בתמונה מימין: ד"ר איתן וירטהיים, מנהל מרכז רפואי רבין (בתי החולים בילינסון והשרון), פול דוידוף, נשיא המדינה יצחק הרצוג, קלאודיה דוידוף ואריאל דה לה גרצה
איך בעזרת הבינה המלאכותית ניתן לנבא סיכון לקרישי דם אצל חולי סרטן? כיצד גישות הטיפול המותאמות אישית יצרו מהפך בהתמודדות בלוקמיות חריפות? על שאלות אלה ועוד יענו מומחי הסרטן הטובים בעולם בתחום ההמטו-אונקולוגיה במהלך הכנס היוקרתי שייפתח ב-3 במאי במוזיאון העם היהודי 'אנו' באוניברסיטת תל אביב, במעמד נשיא המדינה, יצחק הרצוג ומשפחת דוידוף, שהודות לתרומתה הנדיבה הוקם מרכז דוידוף – מרכז הסרטן הכוללני הראשון והיחיד בישראל.

בתמונה: נשיא המדינה מר יצחק הרצוג
החזון להקמת מרכז דוידוף עוצב לפני 25 שנים. בזכות תרומתה הנדיבה של משפחת דוידוף, שסכום כל תרומות המשפחה מסתכם בכרבע מיליארד שקלים התגשם חזון זה. הקמת מרכז הסרטן הראשון מסוגו בישראל למניעה, לטיפול ולמחקר מחלת הסרטן. המרכז משתתף במחקרים בינלאומיים מובילים, זכה בפרסים יוקרתיים והוא משרת מאות אלפי חולים מכל רחבי ישראל.
ד"ר איתן וירטהיים, מנהל בית החולים בילינסון והשרון: "חזונה ונדיבותה יוצאת הדופן של משפחת דוידוף בצירוף הקשר החם בין בית החולים למשפחה מרגשים אותי בכל פעם מחדש. עד כה תרמה המשפחה סכום עתק שכולו נתינה, חמלה ורגישות לטובת חולי הסרטן. אלפי המטופלים של מרכז דוידוף, בניהולו של פרופ' גל מרקל, מקבלים את הטיפול המקצועי והחדשני ביותר שניתן לתת, בזכות בני משפחת דוידוף".
בכנס הבינלאומי ישתתף גם ארגון ההמטו-אונקולוגיה האמריקאי המוביל – SOHO (איגוד עולמי המונה כ-6,000 המטו אונקולוגים מ- 110 מדינות) ובין מומחי הסרטן העולמיים שישתתפו בו ניתן למנות את פרופ' ריצ'ארד סטון ממרכז הסרטן דנה פרבר בבוסטון שזכה להכרה עולמית בזכות מחקריו הקליניים על סרטן מח העצם שסללו את הדרך לפיתוח התרופות המובילות היום לטיפול בלוקמיה וכן: פרופ' הגופ קאנטרג'יאן מהמרכז לסרטן על שם אם.די אנדרסון בטקסס (מרכז הסרטן המוביל בארה"ב) ומהראשונים בעולם שנתנו טיפול ביולוגי לחולי לוקמיה, פרופ' טימותי יוז מאוניברסיטת אדלייד שבאוסטרליה, פרופ' גייל רובוז מהמרכז על שם וייל קורנל שבניו-יורק, פרופ׳ מורי גרץ ממאיו קליניק שברוצ'סטר.
פרופ' ג'פרי צביקר ממרכז הסרטן היוקרתי ממוריאל סלואן קטרינג שבניו יורק, יסביר איך בעזרת הבינה המלאכותית ניתן לנבא סיכון לקרישי דם אצל חולי סרטן. ד"ר רוני שובל הנמנה על הסגל של ממוריאל סלואן קטרינג, יסקור את היישומים השונים של בינה מלאכותית בהמטולוגיה. פרופ' רובוז ופרופ' סטון ידברו על גישות מותאמות אישית שהביאו למהפך בטיפול בלוקמיות חריפות.
ביומו האחרון של הכנס המשתתפים יוכלו לפגוש מקרוב ובאופן בלתי אמצעי את המומחים בעלי השם במסגרת מפגש של שולחנות עגולים. הם ישמעו מהם על הטיפול בלוקמיות חריפות וכרוניות, כיצד ניתן לטפל היום במחלות שנחשבו עד לפני מספר שנים לחשוכות מרפא בזכות הטכנולוגיות והטיפולים החדשניים ומה צופן פני העתיד בתחום ההמטו-אונקולוגיה.
פרופ' גל מרקל, מנהל מרכז דוידוף, סגן מנהל בית חולים בילינסון: "החזון והמחויבות הנדירה של משפחת דוידוף לציבור חולי הסרטן בישראל הביאו להקמת מגדלור בוהק של מצוינות רפואית ואנושית. הסגל הייחודי של מרכז דוידוף פועל כבר 20 שנים מתוך תחושת שליחות למען בריאותם של המטופלים, ודחף פנימי ליצירת המציאות הטובה ביותר עבורם באמצעות קריאת תגר על התפיסות הקיימות. המשמעות של תרומת משפחת דוידוף היא מעוררת השראה ומחזקת את הדבקות שלנו במטרה".
פרופ' פיה רענני, מנהלת המערך להמטולוגיה והמטו-אונקולוגיה בבילינסון, שגרירת ארגון SOHO בישראל ויו"ר הכנס: "אני שמחה שבעקבות החיבור עם ארגון ה- SOHO האמריקאי להמטו-אונוקולוגיה והקשרים הטובים עם פרופ' קנטרג'יאן ממקימי ומובילי הארגון, משתתפים בכנס עשרות מרצים מובילים ובינלאומיים אשר מביאים את החזון שלהם בנושא ההמטו-אונקולוגיה ומספרים מה צופה העתיד בתחום".
צילום: יוסי גמזו לטובה