תרופות

trueבתי חולים > שלוותה > דף הבית > טיפולים > תרופות > Lamictal - Lamotrigine

Lamictal - Lamotrigine

​למוטריג'ין היא תרופה נוגדת פרכוסים


מה היא עושה?

למוטריג'ין מיועדת לטיפול במצבים הבאים:

1. נערים בני 12 שנים ויותר ומבוגרים: טיפול יחיד בפרכוסי אפילפסיה מוקדיים ובפרכוסים כלליים טוניים־קלוניים.

2. בני שנתיים ויותר ומבוגרים: טיפול משולב בפרכוסי אפילפסיה מוקדיים ובפרכוסים כלליים טוניים־קלוניים שאינם נשלטים רק באמצעות התרופות האחרות.

3. בני 18 שנים ויותר: לטיפול בדיכאון אצל מטופלים שסובלים מהפרעה דו־קוטבית (מאניה־דיפרסיה).


מגיעה בצורה של:

טבליות למיקטל
אסור לחצות או לכתוש את הטבליות. אם מתקשים לבלוע אותן, ניתן ללעוס אותן (רצוי בעזרת מעט מים כדי להקל על הלעיסה) או להמיס אותן במעט מים ולשתות את התמיסה שנוצרה.

טבליות למודקס
טבליות של 5 מיליגרם ניתן לחצות; טבליות של 25, 50, 100 ו־200 מיליגרם אסור לחצות. אם מתקשים לבלוע אותן, ניתן ללעוס אותן (רצוי בעזרת מעט מים כדי להקל על הלעיסה) או להמיס אותן במעט מים ולשתות את התמיסה שנוצרה.

טבליות למוג'ין
אסור לחצות או לכתוש את הטבליות. אם מתקשים לבלוע אותן, ניתן להמיס אותן במעט מים ולשתות את התמיסה שנוצרה.

 

הערות לתנאי לקיחה:

השפעת התרופה: לתרופה לוקח זמן עד שהיא מתחילה לעבוד, אם אתה מרגיש שזה לא עוזר שתף את הצוות המטפל והתייעץ לגבי הטיפול.

תופעות לוואי: לתרופה יכולות להיות תופעות לוואי שמתמתנות עם הזמן, כלומר מרגישים פחות תופעות לוואי ויותר השפעה של התרופה, (בהמשך העלון יש פירוט של תופעות לוואי אפשריות)

נהיגה: התרופה עלולה לגרום לנמנום. מותר לנהוג רק אם תופעת הלוואי הזאת לא מורגשת.

אלכוהול: שתיית אלכוהול עלולה להחריף את תופעות הלוואי של התרופה ולהחמיר את המצב הרפואי של המטופל

הריון והנקה: נא לזכור לדווח לצוות המטפל אם את מתכננת הריון או בהיריון או מניקה כדי להתאים הטיפול הטוב ביותר עבורך, ושלא יפגע במהלך ההיריון או בפעוט היונק.


מתי אסור להשתמש?

1. אם קיימת רגישות־יתר לאולנזפין.

2. לפני גיל שנתיים.


תדירות הנטילה:

1-2 פעמים ביום ותמיד לפי הנחיות הרופא או הרוקח


מינון שכיח:

טיפול יחיד

התחלת טיפול: 25 מ``ג ליום למשך 14 ימים. העלאה במינון ל-50 מ``ג ליום ל-14 ימים נוספים. לאחר מכן - עלייה ב-50-100 מ``ג ליום, כל 7 עד 14 ימים.
מינון אחזקתי מקובל: 100-200 מ``ג ליום, מחולק ל- 1-2 מנות. (לא מומלץ לילדים מתחת לגיל 12).


טיפול משולב עם ולפרואט

מבוגרים וילדים מעל גיל 12: מינון התחלתי 25 מ``ג ליום למשך 14 ימים. העלאה ב-25 מ``ג ליום ל-14 ימים נוספים, ואז העלאה ב-25-50 מ``ג כל 7 עד 14 ימים.
מינון אחזקתי מקובל: 100-200 מ``ג ליום, מחולק ל-1-2 מנות.

ילדים בגילאי 2-12 שנים: מינון התחלתי 0.15 מ``ג/ק``ג ליום למשך 14 ימים.
(ילדים השוקלים 17-33 ק``ג יכולים לקבל 5 מ``ג כל יום שני במהלך 14 ימים ראשונים לטיפול). העלאת מינון ל-0.3 מ``ג/ק``ג ליום ל-14 ימים נוספים, ואז העלאת מינון ב-0.3 מ``ג/ק``ג כל 7 עד 14 יום.
מינון אחזקתי מקובל: 1-5 מ``ג/ק``ג ליום, מחולק ל-1-2 מנות.

