העבודות נעשו במסגרת קורס צילום, שהתקיים מטעם מיזם סאסא סטון קו אור, במרכז החינוכי-שיקומי של בית החולים, ובו נחשפו למורכבות עולם הצילום, לטכניקות השונות, לרעיונות שונים ולדרכים מגוונות להעברת מסרים ותקשורת באמצעות צילום.
דרור כץ, אוצר התערוכה, מציין כי התערוכה מאגדת עבודות נבחרות עליהן עבדו הילדים במהלך השנה. "הפרויקטים המאתגרים בוחנים את יכולת העברת המסרים באמצעות צילומים שכולם צולמו "מתחת לאף" במרחב המוכר ו"הרגיל" לילדים בתקופת האשפוז שלהם- מרחבי בית החולים לוינשטיין, בתוך החדרים, במסדרונות ובחצר בית החולים. התמונות משקפות את הלך הרוח, השקפת העולם, התפיסה האסטטית והראייה האישית של כל אחד מהתלמידים המציגים בתערוכה", מוסיף כץ.

שולי, אימה של רונה ענבר, בת ה-9, שהייתה מאושפזת במחלקת הילדים בלוינשטיין וצילומיה מוצגים בתערוכה, אמרה בטקס בשם ביתה: "צילום משמר רגע ומשמר חוויה. התוצאה מאפשרת לשתף את הרגעים והחוויות עם הסובבים. נחשפנו לעולם שבו הכל פתוח בפנינו, רק להביט ולקחת! למדנו להתבונן, לחפש, לקרב, להרחיק, לחפש קרן אור ולמצוא זוית. זכיתי להכיר תחום מרתק, לפניכם התוצאה אבל הכי אהבתי את התהליך ותודה לכל מי שהיה שותף לו".

טקס הפתיחה של התערוכה התקיים במעמד ראש עיריית רעננה, איתן גינזבורג, מנהל בית החולים לוינשטיין, פרופ' עמירם כ"ץ, ד"ר שרון שקלאי, מנהלת המחלקה לשיקום ילדים ונוער בלוינשטיין, אתי לייכט, מנהלת המרכז החינוכי-שיקומי בלוינשטיין, אתי להב, נציגת סאסא סטון קו אור, חיה הראל, מפקחת ארצית על יישום חוק ילדים חולים במשרד החינוך, צוות המחלקה, צוות המרכז החינוכי וכמובן בהשתתפות הילדים והוריהם.

פרופ' עמירם כ"ץ, מנהל בית החולים לוינשטיין, אמר: "אני נרגש לעמוד כאן היום ולראות את הצילומים המקסימים המוצגים בתערוכה. הצילומים צולמו במקומות שאנחנו, עובדי ביה"ח, רגילים לראות ונמצאים באמת "מתחת לאף" אבל מביאים זוית אחרת, זוית אישית של כל ילד וילד. אני רוצה להודות למיזם סאסא סטון קו אור ולמורה לצילום ואוצר התערוכה, דרור כ"ץ, שאפשר את קיום החוג וחשף את הילדים לעולם הצילום תוך כדי האשפוז והטיפולים שעברו במחלקה לשיקום ילדים ונוער. חשוב לי לציין את ההירתמות של עיריית רעננה, באדיבותה של רונית וינטראוב, סגנית ראש העירייה וממונה על תרבות נוער ופנאי, שחיברה אותנו עם המשכן למוסיקה ואומנויות. אנו מודים מקרב לב על האכסניה המכובדת ומקווים שמבקרי המשכן ייהנו בשבועות הקרובים מהתוצרים של הילדים".
ד"ר שרון שקלאי, מנהלת המחלקה לשיקום ילדים ונוער בלוינשטיין, ציינה: "תהליך שיקום הוא מסע ארוך בחזרה לתפקוד. במהלכו של מסע זה לומדים לא רק לצעוד או לזכור מחדש אלא להכיר את תעצומות הנפש הגלומות בכל אחד ואחת שעברו אותו. בתערוכה ניתן לראות רגעים שונים שחוו הילדים המאושפזים במהלך המסע שלהם – את רגעי הייאוש, שעולים לעיתים, לצד רגעי התקווה והשמחה ובעיקר את הצמיחה וההתפתחות האישית".
המחלקה לשיקום ילדים ונוער בלוינשטיין היא מחלקה מקצועית ומנוסה המטפלת בבני שנתיים ועד בני 18, שחוו סוגים שונים של חבלות או מחלות כמו תאונות דרכים, נפילות, פעולות טרור, ניתוחים, גידולים, פגיעות במערכת העצבים ופגיעות אורתופדיות, אשר זקוקים לשיקום או להערכה תפקודית. במחלקה הילדים משיגים את התפקוד הטוב ביותר ועצמאות מירבית, ועוברים הכנה להשתלבות מחודשת בבית, בביה"ס ובקהילה.