מקצועות הבריאות

היחידה לתזונה ולדיאטה

​מנהלת היחידה: ענבל כץ פרידלנדר


​​​​​​​"בריאות" = "בולם רוגזו, יפחית אוכלו ויגביר תנועתו"


עוד  לפני 800 שנה הדגיש הרמב"ם את הקשר בין הגוף והנפש,  וראה את החשיבות שבתזונה מתאימה כבסיס לבריאות טובה  וכן למניעה וטיפול במחלות שונות .

על המחלקה ופעילותה

יחידת התזונה והדיאטה מורכבת מדיאטניות קליניות  שהוסמכו על ידי משרד הבריאות ומהוות חלק בלתי נפרד מהצוות הרב-מקצועי העובד במחלקות האשפוז .

דיאטניות היחידה נותנות מענה בכל מחלקות האשפוז, למגוון בעיות תזונתיות של המטופלים תוך תודעת שירות גבוהה,  התאמה אישית ליכולת המטופל וצרכיו התזונתיים, ידע ומידע עדכניים, מקצועיות וחמלה. 

מטרת הטיפול היא להבטיח את מצבו התזונתי התקין של המטופל  ולענות על צרכיו  הספציפיים בהתאם למצבי חולי שונים. לשם כך הדיאטניות מבצעות הערכה תזונתית ומתאימות תוכנית הזנה על פי הדרישות הייחודיות של כל מטופל בהתאם להנחיות התזונתיות המקובלות בארץ ובעולם. למטופלים עם צרכים מיוחדים מותאם תפריט מיוחד.

בנוסף הדיאטניות מקיימות קשר עם הקהילה לצורך יצירת רצף טיפולי בעת השחרור מהאשפוז לקהילה.

לדיאטניות בית החולים קשר שוטף עם מנהל המטבח וצוות המטבח לצורך בניית תפריט מתאים וקידום תהליכי עבודה בין מחלקות האשפוז , המטבח ויחידת הדיאטה. בשל שכיחות מקרים של השמנה, סכרת וסינדרום מטבולי, צוות הדיאטניות פועל בשיתוף עם הנהלת ביה"ח במטרה לקדם אורח חיים בריא עוד במהלך האשפוז .

פעילויות נוספות המתקיימות ע"י הדיאטניות במרכז בריאות הנפש גהה :
• הנחיית קבוצות לתזונה נכונה בקרב המטופלים המאושפזים
• השתתפות בכנסים והשתלמויות מקצועיות
• הדרכת סטאז'ריות לתזונה
• ארגון ימי עדכון ידע  לדיאטניות "כללית"

הפנייה ליחידה נעשית באמצעות המטפל האישי  או על ידי הצוות הרפואי והסיעודי במחלקות האשפוז.