שתל שבלול - קפלן

trueבתי חולים > קפלן > דף הבית > יחידות רפואיות > אף אוזן גרון > שתל שבלול - קפלן > שאלות ותשובות שתל שבלול

שאלות ותשובות שתל שבלול

שתל שבלול - שאלות ותשובות

שאלות ותשובות

שתל שבלול הוא מכשיר אלקטרוני המושתל באוזן הפנימית ומחליף את מנגנון השמיעה הטבעי הפגוע אצל חרשים או כבדי שמיעה. לשתל יש חלק פנימי מושתל וחלק חיצוני שדומה למכשיר שמיעה.

שתל שבלול מתאים לחרשים ולאנשים הסובלים מירידה קשה בשמיעה. אנשים שמשתמשים במכשיר שמיעה אך עדיין לא מצליחים להבין דיבור ולתקשר, יכולים להתאים לשתל גם כן.

צוות התכנית בודק בפגישה אישית במרפאת אוזניים כל מועמד לניתוח. בפגישה יבדקו כמה גורמים:
• בדיקת רופא מומחה בנושא שתל שבלול
• בדיקות שמיעה במכון השמיעה עם ובלי מכשירי שמיעה
• הערכה של גורמים שונים שיכולים להשפיע על הצלחתו של שתל שבלול
• החולה נשאל על ציפיותיו מהשתל.

שתל שבלול מתאים לתינוקות, לילדים ולמבוגרים ללא הגבלת גיל. השתל מתאים גם לתינוקות שנולדו חרשים וגם לאנשים מבוגרים שאיבדו את שמיעתם באופן הדרגתי או פתאומי.

ישנם גורמים רבים המשפיעים על ההצלחה של שתל שבלול. רוב המושתלים נהנים משיפור משמעותי בשמיעתם ורובם מסוגלים לשמוע דיבור, להבין ולתקשר. בעקבות ניתוחים של שתל שבלול, תינוקות שנולדו חרשים רוכשים שפה, משולבים במערכת החינוך הרגילה ומבוגרים יכולים ליהנות מחיים אישיים, תעסוקתיים וחברתיים מספקים.

שתל השבלול נמצא בסל הבריאות וממומן על ידי קופות החולים למבוגרים ולילדים לפי קריטריונים שנקבעו על ידי משרד הבריאות.

בשלב הראשון נערכת בדיקה רפואית על ידי ד"ר אודי קצנל, מנהל תכנית שתל שבלול. מטרת הבדיקה היא לקבוע את מצב האוזניים, לברר את הסיבה לירידה בשמיעה ולבדוק נתונים הקשורים להתאמה של השתל ולהצלחתו. בבדיקה יבחנו אמצעים נוספים לשיקום שמיעה, כגון שיפור מכשירי השמיעה הנוכחיים או שתלים מסוג אחר. החולה יעבור בדיקת CT ובדיקת MRI של האוזניים כחלק מהבירור. כמו-כן נתונים כגון מחלות או מוגבלויות נוספות, מצב סוציאלי וגורמים נוספים מובאים בחשבון.
בשלב השני תבוצע הערכה במכון השמיעה: בדיקות שמיעה ובדיקת מכשירי השמיעה.
על מנת לתת מענה רחב וכולל למועמד, צוות שתל שבלול שכולל מנתח, קלינאיות תקשורת, עובדת סוציאלית ורופא ילדים גנטיקאי מעורב בכל שלבי ההערכה.

אחרי שהמטופל נמצא מתאים והוא מעוניין, ייקבע תאריך לניתוח. זמן ההמתנה כחודש עד חודשיים.

הניתוח מתבצע בהרדמה כללית. צלקת הניתוח אינה בולטת וממוקמת מאחורי האוזן. ההתאוששות בדרך כלל לא קשה והמטופל משוחרר מבית החולים אחרי כמה ימים. סיבוכים משמעותיים מניתוח שתל שבלול הם נדירים.

תקינותו של השתל נבדקת בסוף הניתוח. ההפעלה של השתל מתבצעת כמה שבועות אחרי הניתוח במכון השמיעה בבית חולים קפלן.

המיפוי מתבצע במכון השמיעה בבית חולים קפלן על-ידי צוות קלינאיות התקשורת. על מנת ליהנות משמיעה מיטבית יש לכוון את שתל השבלול. מושתל יזדקק לכמה פגישות מיפוי עד לכיוון מיטבי של השתל.

אחרי המיפוי המטופל יזדקק לאימוני שמיעה שמטרתם להרגיל אותו לשתל ולאמן אותו בשמיעה דרך השתל. מושתלים שעוברים את הניתוח בבית החולים קפלן עוברים את אימוני השמיעה במכון השמיעה של בית החולים על ידי צוות קלינאיות התקשורת. מושתל יזדקק לכמה פגישות של אימוני שמיעה.

יש בארץ שלושה סוגים של שתלים המשווקים על ידי שלוש חברות: טרדיס-גת, מדטכניקה אורתופון ושטיינר

האם תוכן זה היה מועיל?

אני רוצה...

להדפיס את העמוד

לשלוח את העמוד