום הרפואה המקצועית המוענקת בו והן בתנאי הטיפול לחולים.

בשנים הקרובות יורחב מרכז דוידוף ויכלול 6 קומות נוספות. ההרחבה נועדה לתת מענה הולם לגידול בפעילות , להרחיב את תשתיות האשפוז והטיפול למטופלי המרכז, ולאפשר פיתוח מרפאות ייחודיות ושירותים תומכים כמו גם פיתוח של תשתית תומכת לקידום המחקר.

 

האם תוכן זה היה מועיל?

אני רוצה...

להדפיס

לשתף בדוא"ל

נגישות