בטיפול משולב עם תרופות, שמשרות אנזימי כבד ללא ולרפואט משטר המינונים יכול להיות שונה.

המינון שלי:

זמן לקיחה

בוקר

צהריים

ערב

לפני שינה

כמות

 

 

 

 

 


אזהרות חשובות

1. ללמוטריג'ין יש אינטראקציות עם תרופות אחדות. לכן לפני שמתחילים להשתמש בתרופה וכן בעת שמטופלים בה יש לדווח לרופא המטפל על כל תרופה נוספת שנוטלים או שאמורים ליטול, כולל תוספי תזונה.

 

2. למוטריג'ין עלולה להפחית מהיעילות של גלולות למניעת הריון. יש להתייעץ עם הרופא בנוגע לאמצעי מניעה חלופי. מטופלת בתרופה שמתכננת הריון צריכה לדווח על כך לרופא המטפל.

 

3. תופעות הלוואי השכיחות של התרופה שאמורות להתמתן עם הזמן:  כאבי ראש, בחילות, פריחה, שלשולים, כאבי בטן, יובש בפה, נדודי שינה, ישנוניות, תחושה של אי־שקט ושינויים במצב הרוח.

 

4. לפני שמתחילים להשתמש בתרופה וכן בעת שמטופלים בה יש לעשות בדיקות דם וספירות דם בתדירות קבועה. התרופה עלולה לגרום למחסור בתאי דם (לבנים, אדומים וטסיות). ירידה בתאי דם לבנים מתבטאת בתסמינים כמו של שפעת או דלקת בדרכי שתן (חום, צמרמרות, כאבי גרון ואוזניים או תכיפות וצריבה במתן שתן). ירידה בטסיות מתבטאת בשטפי דם וסימנים כחולים בעור ודימומים מאיברים שונים בגוף.

 

5. מי שסובלים מאי־ספיקת כליות או מאי־ספיקת כבד צריכים להשתמש בתרופה בזהירות רבה. הרופא המטפל עשוי במקרה כזה להפחית את מינון הלמוטריג'ין.

 

6. התרופה עלולה לגרום להחמרת פרכוסים או הופעה של פרכוסים חדשים.

 

7. התרופה עלולה לגרום לשינויים בראייה או תנועות מהירות ובלתי נשלטות של העיניים

 

תופעות לוואי שמחייבות התייחסות מיוחדת


פריחה (תסמונת סטיבנס־ג'ונסון, תסמונת DRESS ותסמונת TENS) אם בעת שמטופלים בתרופה מופיעה פריחה, יש לדווח על כך מיד לרופא המטפל. הסיבה: הפריחה עלולה להיות לעיתים סימן לאלרגיה מסכנת חיים, לכן לפני שמתחילים להשתמש בתרופה יש לדווח לרופא המטפל על מקרים קודמים של פריחה בעור בעקבות נטילת תרופות אחרות. הסיכון לפריחה גדל אם נוטלים מינון גבוה של למוטריג'ין או אם נוטלים במקביל ולפרואט. הפריחה מופיעה בדרך כלל בשבועות הראשונים לטיפול, אך עלולה להופיע גם לאחר טיפול ממושך. אם מבחינים בפריחה יש לדווח על כך מיד לרופא

תסמינים של פגיעה בכבד כמו חולשה, עייפות ניכרת, חוסר תיאבון, בחילות והקאות, צואה בהירה, שתן כהה, הצהבה של העור או של החלק הלבן בעיניים.


תסמינים של דלקת לא זיהומית של קרום המוח כמו נוקשות בצוואר, חום גבוה, צמרמורות, הפרעות בראייה, חולשה ניכרת ובלבול.

תסמינים של אנמיה כמו חיוורון, עייפות, חולשה וקושי להתרכז.

המידע בעלון זה מבוסס על העלון לצרכן של התרופה ועל עלונים שפורסמו במדריך התרופות של שירותי בריאות כללית , העלון המלא ניתן למצוא באתר מדריך התרופות של שירותי בריאות כללית:  https://www.clalit.co.il

האם תוכן זה היה מועיל?

אני רוצה...

להדפיס

לשלוח