מחלקות מבוגרים

מחלקה ג' סגורה מבוגרים

מנהל המחלקה: ד"ר צבי פישל

מחלקה פסיכיאטרית ג' היא מחלקה המיועדת לטיפול בחולים בוגרים במצבים דחופים. המחלקה מוגדרת כמחלקה ''סגורה'', מכיוון שהיא מיועדת לטפל בחולים המתקבלים למחלקה במצבים פסיכיאטריים קשים וקיצוניים המחייבים רמת השגחה גבוהה.

מיקום

המחלקה נמצאת ב​קומת ​כניסה של בניין האשפוז הראשי.

כתובת בית החולים: הלסינקי 1, פתח תקווה.

​​​​​החל מה 27.5 יחל תהליך של שדרוג מחלקות.
תודה על ההבנה והסבלנות בזמן הזה.

אם יש לך שאלות כלשהן או שאת.ה זקוק.ה לסיוע, אנא אל תהסס.י לפנות לצוות.


​​​ייעוד המחלקה

מתן טיפול פסיכיאטרי כוללני לחולים מבוגרים בשלב החריף של מחלתם ובתקופת המעקב שלאחר האשפוז, זאת תוך שמירה גם על בריאותם הגופנית ובמסגרת היעדים של המרכז בריאות הנפש גהה.


חזון

מחלקה ג' תמשיך להוות מרחב לטיפול מיטבי, עדכני, חדשני ורב-מקצועי למטופלים ולבני משפחותיהם, זאת ברוח החמלה. המחלקה תמשיך להוביל בהוראה ובהנחלת ערכי המקצוע לקהלים שונים – מקצועיים ושאינם כאלה. המחלקה תשמר את מורשתה הרואה באנשי הצוות ורווחתם אבן יסוד לפעילותה וליכולת לקדם את חזונה.

​"בחרנו להיות פה כדי להקל את מצוקתם של מטופלינו, נשמר מלהוסיף על סבלם".

מחלקה פסיכיאטרית ג' היא מחלקה המיועדת לטיפול בחולים בוגרים במצבים דחופים. המחלקה מוגדרת כמחלקה ''סגורה'', כלומר מחלקה שעל-מנת לצאת את שטחה נדרש אישור מסמכות רפואית, מכיוון שהיא מיועדת לטפל בחולים המתקבלים למחלקה במצבים פסיכיאטריים קשים וקיצוניים המחייבים רמת השגחה גבוהה (המדובר בעיקר במצבים פסיכוטיים בהם אין למטופלים הערכה נכונה של המציאות, במצבים מאניים בהם יש נטייה להתנהגות חסרת שיפוט או במצבים דיכאוניים קשים מלווים רצון לפגיעה עצמית וביצוע מעשה אובדני). 

תפקיד הצוות במחלקה הוא לייצב את המצב הסוער בכדי לאפשר שחרור של המטופלים בחזרה אל הקהילה להמשך מעקב, טיפול ושיקום בחיק המשפחה או במסגרת שיקומית מתאימה. המחלקה רואה את עצמה כחלק מרצף טיפולי רחב יותר אשר עיקרו נמצא בטיפולים ממושכים בקהילה וממקדת מאמציה בקיצור תקופת האשפוז למינימום הנדרש ותוך שיתוף פעולה עם הגורמים הטיפוליים הקבועים בקהילה.

​חלק מהמטופלים מאושפזים במחלקה בניגוד לרצונם, ומעבר לכך לעיתים קרובות נסיבות האשפוז אינן נעימות ופעמים רבות אף כרוכות במצוקה וחשש. צוות המחלקה מבין זאת ומטרתו היא לסייע למטופלים ולמשפחתם ברגעים קשים אלו. בכל בוקר בסיום ישיבת הצוות היומית אחד מחברי הצוות מקריא בקול רם את המנטרה של המחלקה המופיעה בראש העמוד. מנטרה זו היא עבור הצוות כולו תזכורת יומית ומיקוד לסיבה שאנחנו פה.

בימים הראשונים לאשפוז ממונה לכל מטופל/ת מטפל אישי (שיכול להיות רופא/ה, אח/ות, פסיכולוג/ית או עובד/ת סוציאליים). המטפל האישי אחראי על התוכנית הטיפולית הכוללנית הנבנית במשותף עם כלל צוות המחלקה. הטיפול במחלקה כולל מתן תרופות פסיכיאטריות, הסבר למטופל/ת ולמשפחתו על אופי המחלה והתכנית הטיפולית, טיפול פסיכולוגי תמיכתי ותכנית שיקומית. תוך ההתקדמות בטיפול המטופל/ת מתחיל לצאת לחופשות קצרות ולאחר מכן ארוכות יותר בביתו ולעיתים אף מועבר להמשך טיפול במחלקה הפתוחה, כל זאת במטרה להיערך לשחרורו.

אחריות נוספת של המטפל/ת האישיים היא ליצור קשר עם אחד מבני המשפחה. בהתאם לרצון המטופל/ת ניתן לקבוע פגישות משותפות עם בני המשפחה.  הקשר עם בני המשפחה חשוב למטופלים, למשפחות ולנו, ולכן אנו מקפידים שהמחלקה תהיה פתוחה לביקורי משפחות לאורך רוב שעות היום, משמונה בבוקר עד שמונה בערב.


הריפוי בעיסוק במחלקה

במחלקה מתקיימות פעילויות ריפוי בעיסוק סדירות כשלוש פעמים ביום במשך חמישה ימים בשבוע, בין היתר מתקיימות קבוצות טיפוליות: כישורי חיים, אקטואליה, דיאטנית, חדר-כושר, שיחות וטיפולים פרטניים. לכל מטופל מותאמת תוכנית אישית בהתאם ליכולותיו וקשייו. במקום נערכת קבלה, הערכה תפקודית וקוגניטיבית לכל מטופל חדש דבר הכרחי להבין את מצבו ולקבוע מטרות טיפול עם התייחסות לרצונו וציפיותיו. ההמלצות להמשך טיפול ושילוב בקהילה מתבססות על תפקודו השוטף של המטופל בריפוי בעיסוק וכן על תוצאות הטיפול.

ברוכים הבאים למחלקה ג' במרכז לבריאות הנפש גהה

הצוות הרפואי

מנהל המחלקה:

סגן מנהל המחלקה:

רופא בכיר:

אח אחראי:

סגנית אח אחראי:

פסיכולוגית אחראית:

פסיכולוגית מומחית:

עובדת סוציאלית אחראית:

אחראית ריפוי בעיסוק:

פסיכותרפיסט:

מזכירת המחלקה:

האם תוכן זה היה מועיל?

אני רוצה...

לשלוח במייל

להדפיס

יצירת קשר

מזכירות
טלפון: 03-9258230
שעות פעילות ב​מזכירות: ימים א'-ה' 08:00-14:00

תחנת אחיות
טלפון: 03-9258232
פקס: 03-9258235
טלפון ציבורי: 03-9245509

מיקום

המחלקה נמצאת ב​קומת ​כניסה של בניין האשפוז הראשי.

כתובת בית החולים: הלסינקי 1, פתח תקווה.

מחפשים מחלקה או מרפאה?

​​​​​​​הקליקו ​כאן​ לרשימת כל היחידות הרפואיות

יש לכם שאלה?

​​​​​צרו איתנו קשר​ ונשמח לסייע ולעזור

נגישות