היחידה לטיפול מיוחד בפג וביילוד מטפלת בממוצע בכ-300 ילודים בשנה.
אלו הם תינוקות שנולדו במשקל פחות מ-2000 גר' או ילודים הסובלים מבעיות מיוחדות.
לרשות הילודים וההורים עומד צוות רופאים ואחיות מיומן, ציוד רפואי חדיש ומחלקה מרווחת וחדשה. הצוות המטפל מונה ארבעה רופאים מומחים ברפואת ילדים ובניאונטולוגיה (תחום התמחות העוסק בילודים ופגים) וכ-30 אחיות מומחיות טיפול נמרץ בילודים ובפגים.
לפני הלידה, צוותי הרופאים המיילדים והניאונטולוגים מקיימים התייעצויות הדנות בדרכי הטיפול האופטימאליות באם ובעובר בסיכון ללידה מוקדמת. נציג מצוות רופאי הפגייה מקיים שיחות היכרות עם ההורים לעתיד ונותן הסבר על הפגות. לפי בחירת ההורים ניתן לבקר בפגייה לקראת הלידה המוקדמת הצפויה.
לאחר הלידה, היילוד החדש לרוב שוהה באזור הטיפול הנמרץ של הפגייה, עד להתייצבות מצבו.
כאשר מצב הילוד יציב הוא עובר לאזור הפגייה הנקרא "פנסיון" עד לשחרורו.
משך השהיה של התינוק באזורים השונים של הפגייה משתנה לפי משקל הלידה, לפי גיל ההיריון ולפי מצבים נוספים המתפתחים בעת האשפוז. היילודים המאושפזים ביחידה והוריהם נהנים משירותיהם של יועצים מומחים במחלות ילדים בכל התחומים: גנטיקה, כירורגיה, אורתופדיה, נוירולוגיה, אנדוקרינולוגיה, גסטרואנטרולוגיה, המטולוגיה, נפרולוגיה, עיניים, עור ואחרים. זאת בנוסף לשירותי היחידות האבחוניות:
מכון ההדמיה, מכון שמיעה ודיבור, מכון פיזיותרפיה, תזונאית, קלינאית תקשורת והמעבדות.
העובדת הסוציאלית של היחידה מלווה את המשפחות בתהליך קבלת היילוד. לקראת השחרור היא מדריכה את ההורים בנוגע לזכויות הסוציאליות והאפשרויות הטיפוליות בקהילה, במקרה הצורך.
לאחר השחרור, המעקב אחר החלמתם של היילודים, שסבלו מבעיות מיוחדות, נעשה במשותף על ידי הרופאים הניאונטולוגים, רופא נוירולוג ילדים, ופיזיותרפיסט אשר מאבחנים ועוקבים אחר ההתפתחות הפסיכומוטורית של הילודים הזקוקים לכך. המעקב נערך במסגרת מרפאות החוץ של בית החולים.