שיטת השאיבה:
בשלושת הימים הראשונים לאחר הלידה, יש לשאוב כ-5 דקות מכל צד, 3 פעמים כל שד.
מהיום הרביעי (כשיש זרימת חלב), יש לשאוב עד שהחלב מפסיק לזרום ואז לעבור לשד השני. במשאבה דו צדדית ניתן לשאוב במשך לפחות 10 דקות.
השאיבה מתבצעת 8 פעמים ביממה.
השאיבה הראשונה ב06:00 שאיבה אחרונה ביממה ב24:00 על מנת לנצל את זמן הפרשת הורמון הפרולקטין שהוא הורמון ייצור החלב.
6 שעות שנת לילה הוא הזמן המקסימלי בין השאיבות.
מרווחי שאיבת חלב גדולים יותר עשויים להקשות על יצירת החלב.
ניתן לעסות את הפטמות עם חלב אם, לאחר כל שאיבה.
לאם שמעוניינת להניק בעתיד – שיטה זו חשובה במיוחד בשבועיים הראשונים לאחר הלידה, כי היא מעודדת יצירת חלב, ותספק בעתיד את כמות החלב הדרושה לתינוק.
לידיעתך,
השאיבה היא זמנית. כאשר התינוק יהיה מסוגל לינוק (לכל תינוק קצב התפתחות שונה) ההנקה אפשרית ורצויה.
בזמן "קנגורו" (כשהתינוק עלייך עור לעור), הרשי לו להחליק מעט כלפי השד, שיעשה היכרות עם התנוחה, יריח וילקק את השד.
הארוחות של תינוקך, מוכנות כל בוקר במטבח חלב ל- 24 שעות, ומונחות בתא עם שמך במקרר.
עדיפות לחלב טרי (חלב שלא הוקפא).
להביא חלב טרי מהמקרר רק חלב שנשאב החל מ24:00 לפני הבאתו ובתנאי שמגיעה עד שעה 10:00 בבוקר. להודיע מראש שמביאה טרי, על מנת שלא נפשיר חלב קפוא. במידה ולא תגיעי/ לא תביאי חלב טרי – נפשיר חלב קפוא.
בשלב מסוים בהזנה, יתחיל תינוקך לקבל תוסף לחלב האם - HMF = Human Milk Fortifier זוהי אבקה המעשירה את חלב האם בחלבון, סידן וזרחן, החסרים לפגים.
הנחיות התנהגות בחדר שאיבה
לנקות את הכורסא והמשאבה עם מגבון חיטוי ואז לשטוף ידיים.
יש לרחוץ ידיים לפני התחלת השאיבה (גם אם רחצת בכניסה לפגיה).
הכניסה לחדר השאיבה, הנה לאם השואבת בלבד. הבעלים מתבקשים לא להיכנס לחדר, כדי למנוע אי נעימות מנשים שואבות אחרות.
אין לאכול בחדר שאיבה. שתיית מים בלבד, מותרת ורצויה.
נא לשמור על סדר ועל ניקיון בחדר.
בסיום שאיבת החלב – רוקני את בקבוק השאיבה לשקית אחסון החלב, הדביקי מדבקות עם שמך המלא, תאריך ושעה.
את הציוד של השאיבה זרקי בהתאם להנחיות.
אחסון חלב אם
אחסון החלב יעשה בשקית אחסון חלב שתקבלי מהאחות.
הרישום על מדבקה אשר תודבק על השקית יכלול את שמך, תאריך ושעת השאיבה וכן מדבקת היילוד עם פרטיו המלאים.
לפגים ולתינוקות בשלים - האחסון במקרר של הפגייה עד 24 שעות. האחסון במקפיא עד 4 חודשים.
בבית ניתן לאחסן את החלב במקרר עד 4 ימים ובמקפיא עד 4 חודשים כאשר החלב לא נמצא בדלת.
בקירור, חלב אם נפרד לשכבה מימית ושכבה שומנית, ניתן לערבב קלות את החלב לפני השימוש.
חשוב – עדיפות לחלב טרי. אם את מביאה אם את מביאה טרי – הוא צריך להיות משאיבות החל מ24:00 לילה לפני ההגעה ובתנאי שתגיעי עד 10:00רק אז נוכל להשתמש בו, במקום להפשיר חלב קפוא.
את מנות האוכל, מכינות אך ורק כוחות העזר בבוקר.
את החלב מהבית מביאים טרי או קפוא בצידנית עם קרחון.