אם ילדכם סובל מחום גבוה, חשוב שתדעו שלרוב הגורם לעליית חום היא מחלה נגיפית (ויראלית) שתחלוף לאחר מספר ימים ללא טיפול ולא תשאיר כול נזק או סימן.אך מכיוון שמדובר בתינוק רך, בכל מקרה של עליית חום יש לגשת לרופא המטפל.
מה המשמעות של עליית חום בתינוק?
המערכת החיסונית של תינוק צעיר עדיין לא מפותחת לכן כל עליית חום מעוררת חשד לזיהום המסכן את חיי התינוק, לכן הצוות המטפל מתייחס במלא הרצינות לחום.
כיצד נאבחן את הבעיה?
- בדיקה גופנית: בבדיקה זו מבצע הרופא סקירה של תפקוד כול המערכות בגופו של התינוק .
- בדיקת סימנים חיוניים: כולל בדיקת חום, לחץ דם, דופק, מספר נשימות וסדירותם.
- בדיקת דם: הבדיקה תילקח מהוריד ותכלול מספר בדיקות ספירת דם, תרבית דם, כימיה בדם ועוד בדיקות נוספות בהתאם לשיקול דעתו של הרופא המטפל.
- בדיקת שתן: בדיקת השתן צריכה להילקח באופן סטרילי. יש שתי דרכים ללקיחת שתן סטרילי.
הראשונה נקראת SPA בבדיקה זו הרופא דוגם שתן באופן סטרילי על ידי דיקור של שלפוחית השתן.
הבדיקה השנייה היא הכנסת קטטר לשלפוחית, בדיקות אלו נועדו לשלול אפשרות לזיהום בשתן .
5. בדיקת נוזל חוט השדרה: הבדיקה נעשית על ידי דקירת המרווח בן חוליות עמוד השדרה של התינוק. בדיקה זו נקראת LP והיא נועדה לשלול נוכחות חיידקים או וירוסים במערכת העצבים (דלקת קרום המוח).
משך האשפוז
משך האשפוז תלוי בגורם לעלית החום, במרבית המקרים תינוקכם יטופל באנטיביוטיקה רחבת טווח למשך 48 שעות לפחות עד לקבלת תשובה של תרבית דם. עם הגעת תשובת תרבית הדם המשך הטיפול יקבע בהתאם.
במידה וישנה צמיחה של חיידק בדם תינוקכם ימשיך בקבלת אנטיביוטיקה, במידה והתרבית שלילית יופסק הטיפול האנטיביוטי. במקביל יקבל ילדכם עירויי נוזלים וטיפול להורדת החום.
מתי הילד ישתחרר?
כשמצבו הכללי של תינוקכם ישתפר, חומו יחזור לנורמה והתיאבון שלו יחזור להיות נורמלי תוכלו להשתחרר הביתה למעקב של רופא המשפחה.
ומה עם אימהות מניקות?
חשוב להמשיך להניק את התינוק גם בזמן מחלה. כידוע, הנקה היא התזונה הטובה ביותר עבור תינוקך. ישנה אפשרות לשאוב חלב במידה והילד לא אוכל היטב ובכל מקרה, ניתן לפנות לצוות בכול שאלה.