כללית און-ליין
יחידות רפואיות
פנייה ליחידה

יצירת קשר

שעות ביקור

בימים א'-ה' בין השעות
14:00-08:00

מיקום

​קומה ב', בניין מרכזי
דרץ ארץ 1, גדרה

תזונה ודיאטה

מנהלת היחידה ד"ר הילה זהרוני

היחידה לתזונה ודיאטה בהרצפלד היא חלק אינטגרלי מהמערך הטיפולי. שמירה על מצב תזונתי תקין, במצבי חולי שונים ובתהליך השיקום, תורמת להחלמה טובה ומהירה יותר ולמניעת סיבוכים רפואיים

מהי חשיבות התזונה על תהליך ההבראה?

למזון שמקבל המאושפז בבית החולים ישנה חשיבות רבה בתהליך הבראתו ושיקומו ובנוסף על כך בעת מחלה עלול להיפגע מצבו התזונתי של החולה המבוגר, אם בשל חוסר תיאבון ואם מסיבות הקשורות למחלתו. במצב כזה הערכה וטיפול תזונתיים משמעותיים ביותר לאיזון המטופל.

תפריט המרכז הרפואי כולל מזון איכותי ומגוון ככל הניתן. תכנון התפריט מותאם להנחיות משרד הבריאות, ולצרכים התזונתיים השונים של המטופלים תוך התייחסות למרקמי המזון השונים.


מהו תפקיד הדיאטנית בהרצפלד?

בכל מחלקה הדיאטנית, מהווה חלק בלתי נפרד מהצוות הרב־מקצועי והיא אחראית על התאמת התפריט לצרכיו הייחודיים של המטופל ועומדת לרשות החולים ובני משפחותיהם, במתן מידע והדרכה.

במהלך עבודתה מבצעת הדיאטנית הערכה תזונתית למטופל קובעת את מצבו התזונתי ובהתאם לכך מתאימה תכנית תזונתית מתאימה. לקראת השחרור מתבצעות הדרכות תזונתיות למטופלים ולבני המשפחה, בהדרכות אלה מודרכים המטופלים ובני משפחותיהם לגבי המשך ההתנהלות התזונתית הרצויה עבורם לאחר השחרור.

למטופלים הנמצאים במסגרת שיקום יום נמדדת צריכה אנרגטית באמצעות קלורימטריה עקיפה, לשם קביעה מדויקת יותר של הדרישה האנרגטית לה זקוקים.

השירות התזונתי במרכז הרפואי מקיים קשר קבוע עם דיאטניות הקהילה, לשמירה על הרצף הטיפולי בעת שחרורו של המטופל לביתו.

 

הדרכה אקדמית

ליחידת תזונה ודיאטה בהרצפלד הכרה אקדמית. במסגרת הפעילות השוטפת מתקיימות בה הדרכות לסטאז'רים לתזונה כחלק ממרכז ההדרכה לסטאז'רים קפלן – הרצפלד.
הדיאטניות מקיימות באופן שוטף הרצאות והשתלמויות לצוות העובדים במרכז הרפואי, ומחוצה לו.

 

הצוות הרפואי

צוות היחידה מונה שבע דיאטניות, בעלות תארים אקדמיים ותעודת הכרה מטעם משרד הבריאות, המעניקות שירות לכל המחלקות והיחידות בהרצפלד.

מאמרים בתחום התזונה והדיאטה לגיל השלישי