חדשות

trueבתי חולים > רבין > דף הבית > חדשות > חדשות שנת 2018 > שגריר אתיופיה בישראל הגיע לביקור ראשון בבילינסון
הצג עוד

שגריר אתיופיה בישראל הגיע לביקור ראשון בבילינסון

פורסם בראשונה: 22.09.2019

בתמונה מימין: פרופ' חנוך קשתן מנהל המערך הכירורגי בביח בילינסון, רטה אלמו נגה שגריר אתיופיה בישראל, ד"ר אפרת הר לב ברון מנהלת בי"ח בילינסון
יצחק ישראל אח במערך הכירורגי בבי"ח  בילינסון, טאמסגו אדמאסו ג'אסה מזכיר שלישי בשגרירות אתיופיה בישראל

 

שגריר אתיופיה בישראל הגיע לביקור ראשון בבילינסון. בביקור התרשם השגריר משיתוף הפעולה בתחום הכירורגיה בין בילינסון לבין בתי חולים באתיופיה. משלחות של כירורגים ואחים ואחיות מבילינסון נוסעים לאתיופיה על מנת ללמד את הצוותים הרפואיים שם את רזי הניתוחים. 

השגריר שמע על ההסכם הראשון והיחיד מסוגו בין בי"ח בילינסון לאוניברסיטה בבהר- דר, אתיופיה.

ההסכם כולל השתלמויות רופאים מאתיופיה בבילינסון וצוותים רפואיים מבילינסון שמגיעים לאתיופיה ללמד את הצוותים האתיופים כירורגיה זעיר פולשנית, כירורגיה אונקולוגית וטראומה. הסכם שיתוף הפעולה כולל גם שת"פ מחקרי, שת"פ בתחום הרנטגן ושת"פ בתחום הגסטרואנטרולוגיה.
 
בית החולים בילינסון מתכוון לקדם ביחד עם השגריר רטה אלמו נגה תכנית לקידום תחום ניהול בתי חולים, כלכלת בריאות ותחום הטכנולוגיות הרפואיות.

הרופאים הישראלים סיפרו לשגריר כי מטופלים מגיעים לאחר מסע רגלי ארוך של מספר ימים מכפרים מבודדים לבית החולים שם הם עוברים ניתוחים מצילי חיים. הרופאים הישראלים מלמדים את הצוותים כיצד לבצע ניתוחים מורכבים בשיטה הלפרוסקופית וזאת על מנת שיוכלו להמשיך ולבצע ניתוחים אלו. פרופ' חנוך קשתן מנהל המערך לכירורגיה בבילינסון התרגש לספר כיצד למרות התנאים הקשים בבתי החולים באתיופיה ניתן לבצע ניתוחים מורכבים בעזרת ציוד חדר ניתוח שמובא מישראל.

בתמונה: ד"ר אפרת הר לב ברון – מנהלת בי"ח בילינסון, רטה אלמו נגה שגריר אתיופיה בישראל, טאמסגו אדמאסו ג'אסה מזכיר שלישי בשגרירות אתיופיה בישראל, ד"ר מאור ממן - ע. מנהל מרכז רפואי רבין לנושא טכנולוגיות רפואיות, פרופ' חנוך קשתן -  מנהל המערך הכירורגי בבילינסון, ד"ר סטיבן וולקס – מנהל אורתופדיה בבילינסון, ומשלחת בילינסון לאתיופיה.

פרופ' חנוך קשתן, מנהל המערך לכירורגיה בבילינסון: "לאתיופיה הגענו לפני כארבע שנים, וזאת לאחר שישראל יצחק, אח במחלקה הכירורגית בבילינסון, חשף בפנינו את סיפור חייו ועלייתו לארץ מאתיופיה.

בעזרתו של ישראל יצרנו קשר עם הרופאים בבית החולים בבהר-דר. רמת הרפואה היתה שם טובה אך הם כמעט ואינם מנתחים ניתוחים לפרוסקופים שאנחנו עושים כפרקטיקה יומיומית. 

בניתוחים לפרוסקופיים אין צורך בפתיחה מלאה של הבטן. לבטן של המטופל מחדירים ארבע זרועות שאחת מהן היא מצלמה ומנתחים ללא צורך בפתיחת הבטן. במסגרת ביקורינו באתיופיה והביקורים של הצוותים מאתיופיה בבילינסון, אנו מכשירים את הרופאים ואחים ואחיות חדר הניתוח בביצוע ניתוחים מסוג זה". 

שגריר אתיופיה בישראל אמר כי הוא שמח על שיתוף הפעולה ומקווה לשיתוף פעולה פורה גם בתחומים אחרים בכדי שהרפואה באתיופיה תוכל ללמוד מהרופאים הישראלים שנמצאים בחוד החנית של הרפואה העולמית.

האם תוכן זה היה מועיל?

תגיות

אני רוצה...

להדפיס

לשתף בדוא"ל