פסיכיאטריה של ילדים ונוער
מהן הפרעות אכילה?
הפרעת אכילה הן בעיה נפשית המאופיינת בעיסוק או בהפרעה בדימוי הגוף, בקשיים באכילה ובהתנהגות מפצה נלווית. ההתנהגויות הנפוצות הן צמצום אכילה, התקפי אכילה, הקאה יזומה, פעילות גופנית מופרזת ושימוש בחומרים משלשלים למיניהם. קישור למידע נוסף
היחידה שוכנת במתחם רחב היקף וחדיש ומודרני הכולל:
מסגרות טיפול ביחידה
אשפוז מלא
נער או נערה המתקבלים לאשפוז מלא ביחידה זקוקים לרוב ליותר עזרה ותמיכה בתפקוד היום יומי לאור הפרעת האכילה. האשפוז כולל שהות ולינה ביחידה במהלך השבוע. המטופלות/ים משתתפות/ים במגוון פעילויות לימודיות וטיפוליות. במהלך היום המטופלות/ים לומדות/ים בכיתת הלימוד בליווי מורים מהצוות החינוכי של בית החולים. יועצת חינוכית ביחידה שומרת על קשר עם בית הספר של כל נער/ה כדי לוודא התאמה של תכנית הלימודים האישית. מעקב גופני מתקיים לאורך השבוע וכן שקילה פעמיים בשבוע. כמו כן, הנערות/ים משתתפות/ים במגוון טיפולים הכוללים טיפול פרטניים וקבוצות טיפוליות המתקיימות ביחידה (קבוצת טיפול דיאלקטי-התנהגותי, קבוצת עיתון, קבוצת יצרנות, קבוצת כישורי חיים, קבוצת בישול ועוד). הדרכה להורים מתקיימת באופן שוטף על ידי המטפל/ת הפרטני/ת וכן קבוצת הורים מתקיימת פעם בשבועיים. מתוך הבנה שלא ניתן לטפל בהפרעת אכילה ללא מעורבות הורים ושינוי בבית, הטיפול ביחידה מותנה בנוכחות שני ההורים בקבוצה ובהדרכות ההורים ומתקיים קשר שוטף עם ההורים.
ביחידה מוגשות שש ארוחות ביום (בוקר, צהריים, ערב + שלוש ארוחות ביניים). במהלך כל שעות היממה יש ליווי של מדריכות/ים חברתיות/ים שתפקידם לתמוך ולסייע למטופלות/ים במגוון התמודדויות העולות במהלך היום.
מטרת החופשות מהיחידה היא לאפשר חזרה הדרגתית לחיים תקינים מחוץ לאשפוז וחזרה לתפקוד תקין בבית הספר ובבית והן מתאפשרות בהתאם לתכנית הטיפולית. בתחילה היציאות מוגבלות ועם ההתקדמות בטיפול ועמידה בתכנית הטיפולית מתאפשרות יותר יציאות ולינה בבית במהלך השבוע ובסוף השבוע. כמו כן, עם ההתקדמות בטיפול תתאפשר חזרה הדרגתית למסגרת בית הספר. ישנם ביקורים בשעות ייעודיות ובהתאם לנהלי היחידה לקרובי משפחה מדרגה ראשונה בלבד.
אשפוז יום
מסגרת אשפוז יום כוללת שהות יומית ביחידה בין השעות 8:00-16:00. בשעות אלו מצטרפות/ים הנערות/ים למטופלות/ים שנמצאות/ים במסגרת אשפוז מלא. אשפוז יום מוצע לנערות/ים אשר השתחררו מאשפוז מלא וזקוקות/ים למעבר הדרגתי לקראת טיפול מרפאתי. מספר ימי האשפוז נקבעים בהתאם לתכנית הטיפולית האישית של כל נער/ה.
מרפאה
טיפול מרפאתי כולל הגעה ליחידה (לרוב פעמיים-שלוש בשבוע) לטיפולים פרטניים עם המטפל/ת האישי/ת ועם הדיאטנית. בנוסף, רוב הנערות/ים משתלבות/ים בקבוצה טיפולית המתקיימת אחת לשבוע. טיפול מרפאתי מתאים לנערות/ים אשר לא נמצאות/ים בסכנה גופנית ויכולות/ים לנהל את הטיפול בהפרעת האכילה בבית או לנערות/ים אשר סיימו תהליך של אשפוז מלא/אשפוז יום ויכולות/ים לעמוד בתכנית טיפולית שאינה אשפוזית. הדרכת הורים שוטפת מתקיימת וכן קבוצה טיפולית להורים אחד לשבועיים (נוכחות חובה).
קישור למידע על ריפוי בעיסוק ביחידה להפרעות אכילה