כניסה לאזור האישי
בתי חולים
סיכומים רפואים
ביקורים ומידע אישי
תוצאות בדיקות מעבדה
תוצאות בדיקות דימות
תוצאות בדיקות גנטיות
בקשה לרשומה רפואית
אישור ביקור
תורים עתידיים
פניות ציבור
X
להצטרפות לכללית
מידע רפואי שימושי
טלפונים חיוניים
דרכי הגעה
תורמים לגהה
יצירת קשר
נוזינן שייכת למשפחת התרופות נוגדות הפסיכוזה. פסיכוזה הינה מצב של ניתוק מהמציאות אשר מתאפיין במחשבות לא נכונות, הזיות, דיבור לא ענייני, והתנהגות בלתי מאורגת. התרופות נוגדות הפסיכוזה מרגיעות ועוזרות לארגון החשיבה והתפיסה.
חולי סכיזופרניה: התרופה עוזרת בעת החמרה של המחלה, וניתנת גם לאחר שחולה ''החלים'' מההתקף. הוכח שבקרב חולים בסכיזופרניה הנוטלים תרופות נוגדות פסיכוזה גם בתקופה שבין ההתקפים – תדירות התקפי המחלה יורדת וחומרתם פחותה.
חולים במאניה דפרסיה או בדיכאון בעלי סימפטומים פסיכוטיים או עם חרדה רבה.
פסיכוזות הנגרמות משנית למחלות רפואיות שונות.
המינון של התרופה מותאם על ידי הרופא לכל חולה באופן אישי.ניתן לקבל את התרופה בכדורים או בזריקות לשריר. הכדורים והזריקות הינם במינון של 25 מ''ג ו- 100 מ''ג. בכדורים המינון המקובל הוא כ- 125-300 מ''ג ליום וכחצי מזה בזריקות.ככלל אין לצפות שההשפעה הטיפולית של התרופה תתבטא במלואה מייד עם התחלת הטיפול, אלא רק לאחר 4-6 שבועות (ולעיתים אף יותר) של טיפול רציף. לכן בחוסר תגובה מיידית אין להתייאש, אלא יש להמשיך בטיפול. אין להפסיק את לקיחת התרופה או לרדת במינון ללא התייעצות עם הרופא המטפל, כיוון שהדבר עלול לגרום להתעוררות של המחלה מחדש.
נשים בהריון או מניקות צריכות לדווח לרופא ולהיוועץ בו על המשך נטילת התרופה. חולי גלאוקומה, בעלי בעיות עם בלוטת הערמונית (פרוסטטה), חולי אפילפסיה, חולים לב, ובעלי בעיות כבד או כליות צריכים לדווח על מחלתם לרופא לפני תחילת הטיפול. חל איסור לשתות אלכוהול בתקופת נטילת הטיפול.השימוש בתרופה עלול לפגום בערנות ועל כן מחייב זהירות בנהיגה ברכב, בהפעלת מכונות מסוכנות ובכל פעילות המחייבת ערנות מרבית.בכל מקרה של תופעות לוואי או שאלות כלשהן בנושא נוזינן, אנא פנה מייד לרופא המטפל.
רפואה שלמה
האם תוכן זה היה מועיל?
לתשומת ליבך, השימוש באפשרויות השונות של "פייסבוק" עשוי לשתף את המידע עם אחרים
תגיות
אני רוצה...
לשלוח במייל
להדפיס
חשוב לדעת
כל המידע הניתן באתר האינטרנט של גהה הינו לידיעה בלבד ואינו בא להחליף התייעצות עם רופא או להמליץ על תרופה/טיפול כלשהם.
יש לכם שאלה?
צרו איתנו קשר ונשמח לסייע ולעזור
מחפשים מחלקה או מרפאה?
הקליקו כאן לרשימת כל היחידות הרפואיות