פסיכולוגיה רפואית

trueבתי חולים > רבין > דף הבית > מחלקות ומרפאות > יחידות פארא-רפואיות > פסיכולוגיה רפואית > פסיכולוגיה רפואית במערך הפוריות

פסיכולוגיה רפואית במערך הפוריות

ד"ר עירית חרותי, מנהלת המערך לפסיכולוגיה רפואית

טיפולי הפוריות משלבים עומס נפשי ורפואי כאחד. הם מעלים סוגיות פסיכולוגיות, חברתיות ואתיות, המהוות אתגר למטופלות ולבני זוגן. הבנה זו הובילה לכך שברוב מרכזי הפוריות בארץ ובעולם משולב בצוות הרב מקצועי גם פסיכולוג רפואי.  

הפנייה לעזרה רפואית וההתחלה בטיפולי פוריות מלווה בתקוות רבות ובציפיות גבוהות, ולכן אי-הצלחה של הטיפולים מלווה לעיתים בסערת רגשות – תנודות בין ציפיות גבוהות לאכזבה קשה.
לעיתים גוברת תחושה של איבוד שליטה לנוכח אי-הוודאות המלווה את הטיפול, תחושה של פגיעה בערך העצמי, בנשיות, בגבריות. כמו-כן, תחושות של כעס, תסכול, קנאה, אשמה, חרדה, דיכאון הינן תחושות נפוצות בקרב מטופלי הפריות חוץ גופיות, על אחת כמה וכמה במקרים של כישלונות חוזרים.

מטרת הטיפול הפסיכולוגי הוא לענות על מכלול השאלות שעולות בתקופה זו ולסייע בהתמודדות הרגשית עם מהלך הטיפול. השירות ניתן מתוך הבנה עמוקה כי ההיבטים הנפשיים והרגשיים הקשורים לטיפולי פוריות הינם חלק בלתי נפרד מההיבטים הפיזיים והרפואיים שלו. בנוסף, קיימות עדויות מחקריות לעובדה שתמיכה נפשית משפרת את איכות החיים של המטופלים ומאפשרת לצלוח את הטיפולים בצורה טובה יותר. בהתאם לכך, הייעוץ הפסיכולוגי ביחידה מתמקד בשיפור ההתמודדות הרגשית של הפונה לאורך טיפולי הפוריות.
התמיכה הפסיכולוגית מגוונת ומותאמת לצרכים ולרצונות של כל מטופל והיא כוללת פגישות פרטניות, זוגיות או קבוצתיות, פגישות חד-פעמיות או טיפול ארוך-טווח.

השירות ניתן ללא תשלום והוא מיועד לנשים ולגברים הפונים ליחידה להפריה חוץ גופית, ללא תלות בסוג הטיפול אותו הם עוברים, למשך כל תקופת הטיפול ביחידה (משמע: עד הכניסה להיריון).

האם תוכן זה היה מועיל?

אני רוצה...

להדפיס

לשתף בדוא"ל