לתזונת האדם ישנה השפעה מכרעת במהלך מעגל חייו כאשר הוא בריא וכמובן כאשר הוא חולה.
תזונה נכונה מהווה בסיס להתפתחות תקינה ולגדילה, לבריאות וכן למניעה ולטיפול במחלות שונות כגון סוכרת, יתר לחץ דם, עודף שומנים בדם וכדומה.
באמצעות התזונה ניתן להשפיע על תפקודים רבים בגוף האדם החל מהשלב העוברי, דרך שלבי גדילה והתפתחות הילד, המתבגר, האדם הבוגר ועד תפקוד ובריאות בגיל המבוגר (הגיל השלישי).
יחידת התזונה במרכז רפואי קפלן מורכבת מדיאטניות שהוסמכו על ידי משרד הבריאות, בעלות תואר ראשון ותארים מתקדמים בתזונה, בניהולה של ד"ר הילה זהרוני.
הדיאטניות במרכז הרפואי קפלן, מהוות חלק בלתי נפרד מהצוות הרב-מקצועי העובד במחלקות האשפוז ובמרפאות.
דיאטניות היחידה נותנות מענה למגוון בעיות בהתאמה אישית, בדגש על ידע ומידע עדכניים, מקצועיות ותודעת שירות גבוהה.
ניתן לקבל ייעוציים במגוון מרפאות ומכונים כגון: סוכרת מבוגרים וילדים, אי ספיקת לב, שיקום לב, קיצורי קיבה (בריאטריה), גסטרו מבוגרים וילדים, מחלות כבד, בריאות הנפש, איידס, פרה-דיאליזה ודיאליזה.
פעילויות היחידה
- הערכת מצבו התזונתי של המטופל המאושפז.
- בניית תכנית תזונתית מתאימה לצרכיו ולמצבו הרפואי של המטופל ומעקב אחר ביצועה.
- תקשורת עם הקהילה לשמירת רצף טיפולי.
- בניית תפריטים המותאמים למצבי מחלה מיוחדים.
- תכנון תוכנית הזנה לחולים המוזנים באמצעות צינור הזנה או באמצעות הזנה תוך ורידית.
- הדרכת רופאים, אחיות וכוחות עזר וסטודנטים לרפואה ולסיעוד בנושאי תזונה.
- השתתפות בישיבות צוות במחלקות השונות של המרכז הרפואי.
- השתתפות בוועדת הזנה תוך ורידית של המרכז הרפואי.
- השתתפות בפורומים מקצועיים שונים ומתן הרצאות בכנסים בארץ.
- מחקר.
פעילות אקדמית
במסגרת פעילות היחידה לתזונה ודיאטה פועל מרכז הדרכה לסטז'רים בתזונה.
ההכשרה נמשכת 5 חודשים וכוללת הדרכה קלינית במחלקות ובמרפאות בשילוב תכנית לימודים מלאה.
פעילות למען הקהילה
היחידה יוזמת ומשתתפת במחקרים ועבודות הנערכים במסגרת המרכז הרפואי במחלקות השונות וכמו כן פועלת להידוק הקשר עם הקהילה, כולל הדרכות בבתי ספר ימי בריאות בקהילה ומרכזי יום.
בכל פנייה למרפאה יש להציג מכתב מהרופא המטפל, שבו מצוינת הבקשה לטיפול התזונתי ואת הסיבה לטיפול.