חדשות

trueבתי חולים > רבין > דף הבית > חדשות > חדשות שנת 2023 > יוזמה מפתיעה במכון לפיזיותרפיה בבילינסון

יוזמה מפתיעה במכון לפיזיותרפיה בבילינסון

במקום ישיבות בוקר – העובדים מתרגלים אגרוף תאילנדי ויוגה. בזכות היוזמה הפיזיותרפיסטים מקבלים עוד כלים יצירתיים לטיפול בקשישים, חולי פרקינסון וחולי אלצהיימר שזקוקים לסיוע בשיווי משקל, זיכרון תנועתי ונשימות

פורסם בראשונה: 05.07.2023

פיזיותרפיה - בילינסון

נירה כהן-צוברי, מנהלת המכון לפיזיותרפיה: "השימוש באומנות לחימה ככלי טיפולי מגובה מחקרית, מגוון את הטיפול ומוביל לשיתוף פעולה"

חדר הישיבות של מכון הפיזיותרפיה בבילינסון שתמיד הומה ורועש בשעות הבוקר - ריק ושומם. במקום השגרה המוכרת, עשרות הפיזיותרפיסטים מתייצבים בשבועות האחרונים בשעה 7:00 בחצר המכון ובאולם ל"ישיבות בוקר" שונות לחלוטין שכוללות אגרוף תאילנדי, תרגולי קרטה, הרמת משקולות, יוגה ומשחקי זריזות. את הקלסרים והניירות, מחליפים כדורי פיזיו, כדורי קוצים, גלילים, סולמות ומדרגות אימון.

מחקרים רבים מצאו כי אימוני אגרוף מסייעים לחולי פרקינסון ויוגה מסייעת למטופלים שזקוקים לאימוני נשימה ובזכות היוזמה הפיזיותרפיסטים מקבלים גם עוד כלים יצירתיים וחשובים לטיפול בקשישים וחולי אלצהיימר שזקוקים לסיוע בשיווי משקל, זיכרון תנועתי ונשימות.

בכל ישיבת בוקר, פיזיותרפיסט אחר שמתמחה בסוג מסוים של אומנות לחימה, או שיטות תנועה וספורט, מעביר את ישיבת הבוקר וכולם מתרגלים אותה במשך כחצי שעה. כולם לומדים איך לטפל גם בשיטות יצירתיות ויוצאות דופן שמותאמות לאוכלוסיות יעד שונות.

נירה כהן-צוברי, מנהלת המכון מסבירה: "בזכות יוזמה של שתי פיזיותרפיסטיות במכון, החלטנו לשנות את כללי המשחק. מצד אחד העברנו את ישיבות הבוקר לחצר המכון ולאולם כדי לתת לפיזיותרפיסטים שלנו כלים טיפוליים, מעשיים ויצירתיים לעבודה עם מטופלי המכון ובנוסף הפיזיותרפיסטים הופכים כאן למנטורים ומורים עבור יתר הצוות בעזרת מיומנויות ייחודיות שהם הביאו מהבית. בהתחלה הפיזיותרפיסטים קיבלו את זה בהפתעה ולא כולם הבינו למה אנחנו נפגשים בחצר, אבל בהמשך וככל שהיוזמה הזו התפתחה, היה ברור שאימוני הבוקר האקטיבי שלנו, הופכים אותנו לפיזיותרפיסטים יותר טובים ומכניסים לארגז הכלים עוד שיטות תנועה. השימוש באומנות לחימה ככלי טיפולי מגובה מחקרית, מגוון את הטיפול ומוביל לשיתוף פעולה. זה גם טוב לקשישים בגלל שזה משלב שיווי משקל, זיכרון תנועתי ונשימה. זה מצוין למתמודדי פרקינסון משום שהם משלבים צורך בריכוז ותרגילי רוטציה".

האם תוכן זה היה מועיל?

אני רוצה...

להדפיס

לשתף בדוא"ל