מחקר וחדשנות

trueבתי חולים > לוינשטיין > דף הבית > מחקר וחדשנות > ERIGO PRO

ERIGO PRO

במכון לפיזיותרפיה מתאימים לכל מטופל חבילות טיפולים אישית, במטרה לחזק את שרירי הגפיים, את הכושר הגופני ואת יכולת ההליכה והניידות, ולהפיק עבורו את המרב מתקופת השיקום במהלך האשפוז

ERIGO PRO

הפעלה מוקדמת של המטופל במכון הפיזיותרפיה

צוות המכון לפיזיותרפיה מטפל באופן פרטני ויומיומי בכ-95% מכלל המאושפזים בבית החולים, ואחראי לקביעת תכנית מותאמת אישית ויעדים לטווח הקצר והארוך לכל מטופל. תכנית טיפול התפורה בהתאם לצורכי המטופל, נקבעת כבר בתחילת  האשפוז. זאת,  מתוך כוונה שהמטופל יחל בפיזיותרפיה מוקדם ככל האפשר על מנת למנוע סיבוכים משניים, העלולים להיווצר כתוצאה מחוסר תנועתיות כמו פעולות מעיים וזרימת דם בלתי תקינות והופעת פצעי לחץ. 
תרגול פעולות בסיסיות כמו עמידה והנעת הגפיים התחתונות, הוא חלק מפעילויות הפיזיותרפיה המוקדמות המתקיימות בשלבים הראשוניים של השיקום. תרגול זה רלוונטי למגוון רחב של מטופלים המאושפזים בבית החולים לוינשטיין, כמו מטופלים לאחר פגיעה בעמוד השדרה, לאחר אירוע מוחי  וגם למטופלים שאין אפשרות לתקשר איתם  (מחוסרי הכרה).
במצב שבו המטופל אינו מסוגל לעמוד או להניע את הגפיים התחתונות בכוחות עצמו, תרגול פעולות אלה מתבצע על ידי הפעלה פסיבית של המטופל, באופן הבא:   

  • תרגול עמידה -  תרגול עמידה פסיבי מתבצע כיום בבית החולים לוינשטיין בעזרת מיטת TILT. זוהי מיטת טיפולים חשמלית, בעלת מנגנון הטיה המאפשר להטות את המיטה למצב מאונך, ובכך לאפשר למטופל הקשור אליה לחוות ולהתנסות בפוזיציה של עמידה.
  • תרגול תנועתיות של הגפיים התחתונות – תרגול זה מתבצע על ידי פיזיותרפיסט באופן ידני. במהלך התרגול, המטפל עובד עם המטופל על תנועות פונקציונאליות כמו כיפוף בברך ובקרסול. הפעלה זו נועדה לשמור על טווחי התנועה של המפרקים.  

אריגו פרו לוינשטיין 

יתרונות מערכת ה - ERIGO PRO  

מערכת ERIGO PRO   היא מערכת רובוטית מתקדמת, הכוללת:

  • מיטת TILT הניתנת להטיה למצב אנכי של עד 90 מעלות ורתמות שבאמצעותן נקשר המטופל למיטה.  
  • שתי רגלים רובוטיות הכוללות כל אחת רתמות ודוושה רובוטית שעליה נשענת כף הרגל.
  • אלקטרודות לגרייה חשמלית של שרירי הרגל המסונכרנות עם תנועת הרגל הרובוטית. 
  • מערכת ממוחשבת להפקת נתונים ולמעקב אחר התקדמות המטופל. 

מבנה מיוחד זה של המערכת מאפשר לתרגל את הפונקציות הבאות:

  • עמידה -  באמצעות הטיית המיטה למצב אנכי וכשהמטופל קשור ברתמות למיטה, המטופל חווה ומתנסה בחוויה של עמידה, שאותה אינו יכול לבצע בכוחות עצמו.
  • הנעת הרגליים -  כשרגליו של המטופל נתונות בתוך הרגל הרובוטית, מתאפשרת הנעת הרגליים במספר אופנים, בהתאם למצבו של  המטופל:
  1. הנעה מכאנית  -  באמצעות הדוושה הרובוטית נדחפת הרגל לכיוון האגן וכך מתאפשרת תנועה של כיפוף הקרסול, הברך והירך. הנעה זו של הרגליים היא פאסיבית ומתאימה למטופלים שבעקבות פגיעה עצבית שרירי הרגליים שלהם אינם יכולים להיות מעורבים ביצירת התנועה.
  2. הנעה באמצעות גירוי חשמלי – הפעלת גירוי חשמלי פונקציונאלי (Functional Electrical Stimulation) באמצעות הצמדת אלקטרודות לרגלי המטופל מפעילה את השרירים וגורמת להם לקחת חלק בתנועה פונקציונאלית של הרגליים כמו כיפוף הברך, תוך סנכרון עם הרגל הרובוטית.      
  3. הנעה אקטיבית -  הנעת הרגליים באופן עצמאי על ידי מטופלים המסוגלים לכך, תוך שימוש בדוושות הפעלת כוח נגדי לזה המופעל על ידי המנגנון הרובוטי של הדוושות.

erigo pro

להפעלה של התנועתית המוקדמת באמצעות מערכת ERIGO PRO, יתרונות רבים:

  • מניעת סיבוכים משניים – הנובעים מחוסר תנועתיות. 
  • תרגול מנח עמידה באופן בטיחותי – המעבר למצב אנכי של עמידה עשוי להיות מלווה בירידה חדה של  לחץ דם.  שלא כמו במיטת TILT רגילה, אפשרות הנעת הרגליים באמצעות הרגל הרובוטית, בעת ההעברה לעמידה, מסיעת לאיזון לחץ הדם ובכך מבטיחה תרגול עמידה באופן בטיחותי.
  • שמירה על טווחי תנועה של הרגליים – התרגול החוזר על הפעלה תנועתית של הרגליים מסייע בשמירה על טווחי תנועה תפקודיים במפרקים הנעים.
  • פעילות תנועתית דיפרנציאלית של שתי הרגליים –  מגוון האפשרויות לתרגול הנעת הרגליים הקיים במערכת  מאפשר למטופל לתרגל תנועתיות בשתיהן,   וזאת , כשכול אחת מהן עובדת בהתאם לתנועה המתאימה למצבה . לדוגמה, רגל אחת מתרגלת הנעה אקטיבית  והשנייה מתרגלת הנעה באמצעות גירוי חשמלי.     
  • תרגול הנעת רגליים גם למי שאינם מסוגלים לעמוד בכוחות עצמם -  ייחודה של המערכת הוא בשילוב של אפשרות תרגול עמידה ותרגול תנועתיות רגליים. שילוב זה מאפשר תרגול תנועתיות רגליים גם למי שאינו מסוגל לעמוד על רגליו בכוחות עצמו.   
  • הגדלת מספר החזרות על התרגילים – תופעות כמו עייפות ו/או כאבי גב כתוצאה ממאמץ,  העלולות לפקוד את הפיזיותרפיסט בשעת הטיפול, אינן רלבנטיות לטיפול באמצעות המערכת. הודות ליתרון זה, ניתן להגדיל את מספר החזרות על התרגילים , בהתאם למצבו של המטופל.
  • ניטור התקדמות המטופל – הכנסת נתוני המטופל למערכת הממוחשבת מאפשרת לעקוב אחר התקדמות המטופל בצורה מבוקרת  ולשנות את הטיפול התנועתי בהתאם למצבו.

האם תוכן זה היה מועיל?

אני רוצה...

להדפיס

לשלוח בדוא"ל