על היחידה
בשלושת העשורים האחרונים חלה התקדמות עצומה בתחום השתלות מח העצם. משיטת טיפול ניסיונית שתוצאותיה ירודות, הפכה לפרקטיקת טיפול מבוססת היטב מבחינה מדעית ויעילה מאוד מבחינה רפואית. השתלות מח העצם הפכו לטיפול הבחירה בשורה של התוויות קליניות, כולל כשלים מולדים או נרכשים של מערכות הדם והחיסון, ולמגוון מחלות ממאירות, בעיקרן ממאירויות של מערכות הדם והלימפה.
כיום, גם חולים בגילאי 75-70 שנה יכולים לעבור השתלת מח עצם עם תוצאות טובות.
היחידה להשתלות מח עצם במרכז דוידוף בראשותו של פרופ' משה ישורון ובעזרת רופאי המחלקה והצוות הסיעודי והפארא-רפואי החלה את פעילותה הקלינית בשנת 2007. עד כה בוצעו כ-600 השתלות. החל משנת 2012 נצפתה עלייה חדה במספר ההשתלות: בשנת 2016 בוצעו מעל 113 השתלות מח עצם.
אוכלוסיית החולים מגוונת: גיל המושתלים נע בין 18 ל-79 שנים. החולים עוברים את כל סוגי ההשתלות כולל השתלות עצמיות, השתלות מתורם (אלוגנאיות) בן משפחה או מתורם זר, השתלות פלואידוטיות והשתלות מדם חבל טבור. משך האשפוז הממוצע של החולים כחודש ימים, לאחריו נדרשים החולים להיות במעקב רפואי תכוף וממושך. ההשתלות נעשות בחדרים סטריליים, חדרי בידוד עם לחץ אוויר חיובי אשר מצוידים במסנני אוויר מיוחדים ומאובזרים בציוד יקר לניטור רפואי בדומה לזה שבמחלקות טיפול נמרץ. פעילות היחידה צפויה להמשיך ולגדול.
ההכרה המדעית בפוטנציאל הרפואי העצום הטמון בתאי גזע של מערכת הדם, הובילה לתנופת מחקר גדולה בתחום בשנים האחרונות.
יחידת ההשתלות במרכז דוידוף עוסקת בפעילות מחקרית קלינית ענפה, ויוזמת ומובילה שורה של מחקרים קליניים רב מרכזיים בתחום ההשתלות.
פעילות אקדמית ומחקרית:
מחקרים פעילים
- מחקר הבודק השפעת קנבידיול על היארעות וחומרת מחלת השתל כנגד המאכסן
- מחקרים העוסקים באיסוף נתוני החולים שעברו השתלת מח עצם
- מחקרים קליניים המאפשרים מתן תרופות חדשניות