אורולוגיה

trueבתי חולים > רבין > דף הבית > מחלקות ומרפאות > אורולוגיה > ביופסיה לערמונית בגישת אולטרסאונד MRI-US FUSION לאבחון סרטן הערמונית

ביופסיה לערמונית בגישת אולטרסאונד MRI-US FUSION לאבחון סרטן הערמונית

מדי שנה, כ-5,000 ביופסיות מבוצעות בישראל על מנת לאבחן או לפסול מקרה של סרטן הערמונית. רוב הביופסיות נעזרות בדימות על-שמעי (אולטרסאונד) טרנס-רקטלי, שיטה אשר החלו בה בשנות ה-80.

בשימוש בטכניקת הביופסיה מונחית אולטרסאונד טרנס-רקטלי, כ-12 דגימות נלקחות באופן שיטתי (סיסטמתי) ועיוור מהערמונית. בשיטה זאת, דגימות הביופסיה נלקחות ללא כול ידיעה על מיקום של סרטן בערמונית. כך למעשה, סרטן הערמונית הוא הסרטן היחיד המאובחן בצורה עיוורת. תארו לכם מצב דומה כאשר מתגלה ממצא חשוד בכבד ונלקחות דגימות עיוורות מהאיבר.

כאשר החל השימוש בביופסיה מונחית אולטרסאונד, היא נחשבה לשיטה פורצת דרך, ולכן השימוש בה אומץ והתפשט. אולם כיום, ישנם אמצעי דימות מתקדמים המאפשרים לראות סרטן בערמונית. הדמיית ה-MRI מאפשרת לזהות, למקם ולמדוד סרטן בערמונית.

מכשיר ה-  MRI-US Fusion הינו חדשני ומאפשר ניצול של התמונות שהתקבלו מהדמיית ה-MRI, לצורך ביצוע ביופסיה מונחית אולטרסאונד. למעשה בטכנולוגיה זו, נבנה מודל תלת ממדי של הערמונית ובתוכו הנגע החשוד. מודל זה מוזן לתמונת האולטרסאונד בזמן אמת. שימוש במכשיר ה- MRI-US Fusion מאפשר לקיחת דגימה מדויקת מהאזור החשוד בניגוד לדגימה עיוורת הנהוגה כיום. הוכח במחקרים כי שימוש בשיטה חדשנית זו מפחית אבחון שגוי.

 ביופסיה לערמונית בגישת אולטרסאונד MRI-US FUSION לאבחון סרטן הערמונית  ביופסיה לערמונית בגישת אולטרסאונד MRI-US FUSION לאבחון סרטן הערמונית

Fusion result Taking biopsy core in ROI on 3D model


 

השימוש בטכנולוגיית ה- MRI-US Fusion לביופסיה דורש מספר רב של מומחים. יש צורך במומחה ל-MRI בכדי לפענח את ה-MRI של הערמונית. יש צורך באורולוג אשר התמחה בביופסיה בגישה זו, וכן יש צורך בטכנאי של המערכת. אי לכך בדיקה זו דורשת יותר זמן מהביופסיה הרגילה, אך היתרונות של הדיוק והביטחון כי הדגימות נלקחות מהאזורים החשודים הוא עצום.

האם תוכן זה היה מועיל?

אני רוצה...

להדפיס

לשתף בדוא"ל

הכנה לבדיקות ולניתוחים