בישראל יש מאות עד אלפי חולים הסובלים מבעיות בדרכי מרה בעקבות ניתוחי כבד, לבלב ודרכי מרה, המחייבות הכנסת נקזים לצורך ניקוז תקין של נוזל המרה מהכבד למעי. מדובר בנקזים קבועים הדורשים החלפה בבית החולים כל 3 חודשים והגורמים לירידה משמעותית באיכות החיים ובניידות של המטופלים.
לראשונה בבילינסון נעשה שימוש בטכנולוגיה חדישה שנותנת מענה יעיל ובטוח לבעיה ומאפשרת לחולים להפטר מהנקזים הקבועים.
ההליך החדשני כולל השתלה של סטנט (תומכן) ייעודי וייחודי בדרכי המרה. הסטנט נישא על גבי בלון ומוכנס לגוף דרך הנקז הקיים על ידי מומחה לרדיולוגיה פולשנית בהנחיית שיקוף אל נקודת ההיצרות. פעולת ההשתלה פשוטה ואינה כואבת ועל כן מבוצעת בערנות מלאה של המטופל. מספר חודשים לאחר ההשתלה, הסטנט מתכלה באופן טבעי בגוף כך שההיצרות נשארת פתוחה והסטנט עצמו נמס, ללא שארית עצם זר בגוף או בדרכי המרה. הטיפול הקבוע בהיצרות חוסך את הצורך בנקז הקבוע ומאפשר ניקוז תקין של נוזל המרה למעי.
ד"ר אלכסנדר בלנקי, מנהל היחידה לרדיולוגיה פולשנית: "במשך שנים רבות חיכינו וניסינו להשיג סטנט ייעודי לדרכי המרה לטיפול בהיצריויות שפירות שיתכלה מאליו. לשמחתנו, לאחרונה הביאה חברת עמוס גזית את הסטנט הייעודי הראשון מסוג Unity B של חברת Qualimed מגרמניה. מדובר בסטנט ייעודי לדרכי מרה אשר נישא על גבי בלון ומתכלה תוך פחות מחצי שנה, ללא שארית בדרכי המרה. לטעמנו מדובר בפתרון האידיאלי לחולים עם הצירויות שפירות בדרכי המרה וכבר יש לנו מטופלים רבים אשר נמצאים במעגל של החלפות שגרתיות של נקזים קבועים בדרכי המרה במערך האנגיו בביה"ח בילינסון ומחכים להשתלת הסטנט".