ניתן לצפות בשידור המצעד באתר www.motl.org.
הציבור מוזמן להשתתף בקמפיין העולמי ולהעלות שלטי זיכרון דיגיטליים באתר NeverMeansNever.com בשבע שפות.
במהלך יום השואה, יוקרנו השלטים בבירקנאו וחלקם יונחו פיזית על פסי הרכבת.
נציגי סורוקה במצעד
פרופ' יעקב דרייהר - סגן מנהל המרכז
הרפואי סורוקה ודור שלישי לשואה: "סבתי דבורה לא שרדה את השואה, היא נורתה בגבה על ידי חייל גרמני בכפר סמוך ללודז׳ כי הייתה ללא טלאי צהוב. אבי, שהיה רק בן שלוש, נותר לבדו בעולם, גדל עם פרטיזנים ביער ועלה לישראל בעליית הנוער. הניצחון שלנו על הגרמנים הוא שאנחנו כאן".
ד"ר עמית פרנקל - מנהל היחידה
לאיתור וניהול חולים בסיכון, רופא בכיר ביחידה לטיפול נמרץ כללי ודור שלישי לשואה: "רוב משפחתו של אבי נספתה בשואה, בהם אחותו שהייתה רק בת 5. משפחתה של אמי סבלה מ"פרעות יאשי" ברומניה, מהפוגרומים האכזריים ביותר בהיסטוריה של יהודי אירופה. כנכד לניצולי שואה וכאיש רפואה אני רואה חשיבות עצומה בטיפוח דורות של צוותי רפואה שיטפלו במסירות בכל אדם באשר הוא".
ד"ר לואיזה פרס - רופאה מתמחה ברדיולוגיה
ודור שלישי לשואה: "אנו הדור עם הזכות להתייחד ולשמוע ישירות משורדי השואה - זכות שמגיעה עם אחריות. חובתנו לוודא שהסיפורים של השורדים וזוועות השואה לא ישכחו ולא ישללו".
גב' רונית רענן - אחות אחראית
אשפוז יום ילדים ודור שני לשואה : "אני דור שני לשואה, שני הורי ניצולי שואה. אבי היה במחנות ובצעדת המוות ואימי בגטו בבודפשט בהונגריה. אימי, היום בת 89, הייתה אחות בסורוקה ואני ממשיכה את דרכה ומורשתה".
ד"ר שלומי קודש - מנהל המרכז הרפואי סורוקה: "אנשי רפואה עמדו בשואה משני צידי הזוועה –אנשי רפואה גרמנים ואחרים שהיו שותפים למעשים הנוראים מכל, ואף הובילו אותם. היו גם אנשי רפואה שהוכרו כחסידי אומות העולם, אנשי רפואה יהודים שלחמו בנאצים ובעוזריהם תוך סיוע רפואי והצלת חיים, וכמובן אנשי רפואה במחנות ובגיטאות שנתנו מזור למטופליהם בתנאים בלתי אפשריים. מכל אחד מאלה יש שיעור ללמוד – מהראשונים – לזכור כדי שלעולם לא נדרדר עוד לתהומות האלה, ולצערי זה כבר אירע מאז השואה, ומהאחרונים - כדי ללמוד על הגבורה, החוסן, האנושיות והמסירות שעלינו לשאוף אליהם, ולעצב בדמותם את אנשי הרפואה של העתיד. את השיעורים האלה שומה עלינו ללמוד בעצמנו וללמד את הדורות הבאים". ד"ר קודש מוסיף: "מערכת הבריאות ממשיכה לפעול בכל כוחותה לסייע ולטפל בניצולי השואה שחיים ביננו, אבל יש לנו תפקיד חשוב נוסף - מערכת הבריאות הציבורית הישראלית מצטיינת בשוויוניות ברמה גבוהה מאוד – בין מטפלים וביחס למטופלינו. אנו מחויבים להוביל לחברה שוויונית, לא רק במערכת הבריאות אלא בכלל החברה הישראלית".
עוד משתתפים במצעד השנה: ניצולי שואה שעברו את הניסויים האכזריים של ד״ר מנגלה, רופאים ובנים ובנות לרופאים בשואה וכאלה שניצלו הודות לרופאים ואחיות שהצילו חיים כנגד כל הסיכויים. כמו כן לוקחים חלק במצעד, כמחווה ל"מלאכים בלבן" בשואה, נציגים מבתי חולים נוספים, ארגוני הצלה, קצינים וחיילים מחיל הרפואה ופיקוד העורף ועוד אלפי משתתפים מרחבי העולם. עד היום למעלה מ-250,000 משתתפים מ-52 מדינות צעדו על פסי הרכבת מאושוויץ לבירקנאו, כמחווה לאובדן הגדול ביותר בהיסטוריה של העם היהודי והאנושות.
קישורים

המרכז הישראלי
לתמיכה נפשית וחברתית
בניצולי השואה והדור השני
זכויות ניצולי שואה - אתר כל זכות