העובדת הסוציאלית בפגייה

הצג עוד

העובדת הסוציאלית בפגייה

הורים יקרים,
מזל טוב להולדת ילדכם.
תקופה אשר עשויה להיות לא קלה עומדת לפניכם. אשפוז תינוק בפגייה עלול לעורר קשיים מסוגים שונים. אשמח לעזור, ואל תהססו לפנות אלי בכל בקשה, שאלה, התלבטות וקושי רגשי או אחר.
אנא זכרו כי לפעמים הדברים נראים קשים יותר ממה שהם באמת ויתכן כי ישנם פתרונות אשר לא חשבתם עליהם.
אשמח לעמוד לשירותכם.

הולדת פג או ילוד חולה הינו אירוע פתאומי, ומדאיג.
ההורים מרגישים צער ורחמים על התינוק שנולד ואכזבה מניפוץ החלום אודות התינוק השמנמן והבריא שלא נולד. נוכח מצב זה ההורים מרגישים בלבול, חרדה ולעיתים אף דיכאון. יש תחושות של כעס ותסכול, חוסר אונים וחוסר שליטה הנובעים מהדאגה לשלום הילוד בהווה ובעתיד. כמו כן, עלולים להתעורר רגשות אשם שמא עשו מעשה לא נכון שהוביל ללידה מוקדמת או לבעיה בילוד הבשל (תחושות שאינן מבוססות כלל). מצב אי הודאות והפחד מהמוות עלולים לגרום לבעיות בקשר בין ההורים לבין תינוקם.
ההורים עוברים שלבים שונים בתהליך ההסתגלות לתינוקם ולפגיה, עד להשלמה עם המצב הקיים. השלבים השונים הם: הלם, הכחשה, בלבול, עצבות, כעס ואשמה ולבסוף קבלה והשלמה. תהליך זה שונה בין האנשים השונים, יש הורים שיחוו את כל התחושות האלה ואילו אחרים רק חלק מהם. אצל חלק מההורים התגובות יחלפו מהר, ואצל האחרים התגובות יחלפו לאיטם. רצוי לעבד את הרגשות הללו. הצוות המקצועי ביחידה וביניהם העובדת הסוציאלית מודעים לתגובות אלו, ויכולים לעזור בעיבוד הרגשות, בהפחתת החרדה, ובקידום הקשר בין ההורים לילדם.
במקרים רבים, יש קשר ישיר בין מצבו הבריאותי של הילוד לבין מצבם הרגשי של הוריו. ככל שהזמן חולף, הקשר בין ההורים לילדם מתחזק והם לומדים לזהות ולהיענות לצרכיו.

תחומי עבודה סוציאלית בפגייה: