בתמונה: ד"ר קירה רדינסקי, מייסדת ומנכ"לית דיאגנוסטיק רובוטיקס ועמיתת מחקר בטכניון
בית חולים בילינסון קיים יום עיון במרכז פרס לשלום וחדשנות במהלכו מומחי בילינסון ואנשי המקצוע המובילים בתחום דנו ברפואת העתיד: כיצד הבינה המלאכותית מעצבת היום את רפואת המחר
בכנס שנערך ב-31.1.2023 נפגשו בכירי הרופאים המובילים את תחום הבינה המלאכותית בישראל, יזמים צעירים, אנשי אקדמיה ובעלי חברות טכנולוגיות ונתנו סימנים במפת הדרכים של תחום AI בעשור הקרוב.

בתמונה מימין לשמאל: מר פנחס (פיני) כהן - יו"ר עמותת ידידי מרכז רפואי רבין, ד"ר קירה רדינסקי, ד"ר איתן וירטהיים - מנהל מרכז רפואי רבין
בית החולים בילינסון עומד כבר שנים רבות בחזית של פיתוחים טכנולוגים בתחום הרפואה. בית החולים בילינסון יזם את הכנס על מנת להפגיש מנהיגים ממגוון תחומי מחקר שידונו בהשפעה ארוכת הטווח שתהיה לבינה המלאכותית על תחום הרפואה. השילוב המובנה בין בינה מלאכותית לבין מסדי נתונים יחודיים יאפשר הפקת תובנות על כלל הרצף הטיפולי, בבית החולים ובקהילה, ופיתוח פתרונות בראייה הוליסטית של המטופל והבנה רחבה של מכלול גורמים המשפיעים על אורח חיים ותחלואה.
נושאי הכנס התמקדו בשאלה כיצד ניתן לחבר בין רפואה לבין בינה מלאכותית ועל היתרונות והסכנות שגלומות בחיבור זה. נושאים אחרים שנדונו בכנס הם: השלכות חוקיות ואתיות בשימוש בבינה מלאכותית ברפואה, כיצד לשמר אמפתיה רפואית שהיא הבסיס לרפואה טובה בעידן של בינה מלאכותית, שימוש בבינה מלאכותית לזיהוי מוקדם של מחלות ועוד נושאים רבים.

בתמונה: פרופ' אירית בכר, מנהלת מערך העיניים, מרכז רפואי רבין
הכנס הגיע לשיאו כאשר שישה רופאים-יזמים מבית החולים בילינסון הציגו שורה של פיתוחים חדשניים בתחום הבינה מלאכותית ורפואה בתחומים שונים: זיהוי מוקדם של סרטן הלבלב, חיזוי התפשטות סרטן העור, זיהוי מבוסס בינה מלאכותית של מפגעים תברואתיים בסביבת בית החולים ועוד.
פרופ' רן קורנובסקי, מנהל מערך הקרדיולוגיה בבית החולים בילינסון: "אנחנו נמצאים ברגע מכריע בעולם הרפואה בו בינה מלאכותית מגיעה לחזית והקהילה הרפואית חייבת לדון על האפקט שלה על המקצוע. בכנס הזה הפגשנו את טובי המוחות בישראל וקיבלנו היענות מרשימה ביותר מבחינת נרשמים לכנס, אנחנו מקווים שהכנס הזה יהפוך לאירוע שנתי ובעתיד נוכל לכלול גם מומחים בתחומים האלה ממדינות אחרות שיגיעו לכנס בשנים הבאות".

בתמונה, פרופ' רן קורנובסקי, מנהל המערך לקרדיולוגיה, מרכז רפואי רבין
ד"ר וירטהיים, מנהל בתי החולים בילינסון והשרון: "שילוב של בינה מלאכותית ורפואה הוא תרגום למציאות של חלום אוניברסלי - לא רק להשתמש בידע של רופאים מנוסים כאן ועכשיו, אלא גם לנצל את הנתונים המרובים שנצברו עם השנים במרכזים רפואיים מסביב לעולם לטובת המטופלים. יש פה יכולת יוצאת דופן לחקור ולפתח פתרונות רפואיים העונים להגדרת "רפואת העתיד" זו רפואה שלמה וחכמה יותר".

בתמונה: ד"ר איתן וירטהיים, מנהל מרכז רפואי רבין

בתמונה מימין לשמאל: מר יוחנן לוקר, יו"ר דירקטוריון כללית, פרופ' רן קורנובסקי, ד"ר איתן וירטהיים, מר פנחס (פיני) כהן
בין הדוברים בכנס:
ד"ר איתן וירטהיים, מנהל בתי החולים בילינסון והשרון על חזון ניהול בית החולים בעידן הבינה המלאכותית
ד"ר קירה רדינסקי, מייסדת ומנכ"לית דיאגנוסטיק רובוטיקס ועמיתת מחקר בטכניון
ד"ר ליאור פרל, מנהל שירות צנתורי לב מורכבים בבילינסון על בינה מלאכותית ברפואת הלב גב' הדס ביטרן, ראש תחום הבריאות, חברת מיקרוסופט ישראל