מהי חשיבות התזונה על תהליך ההבראה?
למזון שמקבל המאושפז בבית החולים ישנה חשיבות רבה בתהליך הבראתו ושיקומו ובנוסף על כך בעת מחלה עלול להיפגע מצבו התזונתי של החולה המבוגר, אם בשל חוסר תיאבון ואם מסיבות הקשורות למחלתו. במצב כזה הערכה וטיפול תזונתיים משמעותיים ביותר לאיזון המטופל.
תפריט המרכז הרפואי כולל מזון איכותי ומגוון ככל הניתן. תכנון התפריט מותאם להנחיות משרד הבריאות, ולצרכים התזונתיים השונים של המטופלים תוך התייחסות למרקמי המזון השונים.
מהו תפקיד הדיאטנית בהרצפלד?
בכל מחלקה הדיאטנית, מהווה חלק בלתי נפרד מהצוות הרב־מקצועי והיא אחראית על התאמת התפריט לצרכיו הייחודיים של המטופל ועומדת לרשות החולים ובני משפחותיהם, במתן מידע והדרכה.
במהלך עבודתה מבצעת הדיאטנית הערכה תזונתית למטופל קובעת את מצבו התזונתי ובהתאם לכך מתאימה תכנית תזונתית מתאימה. לקראת השחרור מתבצעות הדרכות תזונתיות למטופלים ולבני המשפחה, בהדרכות אלה מודרכים המטופלים ובני משפחותיהם לגבי המשך ההתנהלות התזונתית הרצויה עבורם לאחר השחרור.
למטופלים הנמצאים במסגרת שיקום יום נמדדת צריכה אנרגטית באמצעות קלורימטריה עקיפה, לשם קביעה מדויקת יותר של הדרישה האנרגטית לה זקוקים.
השירות התזונתי במרכז הרפואי מקיים קשר קבוע עם דיאטניות הקהילה, לשמירה על הרצף הטיפולי בעת שחרורו של המטופל לביתו.
הדרכה אקדמית
ליחידת תזונה ודיאטה בהרצפלד הכרה אקדמית. במסגרת הפעילות השוטפת מתקיימות בה הדרכות לסטאז'רים לתזונה כחלק ממרכז ההדרכה לסטאז'רים קפלן – הרצפלד.
הדיאטניות מקיימות באופן שוטף הרצאות והשתלמויות לצוות העובדים במרכז הרפואי, ומחוצה לו.