כניסה לאזור האישי
בתי חולים
סיכומים רפואים
ביקורים ומידע אישי
תוצאות בדיקות מעבדה
תוצאות בדיקות דימות
תוצאות בדיקות גנטיות
בקשה לרשומה רפואית
אישור ביקור
תורים עתידיים
פניות ציבור
X
להצטרפות לכללית
מידע רפואי שימושי
טלפונים חיוניים
דרכי הגעה
תורמים לגהה
יצירת קשר
טגרטול/טריל שייכת למשפחת תרופות המשמשות לטיפול בפרכוסים (''מחלת הנפילה''). אולם מלבד זאת ובלי קשר לכך, טגרטול/טריל משמש בפסיכיאטריה לטיפול במצבים הבאים:
חולים במחלה דו-קוטבית (מאניה-דפרסיה) מקבלים את הטיפול כתוספת לליתיום או במקום ליתיום לייצוב מצב הרוח בעת התקף מאני וגם לאחר מכן לצורך מניעה של התקפים חוזרים.
הרגעה של חולים עם התפרצות אלימות.
תוספת לתרופות נוגדות דיכאון בטיפול בדיכאון.
טגרטול/טריל ניתנות כטבלייה של 200 מ''ג או בטבליות C.R. (הפועלות באיטיות לטווח ארוך יותר של שעות) במינונים של 200 עד 400 מ''ג. טבליות אלו ניתנות לחצייה לשניים (כמן כן ניתן ליטול את התרופה גם בטיפות). מינון התרופה נקבע לפי רמת התרופה בדם. לשם כך יש לבצע בדיקות דם תקופתיות. הרמה האופטימלית בדם הינה בין 4 ל- 12. הרופא יקבע את המינון לפי הרמה, אשר יכולה להשתנות בתקופות שנונות. המינון המקובל נע בדרך כלל בין 400 מ''ג ל- 1200 מ''ג. מומלץ לקחת טגרטול עם הארוחות, בד''כ פעמיים ביום. יש להתחיל את נטילת התרופה באופן מתון והדרגתי.לטגרטול יש השפעה מייצבת על מצב הרוח לטווח ארוך. לכן לעיתים חשים את ההשפעה המיטיבה רק כעבור מספר שבועות.מלבד בדיקה תרופתית של רמת התרופה בדם יש לבצע בדיקות תקופתיות לספירת דם ולתפקודי כבד.
בכל מקרה בו מופיעה תופעת לוואי בזמן הטיפול – מומלץ להתייעץ עם הרופא המטפל.
רדימות וחולשה – מופיעות יותר בתחילת הטיפול מאשר בהמשכו.
הפרעות במערכת העיכול כגון: חוסר תאבון, בחילה, הקאה ושלשול.
דיכוי המערכת החיסונית שמתבטא בירידה במספר תאי הדם הלבנים.
הפרעה קלה בפעילות הכבד.
סחרחורת והליכה בלתי יציבה.
תופעות הלוואי שהוזכרו מופיעות רק במיעוט מן החולים. תופעות הלוואי חולפות עם המשך הטיפול או בעת הפסקת התרופה. אין סכנת התמכרות לטגרטול/טריל.
אין להשתמש בתרופה זו בזמן הריון או בזמן הנקה.אין לקחת טגרטול/טריל אם קיימת אחת המחלות הבאות: גלאוקומה, הגדלת הפרוסטטה או התמכרות לאלכוהול.אין לקחת טגרטול/טריל אם היה בעבר אירוע של דיכוי תאי הדם. הפסקה חדה של טגרטול/טריל עלולה לגרום לפרכוסים, לכן במקרה שמופסקת התרופה מומלץ לרדת במינון בהדרגה ובאיטיות לפי הנחיית הרופא המטפל. נטילת מנת יתר של טגרטול/טריל היא מסוכנת (רעילה), לכן אין ליטול מינון הגבוה ממה שהומלץ על ידי הרופא המטפל.בכל מקרה של תופעות לוואי או שאלות כלשהן בנושא טגרטול/טריל, אנא פנה מייד לרופא המטפל.
רפואה שלמה
האם תוכן זה היה מועיל?
לתשומת ליבך, השימוש באפשרויות השונות של "פייסבוק" עשוי לשתף את המידע עם אחרים
תגיות
אני רוצה...
לשלוח במייל
להדפיס
חשוב לדעת
כל המידע הניתן באתר האינטרנט של גהה הינו לידיעה בלבד ואינו בא להחליף התייעצות עם רופא או להמליץ על תרופה/טיפול כלשהם.
יש לכם שאלה?
צרו איתנו קשר ונשמח לסייע ולעזור
מחפשים מחלקה או מרפאה?
הקליקו כאן לרשימת כל היחידות הרפואיות