מכון גסטרו
קישור אל דף מידע והדרכה לקראת תבחין נשיפה לבדיקת שגשוג יתר של חיידקים במעי הדק - SIBO
מטרת הבדיקה
זיהוי שגשוג יתר של חיידקים במעי הדק באמצעות נשיפה לתוך מכשיר מיוחד.
הכנות לקראת הבדיקה
- יש להיות בצום 12 שעות לפני הבדיקה: אפשר לשתות מים או תה ללא סוכר, וניתן להמשיך לשתות מים בלבד עד שעתיים לפני הבדיקה
- 24 שעות לפני הבדיקה ועד לתחילת הצום ניתן לאכול ולשתות את המוצרים האלה בלבד:
דגנים לא מלאים: אורז, פתיתים, לחם אחיד, פיתה
ירקות מבושלים: תפוח אדמה, קישוא, גזר
מעט שמנים: קנולה, שמן זית, חמאה, מזולה
חלבונים: עוף, הודו, דגים, שבבי סויה מתובלים בתבלינים: מלח, פפריקה מתוקה, כורכום, פלפל שחור
שתייה: מים, תה ללא סוכר. אין לשתות אלכוהול
- להימנע מעישון: החל מהשעה 20:00 בערב לפני הבדיקה ועד לסיומה
- להימנע מפעילות גופנית מאומצת: 12 שעות לפני ביצוע הבדיקה
- בבוקר הבדיקה: יש לצחצח שיניים ולשטוף את הפה עם מי פה מכל סוג
- במשך ארבעה שבועות לפני ביצוע הבדיקה, יש להימנע מביצוע בדיקות אלה: קולונוסקופיה (כולל וירטואלית), קפסולה אנדוסקופית או כל בדיקה אחרת המצריכה ניקוי המעי
- הבדיקה אינה חודרנית, אינה דורשת טשטוש ואינה דורשת הגעה עם מלווה.
תרופות ובדיקות
- ארבעה שבועות לפני הבדיקה: יש להימנע מנטילת אנטיביוטיקה או פרביוטיקה ארבעה שבועות לפני הבדיק
- כשבוע לפני הבדיקה: מומלץ להימנע מנטילת תרופות פרוקינטיות (מוטיליום, רזולור) או תרופות וחומרים משלשלים מכל סוג
- טיפול תרופתי קבוע: אין להפסיק את הטיפול התרופתי הקבוע, לרבות PPI's.
תהליך הבדיקה
- המטופל מקבל לשתות תמיסה של 10 גרם לקטולוז מהולים בכוס מים, ומתבקש לתת כל רבע שעה דגימות נשיפה - במשך כשעה וחצי.
לאחר הבדיקה
- ניתן לאכול ולשתות מיד לאחר הבדיקה
- אצל חלק מהנבדקים יתכנו תופעות זמניות של כאבי בטן, שלשולים וגזים.