אורולוגיה

trueבתי חולים > קפלן > דף הבית > יחידות רפואיות > אורולוגיה > בעיות בתפקוד המיני

בעיות בתפקוד המיני

מהן הסיבות להפרעה בתפקוד המיני בקרב גברים, מהי ההפרעה השכיחה ביותר, כיצד ניתן לטפל בה והיכן? כל התשובות לשאלות – בכתבה שלפניכם

  • מאת:
  • ד"ר יובל עבדה

הידעתם? כ-40% מהגברים מדווחים על הפרעה כלשהי בתפקוד המיני מגיל 40 ואילך. כך על פי סקרים רפואיים, המוכיחים כי בעיות בתפקוד המיני של הגבר אינן נדירות ושכיחותן גוברת עם העלייה בגיל.

מהן הסיבות לפגיעה בתפקוד המיני של הגבר?

התפקוד המיני של הגבר מושפע ממספר גורמים, בהם זרימת דם תקינה, תפקוד עצבי, הורמונלי ורגשי. הפרעות בתפקוד המיני כוללות ירידה בחשק המיני (ליבידו), הפרעות בזקפה והפרעות בשפיכה.

הפרעה בזקפה היא הנפוצה ביותר בתפקוד המיני של גברים. גורמי הסיכון העיקריים להפרעה זו הם גיל, עודף משקל, חוסר פעילות גופנית ומחלות כגון יתר לחץ דם, סוכרת ומחלות לב וכלי דם. ישנן גם תרופות אשר יכולות לפגוע בזקפה.

על כן, הצעד הראשון לטיפול בתופעה הוא בירור רפואי, במהלכו המטופל נשאל על אודות ההיסטוריה הרפואית שלו ועובר בדיקה גופנית ובדיקות דם.

כיצד מטפלים בהפרעה בזקפה?

הטיפול להפרעה בזקפה כולל הנחיות לשינוי אורח החיים, הכולל הפחתת משקל, ביצוע פעילות גופנית, הפסקת עישון ואיזון מחלות הרקע. חשוב להדגיש כי בשלב הראשון אנחנו, במחלקה האורולוגית במרכז הרפואי קפלן, מתמקדים בשינויים אלה, אשר הינם בעלי השפעה רחבה על הבריאות ולא רק זו המינית.

בהמשך ניתן לשקול נטילה של תרופות הניתנות דרך הפה, שימוש במכשיר ואקום, תרופות הניתנות בהזרקה לפין וטיפול ניתוחי.

קו הטיפול הראשון כולל שימוש  בתרופות המגבירות את זרימת הדם לאבר המין הגברי. כיום נמצאות בשימוש שלוש תרופות - ויאגרה, סיאליס ולוויטרה, המשפרות את איכות הזקפה ואת משכה. משום שהשימוש בתרופות אלה אסור בשילוב עם תרופות מסוימות וכן בקרב חולים עם מחלת לב קשה, חשוב לעבור הערכה רפואית טרם התחלת הטיפול.  

תופעות לוואי אפשריות לטיפול התרופתי הן כאבי ראש, אודם בפנים וכאב בטן. הפרעה בראייה היא תופעת לוואי נדירה יותר.

כשהטיפול בתרופות אלו אינו יעיל, קו הטיפול השני כולל שילוב של 2-3 תרופות הניתנות בהזרקה ישירות לפין או לחילופין מוצע שימוש במכשיר ואקום

תופעת הלוואי העיקרית לטיפול בהזרקה הינו זקפה ממושכת מעבר ל-4 שעות, מצב הנקרא פריאפיזם. תופעה זו עלולה לגרום נזק לפין, ומצריכה טיפול רפואי דחוף בחדר המיון. רופאי המרפאה האורולוגית בקפלן מתאימים את סוג התרופות ומינונן על מנת להגיע לזקפה המאפשרת קיום יחסי מין מצד אחד, ומצמצמת את הסיכון לפריאפיזם מצד שני. כמו כן, אנחנו מעניקים למטופלים הדרכה על השימוש בתרופות והזרקתן בצורה בטוחה.

קו הטיפול השלישי הינו ניתוח להשתלת תותב. שיעור שביעות הרצון לאחר השתלת תותב הינו גבוה, אך חשוב להבין כי לאחר השתלת תותב לא תתאפשר יותר זקפה פיזיולוגית בלעדיו. סוגי התותב העיקריים הם תותב חצי-קשיח בו הפין נמצא במצב קבוע של זקפה אך ניתן לקפלו, ותותב הניתן לניפוח.

הסיבוך העיקרי בהשתלת תותב הוא זיהום המתרחש בכ-3% מהמקרים והטיפול בו מורכב ומצריך לעתים קרובות הוצאת התותב.

 

 

 

האם תוכן זה היה מועיל?

אני רוצה...

להדפיס את העמוד

לשלוח את העמוד