מחלקת פגים

שאיבת חלב

הכל על שאיבת חלב

מומלץ להתחיל את שאיבת החלב ביום הראשון אחרי הלידה.
השאיבה גורמת לגירוי השד וליצירת חלב. ייצור החלב וכמותו הינו תהליך המתפתח בהדרגה.
בימים הראשונים תראי שכמות החלב היא מועטה (ייתכן ובשאיבות הראשונות לא יצא חלב כלל), בהמשך, כמות החלב תלך ותגדל. ככל שתשאבי יותר – ייווצר יותר חלב.
אורך השאיבה הראשונה כ- 5 דקות מכל שד ובהמשך תוכלי לשאוב עד שהשד מתרוקן (אין צורך להגביל בזמן).
לעידוד יצירת החלב כדאי לחזור על פעולת השאיבה פעם נוספת מכל שד, מומלץ לשאוב כל 3 שעות ורצוי לשאוב חלב גם בלילה.
לפני פעולת השאיבה יש לוודא כי הפטמה תמצא במרכז קונכיית השאיבה.
במידה והשאיבה גורמת לכאב, ניתן להוריד את עוצמת השאיבה עד חלוף הכאב. במידה וקיימים סדקים או פצעים בפטמה, מומלץ להשתמש במשאבה חשמלית שעומדת לרשותך במחלקה.
את החלב השאוב יש לאחסן במקרר ולציין על הבקבוק שם, תאריך שאיבה ושעה.

שאיבה בבית

במידה והתינוק מאושפז בבי'ח ואת משתחררת לביתך, יש להמשיך ולשאוב חלב.
לשם כך יש לדאוג למשאבת חלב בבית. ניתן לשאול משאבה מ'יד שרה' או מהמחלקה (משאבת חלב ידנית אינה מומלצת לשימוש קבוע).


אחסון החלב

את החלב השאוב בבית יש לאחסן במקרר בקבוקים נפרדים לכל שאיבה ולכתוב עליהם תאריך ושעת השאיבה.
חלב אם השמור במקרר טוב ל- 24 שעות.
כשאת מביאה את החלב השאוב למחלקה אנא הקפידי להביאו קר בצידנית או בשקית עם קרחונים

 

הקפאת החלב

ניתן להקפיא את החלב בשקית הקפאה מיוחדת (אותן ניתן לרכוש בחנויות למוצרי תינוקות). יש להקפיא את החלב מים בתום השאיבה. אנו משתמשים בחלב קפוא עד חודש מתאריך ההקפאה. חלב אם טוב לשימוש במהלך 24 שעות מההפשרה.
ההפשרה תתבצע בטמפרטורת החדר או במים פושרים. 


*** אין להפשיר או לחמם חלב אם במיקרוגל ! ***


 

השאלת משאבות חלב:

אגודת 'יד שרה' רח' דרך הים 194 חיפה

טלפון: 04-8381704

א' - ה'

12:00 - 09:00

א', ד'

18:00 - 16:00

ו'

11:00 - 09:00

אגודת 'יד שרה' רח' חנה סנש 4 קרית מוצקין

טלפון: 04-8700186

 

א', ג', ו'

11:00 - 09:00

ב', ד'

18:00 - 16:00