הכנס השנתי של האיגוד הישראלי לרפואה פיזיקלית ושיקום התקיים השנה
ב-19-18 בדצמבר באווניו שבקריית שדה התעופה. בכנס ניתנה במה להצגת עבודות מחקר בתחום השיקום שנעשו במערכות שיקום שונות ברחבי הארץ ותרמו לקידום הידע המקצועי המתפתח במהרה בשנים האחרונות. לכנס הגיעו 550 רופאים ואנשי שיקום מתחומי הבריאות השונים.
במהלך מושב הפתיחה, הוענק פרס מפעל חיים ע"ש פרופ' חיים רינג ז"ל לשרה אברבוך, מומחית בריפוי בעיסוק, שניהלה את המכון לריפוי בעיסוק בבית החולים לוינשטיין כ – 20 שנה. הפרס ע"ש פרופ' חיים רינג, ניתן לאנשי שיקום מובילים, חברי האיגוד, שתרומתם לתחום הייתה רבת ערך והוענק ע״י בני משפחת רינג - רעייתו אירן וילדיו. פרופ' חיים רינג, שימש כמנהל המחלקה לשיקום נוירולוגי ג' בבית החולים לוינשטיין והיה מעמודי התווך של הרפואה השיקומית בארץ ובעולם. הוא עמד בעבר בראש איגוד השיקום בישראל והביאו להישגים רבים וכיהן כנשיא השני של ה- ISPRM - איגוד השיקום העולמי. בשנת 2008 הוא נפטר בטרם עת ממחלקה קשה.
שרה אברבוך, מומחית בריפוי בעיסוק, בעלת תואר ראשון בריפוי בעיסוק מהאוניברסיטה העברית בירושלים ותואר שני בריפוי בעיסוק מאוניברסיטת ניו יורק (NYU), נמנית עם מפתחי תחום השיקום הקוגניטיבי בארץ. בשנות עבודתה הרבות בלוינשטיין הטביעה את חותמה על תחום הריפוי בעיסוק, גידלה דור שלם של מרפאות בעיסוק וסטודנטים והובילה את מקצוע הריפוי בעיסוק הן בלוינשטיין והן בכללית.
שרה אברבוך החלה את דרכה כמנהלת הריפוי בעיסוק במחלקה לנפגעי ראש בלוינשטיין והיתה ממייסדות האבחון והטיפול הקוגניטיבי התפקודי לאחר פגיעות ראש בארץ יחד עם שותפים נוספים. לאחר מלחמת יום כיפור, התפתח התחום בארץ מאד ותפס תאוצה רבה בתחום הריפוי בעיסוק ובשיקום גם בזכות שרה ופועלה.
שרה דגלה בשיתוף פעולה רב-מקצועי ומאז ומתמיד הובילה את הצוות שלה להבין את יתרונותיה הבלתי מסולאים בפז של עבודת צוות יעילה ומפרה של אנשי צוות מתחומים שונים שהמשותף לכולם הוא הרצון לקדם ולשפר את איכות הטיפול ותוצאותיו ואת רווחתו של המטופל.
אברבוך, יחד עם פרופ' נעמי כץ וצוות נוסף של מרפאות בעיסוק ובשיתוף פעולה עם פרופ' רחמני, בנו את ערכת אבחון ה -LOTCA (Loewenstein Occupational Therapy Cognitive Assessment) וה- GLOTCA (הגרסה הגריאטרית), הבודק יכולות קוגניטיביות אשר נחקר ותוקף על אוכלוסיות רבות ומגוונות בכל העולם והוא אחד האבחונים הנפוצים ביותר בארץ ובעולם להערכת תפקודים קוגניטיביים בסיסיים.
שרה ייסדה את מודל הטיפול הקוגניטיבי הרמדיאלי (מתקן) שלימים נקרא:
The Retraining Model והיה מודל משמעותי ביותר בשיקום. דורות רבים של מרפאות בעיסוק התחנכו לאורו של מודל זה שהלך והתפתח במרוצת השנים.
השפעתה של שרה היתה רחבה ביותר גם בזכות היותה חברת סגל ומרכזת התחום הקוגניטיבי בחוג ללימודי הריפוי בעיסוק באוניברסיטת תל אביב ובהמשך גם במכללה החרדית קריית אונו. במשך שנים העבירה קורסים ללימודי הנוירופסיכולוגיה והשיקום הקוגניטיבי בחוג וכל תלמידותיה חשו כי זכו ללמוד אצל מובילת התחום ברוח ובפועל. היא היתה שותפה ומנחה פעילה ויעילה בעבודות תזה רבות במהלך שנות עבודתה.
מעבר לתחום המקצועי, שרה היוותה מקור השראה גם במערכת היחסים העמוקה והמשמעותית שהיתה יוצרת עם מטופליה. אלה מעידים על מטפלת שידעה להקשיב לרחשי ליבם, לדבר ולהסביר בגובה העיניים מבלי לאבד את הדיוק המקצועי והיכולת להוביל אותם לשיפור היכולות והתפקוד שלהם לאורך השיקום.
שרה היתה ועודנה אשת שיקום מהמעלה הראשונה ברוח ובפרקטיקה שהשפיעה רבות על דורות של מרפאות בעיסוק ואנשי מקצוע אחרים שעבדו בקרבתה.