אורולוגיה

trueבתי חולים > רבין > דף הבית > מחלקות ומרפאות > אורולוגיה > סרטן הערמונית – שיטות הטיפול

סרטן הערמונית – שיטות הטיפול

מאת: פרופ' דוד מרגל, מנהל מרפאת נשאי BRCA בגברים, המערך לאורולוגיה, בית חולים בילינסון

סרטן הערמונית הינו הסרטן השני בשכיחותו אצל גברים בעולם המערבי, ואחד מששת גורמי התמותה הסרטניים בקרב גברים. הרקע התורשתי של הגבר עלול להגדיל את מידת הסיכון שלו לחלות בסרטן הערמונית. בנוסף, במדינת ישראל שכיחות גדולה יותר של מוטציות גנטיות, אשר יחסית נדירות בעולם, המגבירות באופן משמעותי את הסיכון להתפתחות סרטן הערמונית כדוגמת BRCA. גן ה-  BRCA (BRCA1, BRCA2), מעורב בתיקון נזקים לחומר התורשתי ומוטציות בו מגבירות את הסיכון לסרטן ערמונית ולסרטן שד בגברים.

הסיכויים לטיפול יעיל, לריפוי ולהפחתת התמותה בקרב חולים עם רוב סוגי הגידולים הסרטניים טובים יותר בעת גילוי מוקדם, בטרם התפשט הגידול לאיברים אחרים בגוף ובטרם הופיעו סימפטומים בשל התפשטות זו. בעקבות השיפור באבחון ובטיפול, עלה שיעור המחלימים מסרטן הערמונית.

המערך לאורולוגיה במרכז רפואי רבין - בית החולים בילינסון, הינו אחד החדשניים והפעילים בארץ. המערך מורכב מהמחלקה לאורולוגיה וממרפאת חוץ ומאפשר מבחר רחב של בדיקות וטיפולים המותאמים אישית למטופלים עם סיכון גבוה לחלות בסרטן הערמונית, או לחולים בסרטן הערמונית - על סמך הרקע הרפואי ומצב המחלה.

המערך מציע את השירותים הבאים:

  • שלב האבחון - מרפאת מומחים עם צוות אורולוגי בכיר המתמחה באבחון מוקדם בגישות מתקדמות, הכוללות בין היתר:
    1. המרפאה לגברים נשאי מוטציות ה-.BRCA המרפאה מציעה למטופלים שבסיכון יתר בדיקות לסרטן הערמונית ולסרטנים נוספים לצורך גילוי מוקדם, תוך הערכה מתמדת של רמת הסיכון וקבלת החלטות רציונלית ומשותפת.
    2. שימוש בהדמיה מתקדמת עם MRI  ו-PET-PSMA - שתי גישות הדמיה אלו מאפשרות אבחון מדויק של מיקום ודרגת האלימות של סרטן הערמונית.
    3. ביופסיות חכמות באמצעות MRI-US-FUSION. שיטה זאת הינה שיטת ביופסיה חדשנית, המאפשרת דגימה מונחית ומדויקת יותר של האזורים החשודים בערמונית בהתאמה להדמיית ה-MRI.
  • שלב הטיפול -
    1. ניתוח רובוטי לכריתת הערמונית. הניתוח הינו מדויק ונעשה בעזרת רובוט חדשני המאפשר הפחתה של איבוד דם, כאבים וזיהומים וכתוצאה מכך מקצר את משך האשפוז. בנוסף, תקופת ההחלמה הינה קצרה יותר ויש חזרה מהירה יותר של זקפה ושל שליטה על השתן. 
    2. טיפולים מקומיים לסרטן הערמונית – קיימים מספר טיפולים – HIFU, קריו, ננונייף ו-TOOKAD. חלקם קיימים בישראל, אך אינם בסל התרופות. רופאי המערך מקווים לבצע את הטיפולים הללו במסגרת בית החולים בחודשים הקרובים.

האם תוכן זה היה מועיל?

תגיות

אני רוצה...

להדפיס

לשתף בדוא"ל

הכנה לבדיקות ולניתוחים