מחלקות ילדים ונוער

trueבתי חולים > גהה > דף הבית > מחלקות ומרפאות > מחלקות ילדים ונוער > מחלקה ו' - מחלקת יום לילדים ונוער

מחלקה ו' - מחלקת יום לילדים ונוער

מנהל המחלקה פרופ' גיל זלצמן

​מחלקת יום לילדים ונוער (ו') מטפלת בילדים.ות ומתבגרים.ות מגיל 8 עד 18 ובמקרים חריגים בגילאי 18-19, הסובלים ממשבר נפשי או מחלה ומתקשים לתפקד בבית, בבית ספר ובחברה

מיקום

המחלקה נמצאת בבניין מרכז יום לנוער, קומה 1.

כתובת בית החולים: רחוב דנמרק 1, פתח תקווה​​​​.

נגישות

גישה למרפאה, חניה נגישה, שירותים נגישים, משקל נגיש, מרחב מוגן נגיש, מעלית, קומת קרקע, חדר טיפול נגיש, כניסה עם חיית שרות.

​​​​​​​​​​​​​​​הצוות במחלקה

במחלקה פועל צוות רב-מקצועי הכולל רופאים, אחות, פסיכולוגים, עובדת סוציאלית, מרפאות בעיסוק ומדריכים חברתיים. כמו כן בני הנוער לומדים במרכז חינוכי בפיקוח משרד החינוך במסגרתו מתקיימים לימודים אקדמיים וניתנים טיפולים ייחודיים באומנות, מוסיקה וטיפול באמצעות בעלי חיים. לכל נער ונערה נקבע מטפל אישי אשר יקיים את הטיפול בפסיכותרפיה ויעמוד בקשר רציף עם ההורים לצורך טיפול, הדרכה ועידכונים. 

לצוות המחלקה ניסיון רב באיבחון וטיפול בהפרעות נפשיות שונות ולכן כמות הפניות אלינו גדלה משנה לשנה.

המחלקה נבחרה שלוש פעמים ברציפות כמרכז מצוינות ארצי בשירותי בריאות כללית.


איך פונים?

ההפניות לטיפול במחלקה נעשות ע"י רופאים, פסיכולוגים, עובדים סוציאליים, יועצות בתי ספר וכן הפניות עצמיות ע"י ההורים. לאחר ההפניה אנחנו מקיימים מפגש עם הנער והמשפחה על מנת להעריך את התאמתו לטיפול במחלקתנו. הצוות עושה כל מאמץ על מנת לעבוד בשיתוף עם המשפחה,  לתת יעוץ והדרכה ולעזור בפתרון בעיות שוטפות. כמו כן, ניתנת הדרכה בנושא הזכויות הסוציאליות וביטוח לאומי ע"י העובדת הסוציאלית של המחלקה. 


תכנית הטיפול

לכל נער ונערה המתקבלים למחלקה נבנית מערכת שבועית אישית המתאימה לצרכיו ויכולותיו. במהלך היום המטופלים משתתפים בשיעורים פרטניים או בקבוצות קטנות, בריפוי בעיסוק, פעילות גופנית ופעילויות העשרה מגוונות. כמו כן, צוות המחלקה מחבר תכנית טיפול שמטרותיה להביא להפחתה מהירה בסימני משבר ומצוקה, לשקם את היכולות בתחומי תפקוד שונים ולהחזיר את המטופל למסגרת הגבוהה ביותר שיכולה להתאים לו. 

הטיפול כולל היבטים תרופתיים, פסיכולוגיים, חינוכיים, הוריים, משפחתיים ושיקומיים.

בכדי לתרום ליעילות הטיפול, נוכחות המטופל בכל ימי הפעולות ובכל הפעילויות היא חובה. כמו כן, על פי נהלי משרד הבריאות היעדרות מעל 2 ימים מהמחלקה מחייבת שחרור המטופל.

שיתוף פעולה של ההורים והמשפחה הכרחי להצלחת הטיפול ולכן על ההורים ליידע את צוות המחלקה בכל אירוע חריג או מסוכן שקורה בשעות אחה"צ (פגיעה עצמית, תוקפנות וכו').   

לאחר השחרור מהמחלקה וחזרה למסגרת המתאימה, משמשת המחלקה כמרפאת מעקב לתקופה מסויימת, על מנת לוודא שתהליך החזרה לקהילה הושלם בהצלחה וביציבות לפי תכנית השחרור.


​ ריפוי בעיסוק במחלקה

ריפוי בעיסוק במחלקת טיפול יום לנוער פועל במטרה לקדם את עצמאות המטופלים בתחומי החיים השונים. במסגרת ריפוי בעיסוק נערך תהליך אבחון והערכה מקיף הכולל אלמנטים תפקודיים, קוגניטיביים והתפתחותיים. מחלקת הריפוי בעיסוק שמה לעצמה למטרה לעודד השתתפות ומעורבות בעיסוקים משמעותיים על-ידי:

  • שיפור ושימור עצמאות בסיסית בחיי היומיום; 

  • שימור ופיתוח עצמאות בתפקודים יומיומיים מורכבים; 

  • הקניית אסטרטגיות להתארגנות יומיומית; 

  • הגברת השתתפות בעיסוקים משמעותיים;

  • הכוונה לקידום פנאי וחיבור לזהות עיסוקית משמעותית;

  • שימור ושיפור מיומנויות קוגניטיביות ותפקודים ניהוליים; 

  • שכלול מיומנויות חברתיות ותקשורת בין אישית;

  • מתן מסגרת מעצימה, בדגש על חוויות הצלחה ומסוגלות במשימות תפקודיות;

מסגרת הטיפול ושיטות הטיפול בריפוי בעיסוק במחלקת טיפול יום לנוער נערכים באופן פרטני וקבוצתי בהתאם לצרכים האישיים של מטופלים ובשיתוף עם בני משפחותיהם.​


תחומי עניין ו​​מחקר

במחלקה מתנהל מחקר ענף בתחומי האובדנות, דיכאון וחרדה, שימוש בסמים והתנהגויות סיכון בגיל ההתבגרות. מחקרי המחלקה בתחומי המדע הבסיסי והקליני מוצגים בכנסים מדעיים ישראלים ובינלאומיים מובילים. בנוסף, צוות המחלקה מוביל פעילות אקדמית עניפה בארץ ובעולם, לרבות העברת השתלמויות, הרצאות באוניברסיטה, ארגון כנסים, פעילות באיגודים מדעיים ומקצועיים וימי עיון לאנשי צוות רפואיים ופארה-רפואיים. עוד לציין שהמחלקה קולטת סטודנטים מהארץ ומחו"ל: רפואה, אֲחָיוּת (סיעוד)​, פסיכולוגיה, ריפוי בעיסוק.     


כללי

צוות המחלקה אינו יכול להיות אחראי על פריטים אישיים ודברי ערך שהמטופלים מביאים מביתם. 

כמובן אין להכניס אמצעים מסוכנים כגון סכין, אולר, מספרים לשטח בית החולים.   

תיאומים ובירורים שונים ניתן לבצע בעזרתה של סיון ינאי מזכירת המחלקה בטלפון 03-9258440, אשר תסייע לכם גם בהסדרת ההסעה. ההסעות ​​אל המחלקה וממנה הם באחריות העירייה וההורים. 

המזכירה נמצאת במחלקה בימים א'-ה' בין השעות 08:00-15:00. בהיעדר מענה טלפוני, ניתן להשאיר הודעה בתא הקולי ותענו בזמן סביר.​

הצוות הרפואי

מנהל המחלקה:

פרופ' גיל זלצמן

מ"מ מנהל המחלקה:

פסיכולוג אחראי:

פסיכולוג מומחית:

​אחות אחראית:

​עובד סוציאלי אחראי:

​עובדת סוציאלית:

ריפוי בעיסוק:

האם תוכן זה היה מועיל?

אני רוצה...

לשלוח במייל

להדפיס

יצירת קשר

טלפון מזכירות: 03-9258440.

שעות פעילות במזכירות: 07:30-13:30​.

פקס: 03-9258276.

מייל: departmentv@clalit.org.il

שעות ביקור

בימים א'-ה' בין השעות 8:00-14:45.

​​ביום ו' בין השעות 8:00-11:45​​.

מיקום

המחלקה נמצאת בבניין מרכז יום לנוער, קומה 1.

כתובת בית החולים: רחוב דנמרק 1, פתח תקווה​​​​.

נגישות

גישה למרפאה, חניה נגישה, שירותים נגישים, משקל נגיש, מרחב מוגן נגיש, מעלית, קומת קרקע, חדר טיפול נגיש, כניסה עם חיית שרות.

מחפשים מחלקה או מרפאה?

​​​​​​​הקליקו ​כאן​ לרשימת כל היחידות הרפואיות

יש לכם שאלה?

​​​​​צרו איתנו קשר​ ונשמח לסייע ולעזור